Acasă Rețete Mic dejun sănătos Omleta de tofu umpluta

Omleta de tofu umpluta

0
Omleta de tofu umpluta

omleta de tofu umplutaAceasta reteta de omleta de tofu umpluta este perfecta in post si poate fi inclusa in orice alimentatie vegana dimineata, in weekend, de exemplu (pentru a-ti pregati intreaga familie de zilele libere care urmeaza). Aceasta omleta de tofu arata apetisant (gratie turmericului, care ii da o nuanta galbena solara), are un gust delicios (datorita drojdiei inactive si sarii negre) si poate fi umpluta cu orice legume iti plac.

TIMP PREPARARE   30 minute

PORTII   4

TIP RETETA   Mic dejun/Gustare

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Omleta de tofu umpluta

OMLETA

UMPLUTURA

  • 4 cani spanac proaspat
  • 2 linguri miez de nuca
  • 1 lingurita samburi de pin

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Faina de grau integrala

faina integrala de grau

Fulgi de drojdie uscata

fulgi-de-drojdie-uscata-100g

Ulei de floarea-soarelui

ulei-presat-la-rece-din-sem-floarea-soarelui-1l

Sare neagra de Himalaya

niavis-sare-neagra-de-himalaya-250g

  Mod de preparare reteta Omleta de tofu umpluta

  • Incepe prin a pune branza tofu la presat, pentru a extrage cat mai multa umiditate din ea: taie tofu in 2 fasii egale, pa latime, asaza pe un tocator o bucata de servet de hartie impaturit in doua, pune branza tofu deasupra, adauga peste ea un alt servet de hartie impaturit in doua, apoi preseaza totul cu o cratita plina cu apa; asteapta 10 minute, ca hartia sa absoarba cat mai mult lichid din tofu.
  • Aceasta omleta de tofu umpluta se pregateste cu ajutorul unui blender vertical: adauga in el cateii de usturoi (curatati de coaja si spalati) si marunteste-i bine; peste usturoi, pune apoi branza tofu taiata bucatele, dorjdia nutritionala, uleiul, turmericul si sarea.
  • Transforma ingredientele din blender intr-un piure omogen.
  • Adauga faina si amidonul si amesteca alte 10 secunde, pana se combina bine.
  • Pune pe foc mediu o tigaie antiaderenta incapatoare si, cand s-a incins, toarna in ea o patrime din aluatul din blenderul vertical, intinzandu-l in forma de cerc cu ajutorul unei spatule.
  • Lasa prima omleta de tofu la copt 3-5 minute, apoi intoarce-o pe partea cealalta, cu o spatula; las-o inca 1 minut pe a doua parte si apoi pastreaz-o pe o farfurie, acoperita cu folie de aluminiu (pentru a se pastra calda), cat termini toate omletele si umplutura.
  • Repeta de 3 ori procedeul, pana termini aluatul din blender.
  • Cand a patra omleta de tofu este pe foc, pregateste umplutura: adauga spanacul in alta tigaie incinsa, pana cand se imoaie usor, apoi stinge focul.
  • Umple fiecare omleta de tofu cu o patrime din cantitatea de spanac, adauga ½ lingura de miez de nuca rupt bucati si cateva seminte de pin si serveste imediat.

  Observatii reteta Omleta de tofu umpluta

  • Pentru a testa daca ai obtinut consistenta potrivita pentru omleta de tofu, toarna 2 linguri din amestec in tigaia incinsa: daca amestecul se intinde singur si se intareste pe foc, e bine; daca amestecul nu se intinde deloc, este prea gros – mai adauga apa in el, cat sa il lichefiezi (incorporand-o in blender, treptat).
  • Alte optiuni de umpluturi: ciuperci sotate in tigaie, cu sare, usturoi si cimbru + spanac proaspat adaugat peste ciuperci la final, in omleta; sparanghel marinat catevaore in otet balsamic, ulei, usturoi zdrobit, sare si piper, apoi tras la tigaie 8 minute; guacamole si cartofi copti.

  Stiai ca?

  • Sarea neagra de Himalaya sau kala namak are un gust sulfuros care aminteste de galbenusurile de ou, deci este perfecta pentru aceasta omleta de tofu?
  • Sarea neagra este extrasa din regiunile vulcanice din India si Pakistan, fiind bogata in minerale?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Omleta de tofu umpluta
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 46 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.