Acasă Rețete Fel principal Paste cu dovlecei

Paste cu dovlecei

0
Paste cu dovlecei

paste cu dovleceiAceasta reteta de paste cu dovlecei profita de legumele de primavara si vara, pentru a crea un fel principal savuros, plin de fibre, vitamine si minerale, care poate constitui un pranz, o cina sau un pachetel pentru munca perfecte! Amestecul de paste scurte integrale, rosii cherry, dovlecei taiati rondele si sosul pesto proaspat preparat este unul extrem de reusit, revigorant si aromat, iar aceste paste cu dovlecei se pregatesc repede, usor si vor ajunge pentru intreaga ta familie.

TIMP PREPARARE   30 minute

PORTII   4

TIP RETETA   Fel principal

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Paste cu dovlecei

PASTE

PESTO

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Paste integrale de ovaz

paste-fainoase-integrale-din-ovaz-scurte-300g

Ulei de floarea-soarelui

ulei-presat-la-rece-din-sem-floarea-soarelui-1l

Seminte de canepa

seminte-de-canepa-decorticate-500g

Fulgi de drojdie uscata

fulgi-de-drojdie-uscata-100g

  Mod de preparare reteta Paste cu dovlecei

  • Pentru a pregati aceste paste cu dovlecei, incepe prin a une la fiert apa sarata intr-o oala si a fierbe pastele integrale, cand aceasta da in clocot; dupa ce trec 7-9 minute si pastele sunt fierte al dente, scurge-le de apa si pune-le deoparte, intr-un bol.
  • Spala dovleceii si taie-i in rondele subtiri, cu tot cu coaja; daca nu gasesti dovlecei foarte mici, taie-i mai intai in jumatate, pe lugime, apoi in semicercuri.
  • Spala rosiile cherry si taie-le in jumatati.
  • Incinge uleiul vegetal intr-o tigaie antiaderenta, la foc mediu.
  • Redu focul la minim, adauga feliile de dovlecei si jumatatile de rosii cherry; lasa legumele pe foc pana cand se inmoaie, apoi stinge focul.
  • In paralel, pregateste sosul pesto, punand toate ingredientele intr-un blender vertical (cu exceptia uleiului vegetal); marunteste-le bine, apoi toarna treptat uleiul si amesteca totul, pana obtii un sos omogen si cremos.
  • Toarna sosul pesto in tigaie, peste legumele inca fierbinti, adauga pastele fierte in prealabil si amesteca bine rezultatul.
  • Potriveste gustul (apropo de sare) si serveste imediat.

  Observatii reteta Paste cu dovlecei

  • Poti pastra aceste paste cu dovlecei la frigider, timp de pana la 3 zile, intr-o caserola acoperita; pentru a le reincalzi, toarna-le intr-o tigaie antiaderenta si adauga deasupra 1-2 linguri de apa.
  • Daca iti ramane sos pesto, pastreaza-l intr-un borcanas, la frigider, timp de pana la 1 saptamana; sau il poti congela, timp de pana la 6 luni (toarna-l in forme de cuburi de gheata, da-le la congelator, apoi transfera-le intr-o punga de plastic cu sistem de inchidere in partea superioara).

  Stiai ca?

  • Semintele de canepa contin proteine complete (contin toti aminoacizii esentiali), vitamine (in special Vitamina E), minerale (fosfor, potasiu, sodiu, magneziu, sulf, calciu, fier si zinc), acizi grasi Omega-3 si Omega-6? In total, semintele de canepa contin grasimi in proportie de peste 30%, iar 2-3 linguri de astfel de seminte iti ofera in jur de 11 g de proteine.
  • Semintele de canepa au un gust asemanator miezului de nuca? Acestea pot fi consumate crude, coapte sau prajite.
  • Uleiul de seminte de canepa este si el foarte sanatos, fiind folosit in Chian de cel putin 3.000 de ani incoace, in scop alimentar si medicinal?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Paste cu dovlecei
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.