Pâine din năut
Cine găsește liniște și relaxare în prepararea pâinii de casă sigur va încerca această rețetă de pâine din năut. Este o alternativă gustoasă a celei preparate din făinuri mai populare în România. Nu conține gluten, iar datorită ingredientului de bază – făina din năut – este o sursă bună de proteine necesare pentru corp. De asemenea, aluatul poate fi folosit ca blat de pizza sau alte variante în care ai dori să-l integrezi.
TIMP DE PREPARARE 30 de minute
PORȚII 4
TIP REȚETĂ Garnitură
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZĂ REȚETA
Ingrediente:
- 1 ½ cană făină năut
- 1 ½ cană apă
- ¾ linguriță sare
- 1 lingură ulei floarea soarelui presat la rece
- 1 linguriță ierburi amestecate
- 1 linguriță fulgi de drojdie
- 1 linguriță ceapă pudră
- ½ linguriță usturoi pudră (sau 2 căței de usturoi, proaspeți tăiați fin sau zdrobiți)
Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!
Mod de preparare:
- Într-un bol, amestecă făina de năut cu puțină apă (vei obține o pastă mai groasă).
- Adaugă restul de apă și ingrediente și amestecă-le bine.
- Unge o tavă anti aderentă cu puțin ulei.
- Toarnă amestecul în tavă și întinde compoziția.
- Coace 15 minute la 180 C.
- Lasă să se răcească și apoi cu grijă, taie în bucăți dreptunghiulare.
- Ornează cu puține ierburi aromatice și savureaz-o imediat.
Sfaturi și recomandări
- Rezistă tentației de a amesteca toată apa, pentru că riscați să aveți cocoloașe în compoziția finală.
- Aceasta este o bază excelentă pentru pizza.
- Pâinea din năut este excelentă servită cu curry sau orice tocană de roșii.
Știai că?
- Făina de năut conține mai multe proteine decât făina de grâu albă/integrală.
- Năutul este bogat în fibre, care contribuie la scăderea nivelului de colesterol din sânge și la o digestie sănătoasă
- Sarea roz de Himalaya conține o multitudine de minerale și oligoelemente cum ar fi calciu, magneziu, potasiu și
La painea de naut, fulgii de drojdie sunt cei din drojdie inactiva? sau de care?
Multumesc.
Bună ziua,
Fulgii menționați în rețetă sunt cei din drojdie inactivă.
Mulțumim
Farinata, produs traditional in Genova, din faina de ceci, fara gluten, delicios, mai buna decat pizza, paste..