Inghetata de casa cu unt de arahide
Aceasta inghetata de casa cu unt de arahide contine doar 3 ingrediente, se pregateste in 5 minute si singurul ei punct minus este timpul de asteptare pana la congelarea minunatiei dulci! Inghetata de casa cu unt de arahide crocant se pregateste simplu, fara ajutorul unui aparat de facut inghetata, dar o poti pregati si cu acesta, daca ai unul in bucatarie, este cremoasa si nu contine smantana sau alte ingrediente de origine animala.
TIMP PREPARARE 5 minute
PORTII 6
TIP RETETA Desert
DIFICULTATE Medie
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente reteta Inghetata de casa cu unt de arahide
- 1 conserva (400 ml) lapte de cocos
- 190 g unt de arahide crocant
- 80 g sirop de artar
Mod de preparare reteta Inghetata de casa cu unt de arahide
- Pune o caserola de plastic sau o tava de paine in congelator.
- Adauga toate ingredientele intr-un blender vertical si omogenizeaza-le bine, pana cand obtii o compozitie cremoasa si groasa; opreste din cand in cand blenderul si curata-l pe margini, in interior.
- Toarna compozitia de inghetata de casa in containerul inghetat anterior si adaugă încă 2 linguri extra de unt de arahide crocant amestecând ușor, fără să omogenizezi.
- Baga-l la loc in congelator.
- In primele 60 de minute amesteca din treizeci în treizeci de minute inghetata cu unt de arahide crocant, apoi las-o sa inghete complet, timp de cel putin 3 ore.
- Scoate inghetata din congelator si las-o la dezghetat 10-15 de minute, inainte de a o servi in boluri.
Observatii reteta Inghetata de casa cu unt de arahide
- Foloseste o lingura de inghetata inmuiata in apa pentru a o scoate din vas.
- Incearca sa o consumi pe toata odata (daca o ingheti a doua oara, se va umple de cristale de gheata); pune-o in doua vase, daca nu crezi ca o poti termina dintr-un foc.
- Poti pastra inghetata de casa cu unt de arahide cremos in congelator până la 3 luni, asta dacă reziști tentației de a o servi pe toată odată.
- Daca vrei sa obtii o inghetata de casa mai cremoasă, foloseste un unt de arahide cremos, iar daca vrei sa incerci si alt gust, inlocuieste untul de arahide cu cremă de fistic.
- Poti inlocui fara probleme siropul de artar cu miere sau poți renunța complet la îndulcitor.
- Daca ai un aparat de facut inghetata, urmeaza instructiunile de mai sus, apoi ingheata compozitia timp de 45 de minute, transfer-o in aparat, amestec-o alte 10-15 minute si ingheat-o timp de 1 ora.
Stiai ca?
- Untul de arahide te poate ajuta sa-ti controlezi foamea, scade riscul de bolicardiovasculare si de Alzheimer?
- O ferma de arahide are, in medie, 81 de hectare?
- Celebrul sandvis american pe care il mananca toata lumea in filme si seriale (cu unt de arahide si dulceata) exista de la 1900? Prima referinta scrisa la acesta a aparut in 1901, in „Boston Cooking School Magazine of Culinary Science and Domestic Economics”, iar in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial au fost consumate des de soldati (odata intorsi acasa, au continuat sa il manance si l-au facut popular).