Pâine din năut
Cine găsește liniște și relaxare în prepararea pâinii de casă sigur va încerca această rețetă de pâine din năut. Este o alternativă gustoasă a celei preparate din făinuri mai populare în România. Nu conține gluten, iar datorită ingredientului de bază – făina din năut – este o sursă bună de proteine necesare pentru corp. De asemenea, aluatul poate fi folosit ca blat de pizza sau alte variante în care ai dori să-l integrezi.
TIMP DE PREPARARE 30 de minute
PORȚII 4
TIP REȚETĂ Garnitură
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZĂ REȚETA
Ingrediente:
- 1 ½ cană făină năut (boabe de năut râșnite și date prin sită)
- 1 ½ cană apă
- ¾ linguriță sare
- 1 lingură ulei
- 1 linguriță ierburi amestecate (uscate sau proaspete: oregano, pătrunje, mărar, salvie)
- 1 linguriță fulgi de drojdie inactivă
- 1 linguriță ceapă pudră
- 1 linguriță bicarbonat
- ½ linguriță usturoi pudră (sau 2 căței de usturoi, proaspeți tăiați fin sau zdrobiți)
Mod de preparare:
- Într-un bol, amestecă cu o spatulă sau cu un tel, făina de năut cu puțină apă (vei obține o pastă mai groasă).
- În restul de apă dizolvă bicarbonatul, apoi încorporează în pasta de năut.
- Adaugă și restul de ingrediente și amestecă-le bine.
- Unge o tavă anti aderentă cu puțin ulei.
- Toarnă amestecul în tavă și întinde compoziția.
- Coace 15-20 minute la 180 C.
- Lasă să se răcească și apoi cu grijă, taie în bucăți dreptunghiulare.
- Ornează cu puține ierburi aromatice și savureaz-o imediat.
Sfaturi și recomandări
- Rezistă tentației de a amesteca toată apa, pentru că riscați să aveți cocoloașe în compoziția finală.
- Aceasta este o bază excelentă pentru pizza.
- Pâinea din năut este excelentă servită cu curry sau orice tocană de roșii.
Știai că?
- Făina de năut conține mai multe proteine decât făina de grâu albă/integrală și în plus nu are gluten.
- Năutul este bogat în fibre, care contribuie la scăderea nivelului de colesterol din sânge și la o digestie sănătoasă
- Sarea roz de Himalaya conține o multitudine de minerale și oligoelemente, dar culoarea e dată în special de conținutul fierului și manganului?
La painea de naut, fulgii de drojdie sunt cei din drojdie inactiva? sau de care?
Multumesc.
Bună ziua,
Fulgii menționați în rețetă sunt cei din drojdie inactivă.
Mulțumim
Farinata, produs traditional in Genova, din faina de ceci, fara gluten, delicios, mai buna decat pizza, paste..
BUNA ZIUA,
PAINEA DIN FAINA DE NAUT SE CONSUMA IMEDIAT SAU SE POATE PASTRA O ZI DOUA?
Bună ziua,
Puteți consuma din ea zilnic, păstrând-o acoperită, la frigider, pentru 2-3 zile.
Reteta aceasta o pot face si la masina de copt paine,Tefal?
Daca da…cat timp..pt coacere?
Bună ziua,
O mașină de copt pâine are programe prestabilite de frământare, dospire și coacere și este concepută pentru aluaturi glutinoase. Rețeta pe care o promovăm noi este din năut – aceasta nu dospește și nu se va comporta ca o pâine cu gluten, ci este o alternatică la clasica pâine. Noi vă recomandăm să respectați indicațiile precizate în rețeta noastră pentru rezultate optime.
Bună seara!
Pot înlocui fulgii de drojdie inactivă și bicarbonatul cu drojdie proaspătă?
Cu ce se pot înlocui fulgii de drojdie inactiva☹️? Multumeeesc🤗
Fulgii de drojdie aduc numeroase beneficii nutriționale (vitamine, minerale și proteine vegetale) și aromă intensă ce se aseamănă cu parmezanul/brânza, această drojdie inactivă fiind un înlocuitor al brânzei în preparat, din punct de vedere al gustului și al aportului nutrițional.