Pateul din soia boabe

Timp citire:

Pateul din soia este răspunsul perfect pentru cei ce caută un aliment ușor, sunt atenți la nivelul de colesterol sau vor, pur și simplu, ceva bun, dar cu puține calorii. Întins pe o pâine integrală cu semințe, cu cartofi sau măsline, ori tartinat pe rondele de orez sau grâu devine rapid o masă pentru orice perioadă a zilei.

TIMP DE PREPARARE   30 minute

PORȚII   6

TIP REȚETĂ   Gustare

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente pentru pateul din soia – boabe

  • 250 g boabe de soia
  • 2 cepe potrivite
  • 1 morcov
  • 2 ardei
  • Un sfert de țelină
  • 1-3 linguri de ulei de măsline – cum considerați, dar rețeta merge foarte bine și fără ulei
  • O linguriță sare
  • ½ linguriță boia de ardei dulce

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsul!

  Mod de preparare rețetă pateu din soia boabe

  • Cu o seară înainte, se pune soia la înmuiat în apă rece – ar trebui să stea așa cam 12 -15 ore.
  • Strecoară și pune boabele la fiert, până ce bobul devine moale.
  • Între timp, până fierbe soia, curăță legumele (ceapa, morcovul, ardeiul, țelina) și călește-le într-o tigaie cu puțin ulei și apă.
  • Cand legumele sunt călite și soia este fiartă le punem în robotul de bucătărie adaugând ulei, sare si boia de ardei.
  • Dăm drumul la robot și mixăm totul până ce compoziția devine cremoasă.
  • Se pot adăuga și alte condimente, după preferințe, cum ar fi coriandru, cimbru, usturoi, maghiran ori pătrunjel.
  • Scoatem compoziția și se lasă la răcit, după care se consumă potrivit preferințelor. Noi recomandăm tartinele pe rondele de grâu sau de orez, ori pe pâinea preferată, făcută din cereale integrale.

Poftă bună!

  Știai că?

  • Soia a început să fie cultivată sistematic în China acum 3000 de ani, după care a început să se extindă și în rândul celorlalte țări din extremul orient
  • Înainte de a decoperi multitudinea de utilități pe care soia putea să le servească, fermierii plantau soia pentru a hrăni animalele.
  • SUA area cea mai mare cultură și producție de soia din lume, cu peste 370 de mii de kilometri pătrați de suprafață cultivată (mult mai mult ca întreaga suprafață a României!) și concentrând peste jumătate din producția mondială
  • Boabele de soia conțin toți cei 9 aminoacizi strict necesari nutriției umane.
Daniela Dan
Pasiunea pentru bucătăria vegană a început din dorința de a-și hrăni sănătos familia. Treptat, după o serie de cursuri de formare și multe ore petrecute în bucătărie, pasiunea a evoluat spre profesie. Chef Daniela iubește să combine gusturi, culori, arome și texturi. Dacă ai dileme legată de rețete, gust, asocieri culinare, forme de prezentare, Daniela este omul potrivit căruia să îi ceri o opinie. Și garantat ți-o va da abia după ce o va fi testat în bucătăria proprie, unde zilnic se întâmplă multă magie.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

spot_img

Postari recente

Cum să dai un gust și mai bun legumelor

Legumele, deși sunt supereroii alimentației, nu sunt plăcute de toată lumea. De cele mai multe ori sunt evitate fie pentru că nu mai satisfac...

Ghidul fructelor uscate

Fructele uscate sunt foarte des întâlnite în rețetele noastre. Acestea reprezintă topping-ul ideal al unor salate, ingredientul-cheie pentru deserturi, micul dejun plin de vitamine...

Cum convingem micii mofturoși să mănânce sănătos?

Mulți părinți cunosc scenariul: bucătăria este frontul, copiii sunt soldații, iar legumele sunt inamicii. Este posibil să fi trecut și tu printr-un moment în...

Articole din aceeasi categorie

Cum să dai un gust și mai bun legumelor

Legumele, deși sunt supereroii alimentației, nu sunt plăcute de toată lumea. De cele mai multe ori sunt evitate fie pentru că nu...

Ghidul fructelor uscate

Fructele uscate sunt foarte des întâlnite în rețetele noastre. Acestea reprezintă topping-ul ideal al unor salate, ingredientul-cheie pentru deserturi, micul dejun plin...

Cum convingem micii mofturoși să mănânce sănătos?

Mulți părinți cunosc scenariul: bucătăria este frontul, copiii sunt soldații, iar legumele sunt inamicii. Este posibil să fi trecut și tu printr-un...