Acasă 21 de zile cu SanoVita Noodles cu tofu

Noodles cu tofu

0
Noodles cu tofu

O cină rapidă, hrănitoare și plină de arome asiatice!

TIMP PREPARARE  35 min  

PORTII 1

TIP RETETA   Prânz/Cină

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

80 g noodles (de orez, hrișcă)

100 g tofu (cuburi)

1 lingură sos de soia

1 linguriță ulei de susan

1 linguriță semințe de susan

1 lingură fulgi de drojdie inactivă

1/2 morcov (tăiat julienne sau feliat subțire)

1/2 dovlecel mic (feliat subțire sau tăiat bastonașe)

1 cățel de usturoi (mărunțit)

1 linguriță ghimbir ras (opțional)

1 lingură ulei de măsline sau alt ulei vegetal pentru gătit

 

Mod de preparare:

  1. Fierbe noodles conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Clătește sub jet de apă rece și lasă-i să se scurgă bine.
  2. Încălzește o tigaie cu 1 lingură de ulei de măsline. Adaugă tofu tăiat cuburi și gătește-l până devine ușor rumenit pe toate părțile. Scoate tofu pe o farfurie.
  3. În aceeași tigaie, adaugă usturoiul, ghimbirul (dacă folosești), morcovul și dovlecelul. Gătește 2-3 minute, până legumele devin ușor moi, dar încă crocante.
  4. Pune noodles scurse în tigaie, adaugă tofu rumenit, sosul de soia, uleiul de susan și fulgii de drojdie. Amestecă bine totul și mai lasă pe foc 1-2 minute, până toate aromele se combină.
  5. La final, presară semințele de susan deasupra și, dacă vrei, puțin coriandru proaspăt sau ceapă verde tocată.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Noodles cu tofu
Autor
Publicat la
Articolul precedent Tocăniță de tofu și ciuperci
Articolul următor Salată nutritivă cu quinoa
Sabina Constantinescu este o tânără pasionată de nutriție, wellness și sănătatea generală. Este mereu la curent cu toate noutățle din domeniu, informații pe care le împărtășește cu cititorii SanoVita pe blog, în newsletter și pe paginile de social media. Crede cu tărie că alimentația este și medicament, și poate fi folosită pentru a preveni sau ameliora afecțiuni și a avea o sănătate de invidiat. Când nu se documentează sau scrie, pe Sabina o vei găsi și în bucătărie, unde îi place să experimenteze cu tehnici de gătire și combinații de ingrediente vegetale pentru a obține rețete plant-based echilibrate, delicioase și pline de nutrienți. Pe Sabina o motivează gândul că ceea ce creează aduce un strop de sănătate în farfuriile celor ce o citesc. Fire caldă și prietenoasă, ea este și prima care îți va sări în ajutor cu răspunsuri atunci când ne scrii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.