Mocktail de vară cu Root Beer
Căldura verii ne topește, așa că începem să căutăm variante cât mai răcoritoare de băuturi. Dacă te-ai plictisit de clasicile limonade și smoothie-uri sau cauți o băutură pentru o ocazie specială, îți propunem un mocktail interesant care combină popularul Bundaberg cu fructe proaspete de vară.
TIMP DE PREPARARE 30 minute
PORȚII 4 (550 ml)
TIP REȚETĂ Băuturi
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZĂ REȚETA
Ingrediente:
- 1 sticlă de Bundaberg Root Beer
- 100 g zmeură proaspătă
- 550 g miez pepene roșu
- 2 linguri suc de lămâie
- Câteva cuburi de gheață
- 2-4 frunze de mentă proaspătă
Decor pahar:
- 1 felie lămâie
- 1 felie lime
Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsul!
Mod de preparare:
- Pepenele se spală bine, se curăță de coajă și i se scot semințele.
- Se pisează miezul de pepene și căpșunile, apoi se strecoară sucul obținut.
- Într-un pahar înalt se pune gheața, se toarnă băutura Bundaberg Root Beer sau Grapefruit, sucul de lămâie și sucul de pepene.
- Se garnisează cu feliile de lămâie și se servește imediat.
Dacă v-a plăcut, puteți încerca și alte 6 rețete de mocktailuri fără alcool.
Știai că?
- În timp ce Charles Hires și familia sa au contribuit foarte mult la popularitatea berii moderne de rădăcină (root beer), originile sale pot fi urmărite până în vremurile precoloniale, în care triburile indigene creau în mod obișnuit băuturi și remedii medicinale din rădăcini de sassafras.
- Berea de rădăcină, așa cum o cunoaștem astăzi, provine dintr-o colecție de băuturi (unele alcoolice, altele nu) preparate de coloniștii americani folosind ceea ce aveau la îndemână. Preparatele variau în funcție de regiune și erau aromate cu plante, scoarțe și rădăcini cultivate local.
- Bundaberg Root Beer (numită și Bere de Sarsaparilla) se fabrică după o rețetă originală, cu rădăcină de sarsaparilla, rădăcină de lemn dulce, păstăi de vanilie și melasă, ceea ce îi conferă culoarea și gustul unic. Este fermentată și pregătită timp de 3 zile pentru a extrage aroma maximă.
- Consumul de Root Beer nu a fost asociat cu denaturarea integrității smalțului dentar (ca în cazul altor băuturi răcoritoare-carbogazoase). Așadar, Root Beer ar putea reprezenta o băutură sigură pentru sănătatea dentară.
- Rădăcina din care se produce Root Beer este bogată în compuși biologici activi (saponine, fenoli, terpenoide, taninuri), având efecte antioxidante importante.
- De asemenea, s-a dovedit faptul că extractul din această rădăcină ar putea avea efecte antiinflamatorii și analgezice comparabile cu ibuprofenul – antiinflamator nesteroidian.
Informații nutriționale validate de Maria Cornea, nutriționist și dietetician, Telomera Lifestyle Medicine Clinic.
Ce bine sună…
Trebuie să-l încerc neapărat.