Negrese cu avocado si migdale
Aceasta reteta de negrese cu avocado si migdale arata intr-un mare fel si are un gust pe masura! Usor de facut si plin de grasimi sanatoase (din avocado si ulei de cocos), acesta poate fi desertul perfect pentru o seara in doi sau intre prieteni, daca cei de fata sunt mari amatori de ciocolata. Bonus: acest negrese cu avocado si migdale au o textura cremoasa, desi nu contin pic de oua si unt, deci pot fi consumate in post sau de oricine a devenit vegan si a renuntat la ingredientele de origine animala.
TIMP PREPARARE 35 minute
PORTII 6
TIP RETETA Desert
DIFICULTATE Medie
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente reteta Negrese cu avocado si migdale
BLAT
- 2 avocado
- ½ cana banana
- 2 linguri sirop de curmale
- ¾ cana faina integrala de grau
- ½ cana cacao pudra
- 2 cani mini migdale
- 1 lingura ulei de cocos
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita esenta de vanilie
- un praf de sare
CREMA
- 1 avocado
- 1 lingura sirop de curmale
- 2 linguri cacao pudra
- 1 lingurita esenta de vanilie
Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!
Mod de preparare reteta Negrese cu avocado si migdale
- Incepe sa prepari aceasta reteta de negrese cu avocado si migdale ocupandu-te de crema care va fi intinsa deasupra blatului; scoate pulpa de avocado din fruct (dupa ce ai indepartat samburele central), adaug-o intr-un blender vertical si pune deasupra restul ingredientelor (siropul de curmale, pudra de cacao si esenta de vanilie).
- Marunteste bine ingredientele din blender, pana obtii o crema groasa si lucioasa; transfera crema din vasul blenderului intr-un bol, acopera-l cu folie alimentara si da-l la frigider.
- Pregateste apoi blatul de negrese: acopera o tava termorezistenta (cu dimensiunea de 20×25 cm) cu hartie de copt si preincalzeste cuptorul la 200o C.
- Pune, intr-un blender vertical, pulpa de avocado soasadin fructele coapte, banana curatata si taiata felii, siropul de curmale, uleiul de cocos si esenta de vanilie, omogenizandu-le bine.
- Toarna amestecul intr-un bol incapator, cerne deasupra restul de ingrediente ucate (faina integrala, pudra de cacao, praful de copt si sarea) si incorporeaza-le uniform in amestecul astfel obtinut.
- Toarna aluatul in tava pregatita deja si da-l la cuptorul preincalzit timp de 20 de minute sau pana trece testul scobitorii.
- Lasa blatul de negrese la racit complet, apoi intinde deasupra lui crema rece, cu ajutorul unui cutit de patiserie.
- Taie blatul in patrate sau romburi, decoreaza-le cu mini migdale si serveste-le imediat.
Observatii reteta Negrese cu avocado si migdale
- Poti inlocui pudra de cacao din reteta cu pudra de roscove/carob, caz in care poti injumatati cantitatea de sirop de curmale din lista de ingrediente a blatului (foloseste doar 1 lingura, deoarece carobul este mai dulce decat pudra de cacao).
Stiai ca?
- Prima reteta cunoscuta de negrese a fost publicata in SUA, in 1897, in „Catalogul Sears, Roebuck”? Legenda urbana spune ca inventatorul a fost un bucatar neglijent, care a uitat sa puna praf de copt in blatul de tort, prin urmare acesta nu a crescut corespunzator.
- 100 g de avocado contin: acizi grasi Omega-3 si Omega-6, 27% din doza zilnica recomandata de fibre, 26% din doza zilnica recomandata de Vitamina K, 20% din doza zilnica recomandata de Vitamina B9 (acid folic), 17% din doza zilnica recomandata de Vitamina C, 10% din doza zilnica recomandata de Vitamina E, 14% din doza zilnica recomandata de potasiu si Vitamina B5, 13% din doza zilnica recomandata de potasiu si Vitamina B6 si 9% din doza zilnica recomandata de cupru?