Mini tort cu karob si cocos

Cine a spus ca ai nevoie de o ocazie speciala ca sa pregatesti un tort? Poti sa faci din oricare dintre zilele anului una de sarbatoare cu reteta aceasta de Mini tort cu karob si cocos. Este suficient de mare incat sa ii rasfeti pe toti cei dragi, dar nu atat de mare incat sa iti ramana si pentru a doua zi. Nu de alta, dar cu greu te vei satura de acest gust delicios al prajiturii in forma de mini tort!
TIMP PREPARARE 60 minute
PORTII 4
TIP RETETA Desert
DIFICULTATE Medie
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente reteta Mini tort cu karob si cocos
- 3 cani faina de grau integrala
- 1 cana lapte de cocos
- 1/2 cana apa
- 2/3 cana ulei de cocos
- 2/3 cana zahar brut
- 1 praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat
- 1 lingura faina seminte de in
- 3 linguri cacao/karob (pudra de roscove)
Mod de preparare reteta Mini tort cu karob si cocos
- Se amesteca ingredientele uscate, apoi se adauga cele lichide, adica laptele de cocos, apa si uleiul.
- Amesteci din nou foarte bine, pana la omogenizare.
- Se toarna compozitia intr-o tava rotunda sau patrata.
- Se coace la foc mediu 30-40 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
- Se scoate din cuptor, se acopera cu folie alimentara si se lasa sa se raceasca.
- Il poti orna cu frisca, fulgi de cocos sau fructe si il servesti rece.
Observatii reteta Mini tort cu karob si cocos
- In loc de apa, in acesta reteta se poate folosi apa de cocos. Apa de cocos este continuta de conserva de crema de cocos: in urma racirii acesteia timp de 4-5 ore la frigider, crema de cocos se separa de apa de cocos, iar rezultatulele acestei separari pot fi folosite individual sau impreuna in diferite retete culinare. Cu crema de cocos poti sa prepari, dupa reteta noastra, frisca vegetala din cocos pe care sa o folosesti la ornatul acestui tortulet. S-ar potrivi de minune,de asemenea, si un topping inedit din fulgi de cocos insiropati.
- Cand prepari reteta de Mini tort cu karob si cocos ai grija sa nu dai focul prea mare la cuptor atunci cand vei coace tortul, pentru ca risti sa se arda pe fund si sa nu fie copt suficient in partea din mijloc.
- Folia alimentara cu care acoperi tortul imediat ce il scoti din cuptor are rolul de a-l pastra pufos si a-l ajuta sa se raceasca treptat, fara sa se lase.
Stiai ca?
- Spre deosebire de laptele de vaca, laptele de nuca de cocos nu contine lactoza, deci poate fi folosit ca inlocuitor de lapte de catre cei cu intoleranta la lactoza?
- Conform studiilor efectuate de cercetatori, laptele de nuca de cocos poate reduce inflamatia, reduce dimensiunea ulcerului si poate lupta impotriva virusurilor si bacteriilor care cauzeaza infectii.
- Multi sportivi de performanta beau apa de cocos atunci cand vor sa fie in forma maxima pentru concursuri? Aceasta are mai putine calorii, mai mult potasiu decat o bautura energizanta, dar efectele sale sunt similare.
- Nuca de cocos contine acizi grasi cu lant mediu precum acidul lauric, acidul caproic si acidul caprilic. Spre deosebire de trigliceridele cu lant lung, cele cu lant mediu merg din tractul digestiv direct in ficat, unde sunt folosite pentru producerea de energie?
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]





