Paste cu pesto din semințe de cânepă

Frunzele proaspete de busuioc oferă o prospețime intensă, iar semințele de cânepă adaugă o textură ușor crocantă și un aport valoros de proteine și acizi grași esențiali. Acest pesto este alegerea ideală pentru a transforma un bol de paste penne într-o masă savuroasă, rapidă și plină de beneficii pentru sănătate.
TIMP PREPARARE 15 min
PORTII 2
TIP RETETA Prânz/Cină
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente:
25 g Busuioc proaspăt
20 g Semințe de cânepă
15 g Fulgi de drojdie inactivă uscată
30 ml Ulei de măsline
1-2 căței de usturoi
Sare și piper după gust
180g paste după preferințe (recomand penne pentru această rețetă)
Opțional: rade parmezan pe deasupra
Mod de preparare:
- Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Pune în blender restul ingredientelor și pulsează până la omogenizare. Potrivește condimentele după bunul plac.
- După ce pastele s-au fiert, toarnă-le peste sosul pesto.
Poți păstra la frigider pastele până la 3-4 zile, într-un recipient etanș.
Poftă bună!





