Pastă vegetală din mei și tofu
De obicei, când auzim „pate” ne gândim la un preparat făcut din carne, însă, din fericire pentru cei care au o dietă vegană sau țin post, poate fi ușor modificat pentru ca toată lumea să se bucure de el. Abătându-ne ușor de la variațiile obișnuite realizate cu roșii sau ardei, vă recomandăm această rețetă de pastă vegetală din mei și tofu, creată de cheful nostru Daniela Dan.
TIMP DE PREPARARE 30 minute
PORȚII 3
TIP REȚETĂ Mic dejun/gustare
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZĂ REȚETA
Ingrediente:
- 100 g mei (decorticat)
- 3 căni de apă
- 50 g tofu cu măsline
- 2 linguri ulei de măsline
- 30 g fulgi de drojdie inactivă
- 1 linguriță busuioc
- 1 linguriță usturoi granulat
- sare
Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!
Mod de preparare:
- Începi prin a spăla meiul, pe care apoi îl pui la fiert în cele 3 căni de apă. Îl fierbi timp de 10 minute sau până când meiul a absorbit toată apa.
- După ce s-a răcit, blendează bine toate ingredientele până când amestecul devine o pastă foarte fină, tartinabilă.
- O poți servi apoi pe pâine integrală sau pe rondele împreună cu roșii, castraveți, ridichi etc…
Știai că?
- Meiul este bogat în magneziu, astfel el ajută la scăderea tensiunii arteriale și la scăderea riscului de infarct.
- Cum fosforul se regăsește în cantități destul de mari în mei, acesta joacă un rol important în regenerarea celulară și refacerea țesuturilor.
- Tofu poate ajuta la întârzierea îmbătrânirii întrucât conține vitamina E și izoflavoni de care acționează împotriva radicalilor liberi. Poți afla mai multe despre tofu din acest articol.
Mulțumesc frumos pentru rezete. Sint geniale.