Mic dejun cu prune si ovaz
Acest mic dejun cu prune si ovaz este – practic – un smoothie intr-un bol, plin de ingrediente sanatoase si care poate fi completat, dupa gust, cu goji, seminte de chia, fulgi de nuca de cocos si nucile preferate. Aceasta reteta de mic dejun cu prune si ovaz este rapid si usor de facut, nu contine pic de zahar sau indulcitori adaugati si poate oricand constitui in desert sanatos, care sa iti satisfaca pofta de dulce in mod cat se poate de natural.
TIMP PREPARARE 5 minute
PORTII 1
TIP RETETA Mic dejun/Gustare/Desert
DIFICULTATE Scazuta
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente reteta Mic dejun cu prune si ovaz
- 3 prune
- 1 banana
- 125 ml lapte de migdale
- 1 lingura fulgi de ovaz
- ½ lingurita scortisoara
- 1 lingurita maca pudra
- 1 lingurita acai pudra
- 1 lingura goji (optional)
- 1 lingura seminte de chia alba (optional)
- 1 lingura fulgi de nuca de cocos (optional)
- 1 lingura nuci braziliene (optional)
Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!
Mod de preparare reteta Mic dejun cu prune si ovaz
- Pentru a pregati acest mic dejun cu prune si ovaz, curata banana decoasa si prunele de samburi, apoia taie-le in bucati mai mici.
- Intr-un blender vertical, adauga fructele si restul ingredientelor, marunteste-le bine; la final, trebuie sa obtii un amestec lichid si omogen.
- Toarna acest mic dejun cu prune si ovaz intr-un bol si serveste-l ca atare sau decorat cu goji, seminte de chia, fulgi de nuca de cocos si nuci.
Observatii reteta Mic dejun cu prune si ovaz
- Poti inlocui banana cu fructe de padure, capsuni, afine sau zmeura.
- Poti transforma foarte simplu acest mic dejun cu prune si ovaz intr-un smoothie cu prune si ovaz: creste cantitatea de lapte de migdale din lista de ingrediente, pentru a obtine un amestec mai lichid.
Stiai ca?
- Prunele sunt bogate in magneziu, mineral care echilibreaza tensiunea si reduce riscul de atac cerebral?
- Fructele de acai (care se pronunta „asa’i”) cresc in palmierii cu acelasi nume (Euterpe oleracea), din America Centrala si de Sud? Acai sunt fructe rotunde, mov-negricioase, cu un diametru de 2,5 cm, care cresc in ciorchini (ca strugurii) de 500-900 de bucati.
- Fructele de acai mai sunt numite „aurul mov al naturii” si contin mai multi antioxidanti decat afinele si coacazele? In plus, sunt bogate in fibre, minerale, toti aminoacizii esentiali, vitamine si acizi grasi esentiali (Omega-3 si Omega-6).
- Fructele de acai nu se vand si proaspete deoarece rezista doar 24 de ore dupa culegere? Prin urmare, sunt exportate sub forma de piure de fructe congelat, suc sau pulbere.
- Maca (Lepidium meyenii) sau „ginsengul peruvian” este o planta din familia Brassicaceae, care este cultivata pentru radacina ei tuberculoasa?
- Radacina de maca este consumata pe post de supliment alimentar deoarece nu contine colesterol, este saraca in grasimi, dar bogata in proteine, fibre, antioxidanti, toti aminoacizii esentiali, vitamine (C, B-uri) si minerale (cupru, fier, calciu, potasiu, mangan)?
- Nucul brazilian (Bertholletia excelsa) este un copac tropical, din America de Sud, ale carui seminte sunt nucile braziliene? In Brazilia, Bolivia si Peru este ilegala taierea acestor arbori amazonieni.
- Doza zilnica recomandata de nuci braziliene este de 1-6 bucati/zi?
- Nucile braziliene sunt compuse din carbohidrati (12%), proteine complete (14%) si grasimi (66%), fiind o sursa excelenta de fibre, vitamine si minerale?
- Nucile braziliene sunt sursa naturala cu cea mai mare cantitate de seleniu? Doar 6 bucati iti ofera 774% din doza zilnica recomandata!