Acasă Rețete Deserturi Mic dejun cu prune si ovaz

Mic dejun cu prune si ovaz

0
Mic dejun cu prune si ovaz

mic dejun cu prune si ovazAcest mic dejun cu prune si ovaz este – practic – un smoothie intr-un bol, plin de ingrediente sanatoase si care poate fi completat, dupa gust, cu goji, seminte de chia, fulgi de nuca de cocos si nucile preferate. Aceasta reteta de mic dejun cu prune si ovaz este rapid si usor de facut, nu contine pic de zahar sau indulcitori adaugati si poate oricand constitui in desert sanatos, care sa iti satisfaca pofta de dulce in mod cat se poate de natural.

TIMP PREPARARE   5 minute

PORTII   1

TIP RETETA   Mic dejun/Gustare/Desert

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Mic dejun cu prune si ovaz

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Lapte de migdale

lapte-de-migdale-1l

Fulgi de ovaz

fulgi-de-ovaz-1-kg

Fulgi de nuca de cocos

nuca-de-cocos-250g

Seminte de chia alba

seminte-de-chia-alba-500g

Nuci braziliene

bioh-eco-nuci-braziliene-250g

  Mod de preparare reteta Mic dejun cu prune si ovaz

  • Pentru a pregati acest mic dejun cu prune si ovaz, curata banana decoasa si prunele de samburi, apoia taie-le in bucati mai mici.
  • Intr-un blender vertical, adauga fructele si restul ingredientelor, marunteste-le bine; la final, trebuie sa obtii un amestec lichid si omogen.
  • Toarna acest mic dejun cu prune si ovaz intr-un bol si serveste-l ca atare sau decorat cu goji, seminte de chia, fulgi de nuca de cocos si nuci.

  Observatii reteta Mic dejun cu prune si ovaz

  • Poti inlocui banana cu fructe de padure, capsuni, afine sau zmeura.
  • Poti transforma foarte simplu acest mic dejun cu prune si ovaz intr-un smoothie cu prune si ovaz: creste cantitatea de lapte de migdale din lista de ingrediente, pentru a obtine un amestec mai lichid.

  Stiai ca?

  • Prunele sunt bogate in magneziu, mineral care echilibreaza tensiunea si reduce riscul de atac cerebral?
  • Fructele de acai (care se pronunta „asa’i”) cresc in palmierii cu acelasi nume (Euterpe oleracea), din America Centrala si de Sud? Acai sunt fructe rotunde, mov-negricioase, cu un diametru de 2,5 cm, care cresc in ciorchini (ca strugurii) de 500-900 de bucati.
  • Fructele de acai mai sunt numite „aurul mov al naturii” si contin mai multi antioxidanti decat afinele si coacazele? In plus, sunt bogate in fibre, minerale, toti aminoacizii esentiali, vitamine si acizi grasi esentiali (Omega-3 si Omega-6).
  • Fructele de acai nu se vand si proaspete deoarece rezista doar 24 de ore dupa culegere? Prin urmare, sunt exportate sub forma de piure de fructe congelat, suc sau pulbere.
  • Maca (Lepidium meyenii) sau „ginsengul peruvian” este o planta din familia Brassicaceae, care este cultivata pentru radacina ei tuberculoasa?
  • Radacina de maca este consumata pe post de supliment alimentar deoarece nu contine colesterol, este saraca in grasimi, dar bogata in proteine, fibre, antioxidanti, toti aminoacizii esentiali, vitamine (C, B-uri) si minerale (cupru, fier, calciu, potasiu, mangan)?
  • Nucul brazilian (Bertholletia excelsa) este un copac tropical, din America de Sud, ale carui seminte sunt nucile braziliene? In Brazilia, Bolivia si Peru este ilegala taierea acestor arbori amazonieni.
  • Doza zilnica recomandata de nuci braziliene este de 1-6 bucati/zi?
  • Nucile braziliene sunt compuse din carbohidrati (12%), proteine complete (14%) si grasimi (66%), fiind o sursa excelenta de fibre, vitamine si minerale?
  • Nucile braziliene sunt sursa naturala cu cea mai mare cantitate de seleniu? Doar 6 bucati iti ofera 774% din doza zilnica recomandata!
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Mic dejun cu prune si ovaz
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.