Paine cu malai
Aceasta paine cu malai poate inlocui cu succes painea feliata din comert sau poate fi consumata in loc de desert (cu topping-uri dulci), putand fi pregatita o data la 2 zile. Aceasta reteta de paine cu malai contine fainuri de doua feluri, lapte de soia, sos de mere (facut in casa) si miere, culoarea galbena intensa a aluatului fiind datorata turmericului pulbere din compozitie, nu oualor. Incearc si tu aceast rumena paine cu malai, pentru a descoperi un nou gust de panificatie, sanatos si usor de obtinut chiar la tine in bucatarie!
TIMP PREPARARE 45 minute
PORTII 8
TIP RETETA Aluat/Paine de casa
DIFICULTATE Scazuta
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente reteta Paine cu malai
- ¾ cana malai
- 1 cana faina integrala de grau
- ¾ cana lapte de soia
- 2 linguri miere
- 1-2 mere
- ½ lingurita zeama de lamaie
- 10 g praf de copt
- 1 varf de cutit turmeric pulbere
- ½ lingurita sare
- apa
Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!
Mod de preparare reteta Paine cu malai
- Pentru aceasta reteta de paine cu malai, va trebui sa incepi operatiunile culinare prin a pregati un sos de mere, din fructe, apa si zeama de lamaie.
- Curata merele de coaja si cotor, taie-le in felii egale si pune-le la fiert, intr-o cratita; adauga deasupra lor putina apa si zeama de lamaie si asteapta pana cand amestecul incepe sa fiarba; redu focul complet si lasa sosul de mere sa fiarba pana cand fructele se inmoaie complet, apoi zdrobeste-le ca pe piure.
- Intr-un castron incapator, amesteca malaiul, faina integrala de grau, sarea, turmericul pudra si praful de copt.
- Toarna in castron si ingredientele lichide: ¼ cana din sosul de mere obtinut anterior, mierea si laptele de soia; amesteca pana la omogenizarea aluatului.
- Preincalzeste cuptorul la 180° C.
- Tapeteaza o tava termorezistenta (cu dimensiunea de 20×20 cm) cu hartie de copt, apoi toarna aluatul din castron in ea.
- Coace painea cu malai in cuptorul preincalzit, timp de 20-25 de minute sau pana se rumeneste pe deasupra.
Observatii reteta Paine cu malai
- Serveste painea cu malai calda, abia scoasa din cuptor, sau in urmatoarele 24 de ore, cat este inca proaspata.
- Poti consuma aceasta paine cu malai ca inlocuitor pentru painea feliata din comert.
- Mananca aceasta paine cu malai ca atare sau unsa cu dulceata de capsuni, gem de chia, unt vegan si miere sau crema de ciocolata tartinabila.
Stiai ca?
- Turmericul are numeroase beneficii pentru sanatatea ta, datorita curcuminei din rozimul plantei? Turmericul poate contribui la prevenirea bolilor de inima, a bolii Alzheimer si a cancerului, are actiune antiinflamatorie si antioxidanta, poate imbunatati simptomele depresiei si ale artritei.
- Boabele de cacao, rosiile, porumbul, fasolea, dovleacul, ardeii iuti, cartofii si vanilia sunt numite „cele 8 plante magice”, originare de pe continentul american si inexistente in afara Americii inainte de 1491?
- Porumbul ii ofera organismului tau minerale esentiale (zinc, magneziu, cupru, fier si mangan) si este o sursa buna de antioxidanti care sprjina sanatatea ocular (carotenoide, luteina si zeaxantina)?
- Malaiul contine fibre alimentare care te ajuta sa iti scazi nivelul colesterolului „rau”/LDL din sange, contribuind astfel la sanatatea cardiaca? In plus, continutul de fibre din malai pot preveni constipatia.
- Malaiul iti poate ajuta oasele, cartilagiile si dintii, gratie continutului mineral si in special magneziului? In plus, faina de porumb contine acid folic si alte vitamine din grupul B-urilor (B1, B2, B3, B6), care previn anemia si ajuta functiile cerebrale si psihologice.