Omletă din tofu cu legume

Ai poftă de o omletă la micul dejun, dar ai vrea să fie…fără ouă? Tofu îți vine în ajutor. Omleta din tofu cu legume este varianta fără colesterol și grăsimi saturate a unei omlete „amestecate” tradiționale, ce poate fi un mic dejun perfect în alimentația vegană sau în zilele de post. Unii ar spune că este chiar mai gustoasă și mai sățioasă decât cea cu ouă. Rămâne să te convingi singur de asta.
TIMP DE PREPARARE 15 minute
PORȚII 4
TIP REȚETĂ Mic dejun
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZĂ REȚETA
Ingrediente:
- 200 g tofu cu ardei și ceapă Sano Vita
- 200 g tofu cu măsline Sano Vita
- 200 g tofu cu sare Sano Vita
- 2 lingurițe bază pentru mâncăruri din legume (legume deshidratate)
- 2 lingurițe turmeric
- 2 cepe
- 2 ardei kapia
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 5 linguri apă
Mod de preparare:
- Ceapa și ardeiul se taie mărunt și se călesc împreună cu uleiul și cu apa până când se înmoaie.
- Se adaugă baza pentru mâncăruri (legumele deshidratate)
- Tofu se zdrobește direct în mână ca să aibă consistență de “zdrențe de ou”.
- Se adaugă tofu peste legume și se mai lasă pe foc maximum 5 minute. Se amestecă din când în când să nu se prindă.
- Se servește ca atare sau alături de salată de crudități, roșii proaspete, pâine integrală etc.
Știai că?
- Omleta din tofu poate fi servită și la cină, alături de legume sotate sau proaspete, deoarece este proteică și dietetică.
- Turmericul are un rol esențial în această rețetă întrucât conferă culoare și proprietăți antioxidante.
- Potrivit legendei fondatoare a omeletei gigantice anuale de Paște din Bessières, Haute-Garonne, când Napoleon Bonaparte și armata sa călătoreau prin sudul Franței, au decis să se odihnească o noapte lângă orașul Bessières. Napoleon a mâncat pentru prima dată o omletă pregătită de un cârciumar local și a considerat-o a fi o încântare culinară. Apoi a ordonat să se adune toate ouăle din sat și să se pregătească o omletă uriașă pentru armata sa a doua zi.





