Omletă din tofu cu legume

Timp citire:

Omletă din tofu cu legume

Ai poftă de o omletă la micul dejun, dar ai vrea să fie…fără ouă? Tofu îți vine în ajutor. Omleta din tofu cu legume este varianta fără colesterol și grăsimi saturate a unei omlete „amestecate” tradiționale, ce poate fi un mic dejun perfect în alimentația vegană sau în zilele de post. Unii ar spune că este chiar mai gustoasă și mai sățioasă decât cea cu ouă. Rămâne să te convingi singur de asta.

 

TIMP DE PREPARARE   15 minute 

PORȚII  4

TIP REȚETĂ   Mic dejun

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

  • 200 g tofu cu ardei și ceapă Sano Vita
  • 200 g tofu cu măsline Sano Vita
  • 200 g tofu cu sare Sano Vita
  • 2 lingurițe bază pentru mâncăruri din legume (legume deshidratate)
  • 2 lingurițe turmeric
  • 2 cepe
  • 2 ardei kapia
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 5 linguri apă

  Mod de preparare:

  • Ceapa și ardeiul se taie mărunt și se călesc împreună cu uleiul și cu apa până când se înmoaie.
  • Se adaugă baza pentru mâncăruri (legumele deshidratate)
  • Tofu se zdrobește direct în mână ca să aibă consistență de “zdrențe de ou”.
  • Se adaugă tofu peste legume și se mai lasă pe foc maximum 5 minute. Se amestecă din când în când să nu se prindă.
  • Se servește ca atare sau alături de salată de crudități, roșii proaspete, pâine integrală etc.

  Știai că?

  • Omleta din tofu poate fi servită și la cină, alături de legume sotate sau proaspete, deoarece este proteică și dietetică.
  • Turmericul are un rol esențial în această rețetă întrucât conferă culoare și proprietăți antioxidante.
  • Potrivit legendei fondatoare a omeletei gigantice anuale de Paște din Bessières, Haute-Garonne, când Napoleon Bonaparte și armata sa călătoreau prin sudul Franței, au decis să se odihnească o noapte lângă orașul Bessières. Napoleon a mâncat pentru prima dată o omletă pregătită de un cârciumar local și a considerat-o a fi o încântare culinară. Apoi a ordonat să se adune toate ouăle din sat și să se pregătească o omletă uriașă pentru armata sa a doua zi.

 

Daniela Dan
Pasiunea pentru bucătăria vegană a început din dorința de a-și hrăni sănătos familia. Treptat, după o serie de cursuri de formare și multe ore petrecute în bucătărie, pasiunea a evoluat spre profesie. Chef Daniela iubește să combine gusturi, culori, arome și texturi. Dacă ai dileme legată de rețete, gust, asocieri culinare, forme de prezentare, Daniela este omul potrivit căruia să îi ceri o opinie. Și garantat ți-o va da abia după ce o va fi testat în bucătăria proprie, unde zilnic se întâmplă multă magie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

spot_img

Postari recente

Alimente cu care putem susține organismul la începutul sezonului rece

Odată cu sosirea toamnei apar și îngrijorările noastre despre cum ne putem menține sănătatea la cote maxime și cum ne putem proteja împotriva virozelor...

Cum și de ce să îți împrietenești copiii adolescenți cu sportul?

Am putea denumi adolescența perioada marilor schimbări, când se întâmplă o serie de transformări fizice și psihice care influențează în mod direct comportamentul și...

Rulouri dulci din Tofu si Fruit mix

Te-ai obișnuit deja să găsești pe blog-ul nostru rețete delicioase și sănătoase. Nu ne oprim din a-ți recomanda noi deserturi, mai ales când avem...

Articole din aceeasi categorie

Alimente cu care putem susține organismul la începutul sezonului rece

Odată cu sosirea toamnei apar și îngrijorările noastre despre cum ne putem menține sănătatea la cote maxime și cum ne putem proteja...

Cum și de ce să îți împrietenești copiii adolescenți cu sportul?

Am putea denumi adolescența perioada marilor schimbări, când se întâmplă o serie de transformări fizice și psihice care influențează în mod direct...

Rulouri dulci din Tofu si Fruit mix

Te-ai obișnuit deja să găsești pe blog-ul nostru rețete delicioase și sănătoase. Nu ne oprim din a-ți recomanda noi deserturi, mai ales...