Pasta de masline

2
Pasta de masline

pasta de maslineIncearca si tu aceasta pasta de masline si vei descoperi cat de usor este de preparat chiar la tine in bucatarie! Aceasta reteta de tapenade (aperitiv de origine franceza) este delicioasa pe felii de paine prajita sau pe post de aperitiv, alaturi de humus si alte sosuri aromate (cum sunt pastele de tofu – retete video – pe care le gasesti pe blogul Sano Vita). Pasta de masline este imbogatita de aromele conferite de patrunjel, zeama de lamaie si usturoi, in timp ce semintele de in zdrobite ii confera o bogatie de fibre, proteine, grasimi sanatoase (nesaturate), antioxidanti (lignani), vitamine si minerale. In plus, se pregateste rapid si usor, fara a murdari decat un blender vertical.

TIMP PREPARARE   10 minute

PORTII   8

TIP RETETA   Aperitiv/Gustare

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Pasta de masline

  • 1 cana masline negre (fara samburi)
  • 1 lingura capere
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita seminte de in zdrobite
  • 2-3 fire de patrunjel
  • 1 lingura oregano uscat
  • 3 linguri ulei vegetal
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • sare, dupa gust
  • piper, dupa gust

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Seminte de in

seminte-de-in-1-kg

Ulei de floarea-soarelui

ulei-presat-la-rece-din-sem-floarea-soarelui-1l

Sare de mare

sare-de-mare-fina-iodata-1-kg

  Mod de preparare reteta Pasta de masline

  • Pentru a pregati aceasta reteta de pasta de masline, pune intr-un blender vertical maslinele, caperele (scurse bine de zeama din borcanelul in care le-ai cumparat), semintele de in zdrobite, 1 lingura de ulei vegetal si usturoiul taiat marunt, maruntindu-le usor, timp de 15 secunde.
  • Folosind o spatula, curata marginile vasului blenderului, adauga restul de ulei vegetal, patrunjelul tocat marunt si lingura de oregano uscat; porneste blenderul si omogenizeaza toata compozitia, turnand treptat zeama de lamaie in ea.
  • Cand obtii o pasta de masline omogena, fara bucati mari de usturoi, dar care nu este prea fina, opreste blenderul si gust-o, adaugand apoi sare si piper.
  • Serveste aceasta pasta de masline imediat au pastreaz-o la frigider, intr-o caserola acoperita sau un borcan, timp de pana la 5 zile.

  Observatii reteta Pasta de masline

  • Serveste pasta de masline ca aperitiv sau gustare, pe felii de paine integrala prajita (alaturi de humus si pasta de tofu cu morcov), umple cu ea ciuperci la cuptor, amestec-o in sosul pentru paste, foloseste-o pe post de sos pentru pizza sau in sandvisuri.
  • Poti inlocui maslinele negre cu masline verzi si incorporand in ea frunze de busuioc proaspete (in loc de patrunjel proaspat), pregatind o pasta de masline de alta culoare si cu alta aroma.
  • Descopera, in articolul nostru despre semintele de in, care este ce mai usoara modalitate de a le pisa marunt, de ce este recomandat sa le consumi asa, ce beneficii au si cum le depozitezi cel mai bine, dupa cumparare!

  Stiai ca?

  • 100 g de seminte de in contin: 124% din doza zilnica recomandata de mangan, 110% din doza zilnica recomandata de Vitamina B1, 109% din doza zilnica recomandata de fibre, 98% din doza zilnica recomandata de magneziu,  64% din doza zilnica recomandata de fosfor, 61% din doza zilnica recomandata de cupru, 37% din doza zilnica recomandata de proteine, 36% din doza zilnica recomandata de seleniu, 32% din doza zilnica recomandata de fier, 29% din doza zilnica recomandata de zinc, 26% din doza zilnica recomandata de calciu, 24% din doza zilnica recomandata de Vitamina B6, 23% din doza zilnica recomandata de potasiu si 22% din doza zilnica recomandata de acid folic?
  • Caperele sunt fructele necoapte ale plantei Capparis spinosa, care sunt culese manual, uscate si apoi murate?
  • 1 lingura de capere are doar 2 kcal?
  • Caperele contin antioxidanti, fitonutrienti si vitamine?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Pasta de masline
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 27 Review(s)

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.