Acasă 21 de zile cu SanoVita Paste cremoase cu ciuperci – rețetă vegană

Paste cremoase cu ciuperci – rețetă vegană

0
Paste cremoase cu ciuperci – rețetă vegană

Acestea sunt niște paste cremoase, cu gust umami, tare, tare delicioase! 

Recomandarea noastră este să folosești băutură vegetală de ovăz, căci este una dintre cele mai cremoase băuturi pe bază de plante. O poți înlocui cu băutură vegetală de cocos la conservă sau cu cea de caju.

TIMP PREPARARE  35 min  

PORTII 2

TIP RETETA   Prânz/Cină

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

1 lingură ulei de măsline

4 căței de usturoi

250 g ciuperci mixte, feliate 

Jumătate de linguriță de sare (sau după gust)

Piper după gust

150 ml băutură de ovăz

40 ml tahini

180 g de fettuccine/tagliatelle sau paste la alegere

25-30g fulgi de drojdie inactivă uscată

 

Mod de preparare:

  1. Pune la fiert o oală mare cu apă sărată și fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  2. Între timp, încălzește o tigaie mare la foc mediu. Adaugă uleiul și, odată fierbinte, adaugă usturoiul tocat și rumenește-l timp de 2-3 minute, amestecând frecvent ca să nu se ardă, până când se rumenește ușor.
  3. Mărește focul la mediu-mare. Adaugă ciupercile și amestecă. Sotează timp de câteva minute, până când ciupercile sunt ușor rumenite și fragede. Adaugă puțină sare și rumenește ciupercile pentru încă 1 minut.
  4. Toarnă băutura vegetală de ovăz, tahini, sarea și piperul negru după gust. Amestecă bine pentru a le combina (o lingură de lemn este utilă aici). Lasă amestecul să fiarbă la foc mediu-mic, până când sosul s-a îngroșat și este cremos. Amestecă frecvent. 
  5. Condimentează sosul după gust cu sare sau piper suplimentar, după cum este necesar.
  6. Adaugă pastele fierte în tigaie și amestecă, asigurându-te că toate pastele sunt acoperite de sos.

Poftă bună!

 

Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Paste cremoase cu ciuperci - rețetă vegană
Autor
Publicat la
Articolul precedent Supă cremă de broccoli
Articolul următor Budincă de chia cu fructe
Sabina Constantinescu este o tânără pasionată de nutriție, wellness și sănătatea generală. Este mereu la curent cu toate noutățle din domeniu, informații pe care le împărtășește cu cititorii SanoVita pe blog, în newsletter și pe paginile de social media. Crede cu tărie că alimentația este și medicament, și poate fi folosită pentru a preveni sau ameliora afecțiuni și a avea o sănătate de invidiat. Când nu se documentează sau scrie, pe Sabina o vei găsi și în bucătărie, unde îi place să experimenteze cu tehnici de gătire și combinații de ingrediente vegetale pentru a obține rețete plant-based echilibrate, delicioase și pline de nutrienți. Pe Sabina o motivează gândul că ceea ce creează aduce un strop de sănătate în farfuriile celor ce o citesc. Fire caldă și prietenoasă, ea este și prima care îți va sări în ajutor cu răspunsuri atunci când ne scrii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.