Acasă Rețete Aperitive și gustări sănătoase Pasta de tofu simplu – reteta video

Pasta de tofu simplu – reteta video

0
Pasta de tofu simplu – reteta video

Pasta de tofu simpluPasta de tofu simplu foloseste branza tofu (si doar 5 alte ingrediente la indemana in orice bucatarie) pentru a crea o crema tartinabila gustoasa si sanatoasa. Incearca aceasta pasta de tofu simplu la micul dejun, ca gustare (la birou) sau ca aperitiv, la mesele festive. Daca vrei sa experimentezi pe cont propriu, poti oricand sa iti adaugi aromele si ingredientele preferate, la aceasta pasta de tofu simplu, transformand-o intr-un fel de mancare unic si personal.

TIMP PREPARARE   5 minute

PORTII  12

TIP RETETA   Aperitiv/Mic dejun/Gustare

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Pasta de tofu simplu

  Mod de preparare reteta Pasta de tofu simplu

  • Taie branza tofu natur in cubulete si curata cateii de usturoi.
  • Intr-un blender vertical, amesteca toate ingredientele, pana obtii o pasta cremoasa si omogena.

  Observatii reteta Pasta de tofu simplu

  • Reteta noastra de pasta de tofu simplu este una extrem de versatila, prin urmare poate fi trasformata rapid, cu putina ingeniozitate, in ceva diferit: inspira-te din retetele noastre de pasta de tofu cu avocado si pasta de tofu cu morcov! Experimenteaza si adauga la pasta de tofu simplu si alte ingrediente, pentru a obtine pasta de tofu cu aromele preferate.

  Stiai ca?

  • Tofu este o componenta traditionala a bucatariilor din Asia de Est si Sud Est, fiind consumat in China de peste 2000 de ani?
  • Tofu poate fi matasos, moale, tare sau foarte tare, iar aroma sa subtila il face perfect pentru a fi folosit atat in feluri de mancare sarate, cat si dulci, absorbind cu usurinta alte arome, prin condimentare sau marinare?
  • Prima mentiune documentara, in engleza, a cuvantului „tofu” (scris „towfu”) apare intr-o scrisoare din 1770, trimisa de negustorul britanic James Flint omului de stiinta (si viitorului presedinte) american Benjamin Franklin?
  • Culoarea albicioasa a unei bucati de tofu simplu variaza in functie de varietatea de boabe de soia folosite la prepararea ei, in functie de compozitia proteinelor din soia si in functie de gradul de agreare al branzei tofu?
  • Sucul de lamaie baut in amestec cu apa are beneficii diverse pentru organismul tau: te mentine hidratata, iti aduce un aport de Vitamina C, te ajuta sa slabesti, sa previi formarea de pietre la rinichi, sa ai o piele mai stralucitoare, o digestie mai sanatoasa si o respiratie mai proaspata?
  • Usturoiul consumat regulat poate reduce riscul de boli de inima, atac cerebral, cancer si infectii (raceli, de exemplu)? In plus, poate regla nivelul zaharului in sange, lupta cu pierderea parului si boli ca Alzheimer si dementa.
  • 1 catel de usturoi are in jur de 4 kcal, 1 g de carbohidrati, 0,2 g de proteine, 0,1 g de fibre, 0,1 mg mangan (3% din doza zilnica recomandata), 0,9 mg Vitamina C (2% din doza zilnica recomandata), 5,4 mg de calciu (1% din doza zilnica recomandata) si 0,1 mg de seleniu (1% din doza zilnica recomandata)?
  • Usturoiul este consumat si folosit de oameni de peste 7.000 de ani?
  • In Antichitate si perioada medievala, era folosit in scop  medicinal si ca mijloc de protectie impotriva vampirilor; in Franta inceputului de secol XVIII, groparii beau vin cu usturoi zdrobit, pentru a se proteja de ciuma; in timpul celor doua razboaie mondiale, usturoiul era utilizat pe post de antiseptic in tratarea ranilor, iar soldatii raniti il mancau pentru a nu face gangrena?

Pentru mai multe retete video gustoase si usor de pregatit, aboneaza-te la canalul nostru de YouTube, unde adaugam periodic filmulete interesante, cu retete simple, pentru tine.

Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Pasta de tofu simplu – reteta video
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 53 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.