Pâine din năut

12
Pâine din năut

Cine găsește liniște și relaxare în prepararea pâinii de casă sigur va încerca această rețetă de pâine din năut. Este o alternativă gustoasă a celei preparate din făinuri mai populare în România. Nu conține gluten, iar datorită ingredientului de bază – făina din năut – este o sursă bună de proteine necesare pentru corp. De asemenea, aluatul poate fi folosit ca blat de pizza sau alte variante în care ai dori să-l integrezi.

TIMP DE PREPARARE   30 de minute 

PORȚII  4

TIP REȚETĂ  Garnitură

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

  • 1 ½ cană făină năut (boabe de năut râșnite și date prin sită)
  • 1 ½ cană apă
  • ¾ linguriță sare
  • 1 lingură ulei
  • 1 linguriță ierburi amestecate (uscate sau proaspete: oregano, pătrunje, mărar, salvie)
  • 1 linguriță fulgi de drojdie inactivă
  • 1 linguriță ceapă pudră
  • 1 linguriță bicarbonat
  • ½ linguriță usturoi pudră (sau 2 căței de usturoi, proaspeți tăiați fin sau zdrobiți)

 

Mod de preparare:

  • Într-un bol, amestecă cu o spatulă sau cu un tel, făina de năut cu puțină apă (vei obține o pastă mai groasă).
  • În restul de apă dizolvă bicarbonatul, apoi încorporează în pasta de năut.
  • Adaugă și restul de ingrediente și amestecă-le bine.
  • Unge o tavă anti aderentă cu puțin ulei.
  • Toarnă amestecul în tavă și întinde compoziția.
  • Coace 15-20 minute la 180 C.
  • Lasă să se răcească și apoi cu grijă, taie în bucăți dreptunghiulare.
  • Ornează cu puține ierburi aromatice și savureaz-o imediat.

Sfaturi și recomandări

  • Rezistă tentației de a amesteca toată apa, pentru că riscați să aveți cocoloașe în compoziția finală.
  • Aceasta este o bază excelentă pentru pizza.
  • Pâinea din năut este excelentă servită cu curry sau orice tocană de roșii.

 

Știai că?

  • Făina de năut conține mai multe proteine decât făina de grâu albă/integrală și în plus nu are gluten.
  • Năutul este bogat în fibre, care contribuie la scăderea nivelului de colesterol din sânge și la o digestie sănătoasă
  • Sarea roz de Himalaya conține o multitudine de minerale și oligoelemente, dar culoarea e dată în special de conținutul fierului și manganului?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Paine din naut
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

12 COMENTARII

    • Bună ziua,
      O mașină de copt pâine are programe prestabilite de frământare, dospire și coacere și este concepută pentru aluaturi glutinoase. Rețeta pe care o promovăm noi este din năut – aceasta nu dospește și nu se va comporta ca o pâine cu gluten, ci este o alternatică la clasica pâine. Noi vă recomandăm să respectați indicațiile precizate în rețeta noastră pentru rezultate optime.

    • Fulgii de drojdie aduc numeroase beneficii nutriționale (vitamine, minerale și proteine vegetale) și aromă intensă ce se aseamănă cu parmezanul/brânza, această drojdie inactivă fiind un înlocuitor al brânzei în preparat, din punct de vedere al gustului și al aportului nutrițional.

  1. Bună ziua. Va rog îmi spuneți cate grame fac 1 cana și jumătate de faina de năut și câți ml de apa tot pentru o cana și jumătate. Mulțumesc.

    • Bună ziua! O cană și jumătate de făină de năut ar însemna aproximativ 180 grame, iar o cană și jumătate de apă apă ar însemna aproximativ 360 ml. Țineți cont, totuși, că dimensiunile cănii pot varia. 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.