Acasă Sport și fitness Masti de fata pentru sezonul rece facute numai cu ingrediente naturale

Masti de fata pentru sezonul rece facute numai cu ingrediente naturale

0
Masti de fata pentru sezonul rece facute numai cu ingrediente naturale

femeie in ninsoareStiai ca in sezonul rece pielea ta sufera din cauza temperaturilor scazute, chiar daca uneori nu simti si nu observi acest lucru din primul moment? Afara sunt temperaturi scazute, vant sau viscol, fenomene care duc la o uscare excesiva a pielii expuse, respectiv mainile tale, buzele si tenul. Parul ti-l poti acoperi, dar buzele se crapa, mainile la fel, iar fata isi pierde stralucirea, chiar daca iti indeplinesti ritualurile de frumusete obisnuite. Numai ca ele nu mai sunt suficiente. Este cazul sa faci ceva in plus pentru tine. Iata cateva idei care te vor ajuta sa ai exact pielea frumoasa pe care ti-o doresti.

Masti de fata cu ingrediente naturale

O idee foarte buna este sa aplici, o data sau chiar de 2 ori pe saptamana un tratament cosmetic adecvat pielii tale si conditiilor atmosferice. Nu este necesar sa apelezi la masti costisitoare, ci la cel mai vechi si sanatos remediu care exista: natura.

Mastile cu ingrediente naturale au marele avantaj de a fi proaspete la momentul aplicarii, intrucat tu esti cea care alegi si amesteci componentele si o faci in intimitatea caminului tau, fara a fi nevoita sa mergi la salon. Aceste masti nu necesita cumparaturi scumpe, de multe ori pot fi preparate cu ingrediente pe care o gospodina le are mereu in casa.

Mastile cosmetice naturale specifice sezonului rece pun pe prim plan hidratarea pielii, intrucat numai prin intermediul hidratarii suplimentare ea isi va recapata supletea si isi va pastra elasticitatea.  Avand in vedere ca un ten plin de stralucire este prima carte de vizita pe care o oferi interlocutorilor tai, suntem siguri ca nu ti-ar placea sa vezi in oglinda unul tern. Hai sa vedem, asadar, cateva masti naturale, cu ajutorul carora poti combate efectele gerului.

masca cu aloe vera

Masca naturala cu aloe vera

O multitudine de creme de pe piata folosesc aloe vera drept ingredient, asadar, de ce nu ai include-o si tu in masca pregatita acasa? O planta de aloe vera in ghiveci iti va infrumuseta locuinta, dar are si un scop practic: te va ajuta sa iti hidratezi tenul, sa combati acneea, sa grabesti procesul de cicatrizare. Pentru mastile cosmetice naturale vei folosi gel de aloe vera pregatit anterior din pulpa si uleiuri sau pulpa proaspata (curatata cu lingurita din coaja, asa cum faci in cazul avocado), amestecata cu ulei de cocos si miere, toate mixate in bleder pana cand se trasforma intr-o pasta numai buna pentru aplicat pe fata.

Masca de fata cu ulei de cocos si banana

O banana medie bine coapta se paseaza cu furculita sau in blender si apoi se amesteca, intr-un bol, cu 2 linguri de ulei de cocos in stare lichida. Cele mai bune rezultate se obtin aplicand masca dupa dus, atunci cand porii sunt inca deschisi.

Masca cosmetica naturala cu morcov

Pentru masca in care incluzi morcovul, dat fiind ca este o legume tare, va trebui sa folosesti blenderul. Pasezi asadar un morcov crud (nu fiert, intrucat prin fierbere isi pierde o parte din calitatile nutritive) pana cand obtii un piure fin, pe care il amesteci cu o lingura de miere de salcam sau poliflora.

Masca naturala cu avocado

Avocado este un ingredient minunat atat pentru bucatarie, cat si pentru pielea ta. Contine grasimi vegetale, care iti vor hidrata si revigora tenul, redandu-i stralucirea si prospetimea. Curata de coaja un fruct de avocado bine copt si paseaza-l cu ajutorul unui blender, apoi adauga in pasta obtinuta o lingurita de zeama de lamaie. Pentru ca efectul sa fie maxim, trebuie sa iti aplici aceasta masca pe pielea curata si sa o lasi cel putin 20 de minute. Dupa ce timpul s-s scurs, clateste-te cu apa calduta si usuca fata tamponand-o usor cu un prosop moale.

avocado

Masca de fata cu fulgi de ovaz si miere

Incearca o masca hidratanta si revigoranta, care poate fi aplicata in timp ce te rasfeti intr-o cada plina cu apa calda, apa in care ai aruncat un pumn de sare. Amesteci o lingura cu varf de fulgi de ovaz, cu o lingura de miere si doua linguri de apa calduta. Ramai cu amestecul pe fata cel putin 15 minute.

Masca naturala cu mar, lapte si tarate.

Da pe razatoare sau paseaza cu blenderul un mar mai mic, impreuna doua linguri de lapte vegetal cald si o lingura de tarate de ovaz. Dupa ce aplici masca si stai cu ea pe fata 20 de minute, in clipa in care o indepartezi, freaca usor pielea cu degetele, facand un peeling delicat, care te va ajuta sa scapi de stratul superficial de celule moarte. In locul merelor se pot folosi cu acelasi efect si caise.

Frumusetea mainilor in sezonul rece

Daca tot discutam de ingrediente din natura, afla ca sfaturile de frumusete nu se opresc la ten: incearca sa inlocuiesti crema de maini sau chiar balsamul de buze cu ulei de cocos si vei fi cu totul multumita de actiunea sa emolienta. Nu trebuie sa il combini in nici un fel, pur si simplu il folosesti ca atare, eventual intre utilizari il tii putin la frigider sau intr-un loc al casei mai rece, intrucat este extraordinar de placut modul in care acesta isi pierde consistenta solida si se topeste, in contact cu caldura pielii tale. Daca ai ales un ulei de cocos de calitate, mirosul sau nu este foarte puternic, ci discret, dar usor de recunoscut si foarte relaxant.

Alege primul ulei de cocos premium din Romania la un pret accesibil oricui!

Ulei_de_cocos_200mlUleiul de cocos extravirgin si ecologic Sano Vita a fost obtinut din nuci de cocos culese manual si sortate, astfel incat materia prima care serveste la extragerea uleiului de cocos sa aiba cea mai inalta calitate.

Evita un peeling prea agresiv

Nu uita ca, exact asa cum se intampla si vara la mare, tenul tau are tendinta de a se usca, sub actiunea fenomenelor meteo asociate sezonului rece, asa incat fii grijulie si nu il agresa suplimentar cu un peeling prea agresiv.

Natura este un izvor exceptional de resurse si are capacitatea sa-ti ofere ceea ce ai nevoie pentru a-ti restabili sau mentine sanatatea, asa incat tot ce trebuie sa faci este sa te increzi in remediile pe care ti le ofera. Nu uita ca, inca din cele mai vechi timpuri, la majoritatea intrebarilor privind sanatatea si frumusetea ta, natura are deja raspunsul!

Articolul precedent Salata greceasca de castraveti
Articolul următor Chiftelute fragede din cartofi
Viziunea SanoVita este că, promovând hrana sănătoasă, nu doar vom asista la o îmbunătățire a sănătății românilor, ci, mai mult de atât, vom fi unul dintre factorii care participă activ la schimbarea în bine. Ne dorim să contribuim la o lume mai bună, mai conștientă de ceea ce mănâncă, de oportunitățile care există în cămara fiecăruia și să dăm idei pentru o alimentație sănătoasă și, în același timp, gustoasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.