Pâine din năut

Timp citire:

Cine găsește liniște și relaxare în prepararea pâinii de casă sigur va încerca această rețetă de pâine din năut. Este o alternativă gustoasă a celei preparate din făinuri mai populare în România. Nu conține gluten, iar datorită ingredientului de bază – făina din năut – este o sursă bună de proteine necesare pentru corp. De asemenea, aluatul poate fi folosit ca blat de pizza sau alte variante în care ai dori să-l integrezi.

TIMP DE PREPARARE   30 de minute 

PORȚII  4

TIP REȚETĂ  Garnitură

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Făină de năut

faina-de-naut

Fulgi de drojdie uscată

Mod de preparare:

  • Într-un bol, amestecă făina de năut cu puțină apă (vei obține o pastă mai groasă).
  • Adaugă restul de apă și ingrediente și amestecă-le bine.
  • Unge o tavă anti aderentă cu puțin ulei.
  • Toarnă amestecul în tavă și întinde compoziția.
  • Coace 15 minute la 180 C.
  • Lasă să se răcească și apoi cu grijă, taie în bucăți dreptunghiulare.
  • Ornează cu puține ierburi aromatice și savureaz-o imediat.

Sfaturi și recomandări

  • Rezistă tentației de a amesteca toată apa, pentru că riscați să aveți cocoloașe în compoziția finală.
  • Aceasta este o bază excelentă pentru pizza.
  • Pâinea din năut este excelentă servită cu curry sau orice tocană de roșii.

 

Știai că?

  • Făina de năut conține mai multe proteine decât făina de grâu albă/integrală.
  • Năutul este bogat în fibre, care contribuie la scăderea nivelului de colesterol din sânge și la o digestie sănătoasă
  • Sarea roz de Himalaya conține o multitudine de minerale și oligoelemente cum ar fi calciu, magneziu, potasiu și
Daniela Dan
Pasiunea pentru bucătăria vegană a început din dorința de a-și hrăni sănătos familia. Treptat, după o serie de cursuri de formare și multe ore petrecute în bucătărie, pasiunea a evoluat spre profesie. Chef Daniela iubește să combine gusturi, culori, arome și texturi. Dacă ai dileme legată de rețete, gust, asocieri culinare, forme de prezentare, Daniela este omul potrivit căruia să îi ceri o opinie. Și garantat ți-o va da abia după ce o va fi testat în bucătăria proprie, unde zilnic se întâmplă multă magie.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

spot_img

Postari recente

Porridge din ovăz

Când te întrebi „Ce să mănânc în dimineața aceasta?”, Chef Daniela Dan are întotdeauna răspunsul! Fulgii de ovăz bogați în fibre, fructele uscate pline...

Digestia lentă: Simptome, cauze și alimente care susțin sistemul digestiv

Odată ajunse în organism, alimentele pe care le consumăm sunt procesate de sistemul nostru digestiv și astfel obținem digestia. Reamintim că sistemul digestiv este...

Fructele de goji: 9 beneficii și utilizări ale acestui super-aliment despre care trebuie să știi

Beneficiile fructelor de goji, recunoscute de medicina tradițională chineză, au început să fie subiectul a din ce în ce mai multe studii medicale moderne....

Articole din aceeasi categorie

Porridge din ovăz

Când te întrebi „Ce să mănânc în dimineața aceasta?”, Chef Daniela Dan are întotdeauna răspunsul! Fulgii de ovăz bogați în fibre, fructele...

Digestia lentă: Simptome, cauze și alimente care susțin sistemul digestiv

Odată ajunse în organism, alimentele pe care le consumăm sunt procesate de sistemul nostru digestiv și astfel obținem digestia. Reamintim că sistemul...

Fructele de goji: 9 beneficii și utilizări ale acestui super-aliment despre care trebuie să știi

Beneficiile fructelor de goji, recunoscute de medicina tradițională chineză, au început să fie subiectul a din ce în ce mai multe studii...