Omleta de tofu umpluta
Aceasta reteta de omleta de tofu umpluta este perfecta in post si poate fi inclusa in orice alimentatie vegana dimineata, in weekend, de exemplu (pentru a-ti pregati intreaga familie de zilele libere care urmeaza). Aceasta omleta de tofu arata apetisant (gratie turmericului, care ii da o nuanta galbena solara), are un gust delicios (datorita drojdiei inactive si sarii negre) si poate fi umpluta cu orice legume iti plac.
TIMP PREPARARE 30 minute
PORTII 4
TIP RETETA Mic dejun/Gustare
DIFICULTATE Medie
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente reteta Omleta de tofu umpluta
OMLETA
- 400 g tofu natur
- ½ cana faina integrala de grau
- 2 linguri drojdie inactiva uscata
- 2 linguri ulei vegetal
- ½ lingurita turmeric
- 2 catei usturoi (optional)
- 1 lingura amidon de porumb
- 1 lingurita sare
UMPLUTURA
- 4 cani spanac proaspat
- 2 linguri miez de nuca
- 1 lingurita samburi de pin
Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!
Mod de preparare reteta Omleta de tofu umpluta
- Incepe prin a pune branza tofu la presat, pentru a extrage cat mai multa umiditate din ea: taie tofu in 2 fasii egale, pa latime, asaza pe un tocator o bucata de servet de hartie impaturit in doua, pune branza tofu deasupra, adauga peste ea un alt servet de hartie impaturit in doua, apoi preseaza totul cu o cratita plina cu apa; asteapta 10 minute, ca hartia sa absoarba cat mai mult lichid din tofu.
- Aceasta omleta de tofu umpluta se pregateste cu ajutorul unui blender vertical: adauga in el cateii de usturoi (curatati de coaja si spalati) si marunteste-i bine; peste usturoi, pune apoi branza tofu taiata bucatele, dorjdia nutritionala, uleiul, turmericul si sarea.
- Transforma ingredientele din blender intr-un piure omogen.
- Adauga faina si amidonul si amesteca alte 10 secunde, pana se combina bine.
- Pune pe foc mediu o tigaie antiaderenta incapatoare si, cand s-a incins, toarna in ea o patrime din aluatul din blenderul vertical, intinzandu-l in forma de cerc cu ajutorul unei spatule.
- Lasa prima omleta de tofu la copt 3-5 minute, apoi intoarce-o pe partea cealalta, cu o spatula; las-o inca 1 minut pe a doua parte si apoi pastreaz-o pe o farfurie, acoperita cu folie de aluminiu (pentru a se pastra calda), cat termini toate omletele si umplutura.
- Repeta de 3 ori procedeul, pana termini aluatul din blender.
- Cand a patra omleta de tofu este pe foc, pregateste umplutura: adauga spanacul in alta tigaie incinsa, pana cand se imoaie usor, apoi stinge focul.
- Umple fiecare omleta de tofu cu o patrime din cantitatea de spanac, adauga ½ lingura de miez de nuca rupt bucati si cateva seminte de pin si serveste imediat.
Observatii reteta Omleta de tofu umpluta
- Pentru a testa daca ai obtinut consistenta potrivita pentru omleta de tofu, toarna 2 linguri din amestec in tigaia incinsa: daca amestecul se intinde singur si se intareste pe foc, e bine; daca amestecul nu se intinde deloc, este prea gros – mai adauga apa in el, cat sa il lichefiezi (incorporand-o in blender, treptat).
- Poti adauga peste omleta de tofu umpluta si sos de branza vegan.
- Alte optiuni de umpluturi: ciuperci sotate in tigaie, cu sare, usturoi si cimbru + spanac proaspat adaugat peste ciuperci la final, in omleta; sparanghel marinat catevaore in otet balsamic, ulei, usturoi zdrobit, sare si piper, apoi tras la tigaie 8 minute; guacamole si cartofi copti.
Stiai ca?
- Sarea neagra de Himalaya sau kala namak are un gust sulfuros care aminteste de galbenusurile de ou, deci este perfecta pentru aceasta omleta de tofu?
- Sarea neagra este extrasa din regiunile vulcanice din India si Pakistan, fiind bogata in minerale?