Paste cremoase cu ciuperci – rețetă vegană

Acestea sunt niște paste cremoase, cu gust umami, tare, tare delicioase!
Recomandarea noastră este să folosești băutură vegetală de ovăz, căci este una dintre cele mai cremoase băuturi pe bază de plante. O poți înlocui cu băutură vegetală de cocos la conservă sau cu cea de caju.
TIMP PREPARARE 35 min
PORTII 2
TIP RETETA Prânz/Cină
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente:
1 lingură ulei de măsline
4 căței de usturoi
250 g ciuperci mixte, feliate
Jumătate de linguriță de sare (sau după gust)
Piper după gust
150 ml băutură de ovăz
40 ml tahini
180 g de fettuccine/tagliatelle sau paste la alegere
25-30g fulgi de drojdie inactivă uscată
Mod de preparare:
- Pune la fiert o oală mare cu apă sărată și fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Între timp, încălzește o tigaie mare la foc mediu. Adaugă uleiul și, odată fierbinte, adaugă usturoiul tocat și rumenește-l timp de 2-3 minute, amestecând frecvent ca să nu se ardă, până când se rumenește ușor.
- Mărește focul la mediu-mare. Adaugă ciupercile și amestecă. Sotează timp de câteva minute, până când ciupercile sunt ușor rumenite și fragede. Adaugă puțină sare și rumenește ciupercile pentru încă 1 minut.
- Toarnă băutura vegetală de ovăz, tahini, sarea și piperul negru după gust. Amestecă bine pentru a le combina (o lingură de lemn este utilă aici). Lasă amestecul să fiarbă la foc mediu-mic, până când sosul s-a îngroșat și este cremos. Amestecă frecvent.
- Condimentează sosul după gust cu sare sau piper suplimentar, după cum este necesar.
- Adaugă pastele fierte în tigaie și amestecă, asigurându-te că toate pastele sunt acoperite de sos.
Poftă bună!
