Acasă Rețete Aluaturi și Pâine de casă Paine impletita preparata cu lapte vegetal

Paine impletita preparata cu lapte vegetal

3
Paine impletita preparata cu lapte vegetal

Paine impletita preparata cu lapte vegetal

Cu o consistenta mai densa decat a painii de secara, aceasta paine impletita este perfecta pentru intrega familie. Proteinele din lapte vegetal o fac pufoasa si o mentin asa multa vreme, fibrele din faina integrala te ajuta sa te mentii sanatos, iar gustul este atat de bun incat cateva dintre cititoarele care au gatit dupa reteta noastra ne-au marturisit ca nu mai pot renunta la ea, parca da dependenta. Nu recomandam exagerarea, dar daca ai un pateu de linte sau o delicioasa salata de icre de chia la indemana, painea facuta in casa constituie un rasfat pe care ti-l poti permite cu usurinta si pe care sanatatea ta il merita.

TIMP PREPARARE   100 minute

PORTII   1 paine mare

TIP RETETA   Aluat/Paine de casa

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Paine impletita

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Faina din grau dietetica

faina-din-grau-dietetica-1kg

Lapte de soia

lapte de soia

Sare de mare

sare-de-mare-fina-iodata-1-kg

  Mod de preparare reteta Paine impletita

  • Intr-un castron se pune faina alba, faina de secara, apa calduta, zaharul si apoi drojdia si se framanta cateva minute.
  • Se adauga uleiul treptat, framantand continuu si la final sarea. Daca folosesti un robot de bucatarie sau o masina de paine, poti sa pui toate ingredientele la inceput, dar exact in ordinea precizata, iar sarea se adauga abia dupa ce  ai framantat putin, pentru a nu intra in contact cu drojdia.
  • Aluatul se framanta in jur de 10 minute pana cand este complet legat si se desprrinde de peretii vasului.
  • Asaza aluatul framantat intr-un recipient presarat cu faina si  acopera-l cu folie de copt. Lasa-l sa creasca pana cand isi dubleaza volumul. Acest lucru ar trebui sa dureze in jur de 30-40 de minute.
  • Dupa ce aluatul a crescut, il scoti pe blatul de lucru pe care l-ai presarat cu putina faina si il imparti in doua sau trei bucati, dupa cum vrei sa il impletesti.
  • Fiecare bucata se modeleaza in forma de bagheta cilindrica.
  • Se iau cele doua sau trei baghete de aluat, se lipesc la un cap si apoi se impletesc dupa plac si pricepere.
  • Asezi aluatul de paine cu lapte impletita intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt. Noi am folosit o tava de cozonac mare.
  • Se uda cu o pensula painea impletita pe partea superioara si se presara cu seminte de mac sau cu ce tip de seminte preferi. Pot fi seminte de susan, de in, de floarea soarelui, sau poti foarte bine sa o lasi si simpla.
  • Vei coace painea impletita la cuptorul preincalzit, pentru 30-40 de minute. Este gata  atunci cand s-a rumenit putin la suprafata.
  • Painea impletita se lasa sa se raceasca treptat intr-un prosop de bumbac, pentru a se mentine moale si pufoasa.

  Observatii reteta Paine impletita

  • Apa calduta folosita pentru acest preparat are rolul de a-i accelera procesul de crestere.
  • Cu cat lasi mai mult paine impletita in cuptor, ea va avea coaja mai crocanta. Daca pui multe seminte peste ea, este posibil sa nu observi cand se rumeneste si sa risti sa o arzi.
  • Reteta de paine cu drojdie uscata este mai usor de pregatit decat cea cu drojdie proaspata, intrucat acest ingredient in forma uscata beneficiaza de un termen de valabilitate mai mare.
  • Cine doreste sa inoveze, poate schimba proportiile intre faina alba si faina neagra, dar trebuie sa stie ca, pe masura ce cresti cantitatea de faina dietetica/integrala, ea va creste mai greu.
  • Daca vrei sa inlocuiesti laptele de soia cu apa in aceasta reteta de paine impletita, poti sa o faci, ea va aveaun gust bun oricum, cu conditia sa folosesti faina de calitate.

  Stiai ca?

  • Laptele de soia contine proteine vegetale, de aceea paine facuta cu lapte de soia va iesi pufoasa si extrem de gustoasa?
  • Laptele din soia este bun la gust si hranitor, dar nu contine aceeasi cantitate de calciu ca si laptele de vaca?  Din acest motiv, mai ales in cazul copiilor aflati in crestere, care au nevoie de calciu pentru sanatatea oaselor, se recomanda consumul unor formule de lapte de soia imbunatatite cu adaos de minerale.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Paine impletita preparata cu lapte vegetal
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 61 Review(s)

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.