Mâncărică de năut, cocos și spanac
Năut, cocos și spanac – nu este o combinație pe care o faci de obicei atunci când gătești. Te înțelegem, sună ciudat, însă după ce am gustat rețeta creată de chef Daniela Dan am știut că trebuie să v-o arătăm. Gustoasă, sănătoasă și sățioasă!
După ce o încercați, vă propunem să faceți și voi o rețetă cu trei ingrediente principale pe care le găsiți prin casă. Să ne spuneți după cum a ieșit.
Gata, acum să trecem la treabă!
TIMP DE PREPARARE 30 minute
PORȚII 3
TIP REȚETĂ Fel principal
DIFICULTATE Medie
PRINTEAZĂ REȚETA
Ingrediente pentru mâncărică din năut, cocos și spanac
- 2 căni de năut fiert, spălat și strecurat
- 250-300 g spanac proaspăt, spălat, uscat și rupt cu mâna în bucăți mari
- 200 ml lapte cocos
- ½ cană de roșii uscate la soare, tocate mediu
- O ceapă, tocată mărunt
- 4 căței de usturoi, zdrobiți
- o lingură ghimbir măcinat
- o linguriță ulei nucă de cocos
- o linguriță de ghimbir proaspăt, tăiat mărunt
- o lămâie întreagă (ne trebuie coaja)
- ½ lingură fulgi chili (sau după gust)
- Sare de mare după gust
- ½ legătură coriandru proaspăt, tocat mărunt
Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!
Mod de preparare mâncărică din năut, cocos și spanac
- Într-o oală pui uleiul de măsline, ceapa și puțină sare. Le lași la “transpirat” la foc mic 10 minute, până când ceapa este translucidă. După ce se înmoaie, adaugi usturoiul și ghimbirul și lași la gătit încă un minut. Adaugi roșiile uscate la soare, coaja de lămâie, fulgii de chilli și lași la gătit încă un minut. Se adaugă năutul și se gătește 2-3 minute (trebuie să fii mereu cu ochii pe oală și să amesteci). Dacă este prea uscat, adaugi puțină supă stock (sau apă, dacă nu ai). Supa stock, echivalentul vegetal al supei de pui, este reprezentată de apa în care ai fiert mai multe tipuri de legume alături de sare și condimente. Se numește stock pentru că poți prepara cantități mai mari o dată, le depozitezi la frigider sau precum conservele de iarnă și le folosești la nevoie
- După ce năutul s-a înmuiat puțin, dai focul la flacără mică și adaugi o mână de spanac, după care se amestecă bine și se lasă la fiert până când se “ofilește” (20-30 sec). Odată ce prima mână de spanac a început să se ofilească, adaugi următoarea mână. Continuați până când tot spanacul a fost adăugat.
- Dacă pui baby spanac îl poți adăuga așa cum este. Dacă pui spanac adult, trebuie să îl toci sau să îl rupi puțin cu mâna.
- Pentru a termina preparatul, adaugi laptele de nucă de cocos și dai focul la mic. Amesteci și apoi adaugi ghimbirul măcinat și un pic de suc de lămâie. Adaugi după gust sare și / sau piper.
- După ce totul s-a încălzit, îți recomandăm să îl mănăci imediat deoarece spanacul va începe să-și piardă culoarea și nu va arăta la fel de frumos.
Poți să îi adaugi, înainte de consum, coriandru tocat (sau pătrunjel, dacă nu-ți place coriandrul). Servește-l cu chifteluțe, orez brun sau orice bob, la alegere. Poftă bună!
Știai că?
- Năutul a început să fie cultivat cu 3000 de ani î.e.n.. Acesta a fost un ingredient preferat deopotrivă de greci, romani și de egipteni.
- Cocotierul este supranumit și „Copacul vieții” în multe zone din Asia de sud-est, India și Filipine.