Acasă Rețete Mic dejun sănătos Pateuri cu ciuperci, marar si tofu

Pateuri cu ciuperci, marar si tofu

0
Pateuri cu ciuperci, marar si tofu

Pateuri cu ciuperci, marar si tofuAceste pateuri cu ciuperci, marar si tofu sunt o alternativa de post sau vegana la clasicele pateuri cu branza, fara a pierde un strop din savoare si gust. Incearca reteta de pateuri cu ciuperci de mai jos, delecteaza-te cu rezultatul pe loc si apoi ia 1-2 pateuri cu tine a doua zi, in pachetelul pentru munca: iti garantam ca le vei face din nou, cat de repede posibil, pentru ca nu presupun mare bataie de cap in bucatarie si pentru ca sunt atat de bune!

TIMP PREPARARE   35 minute

PORTII   4

TIP RETETA   Mic dejun/Gustare

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Pateuri cu ciuperci, marar si tofu

  • 1 pachet (350 g) foi de placinta
  • 200 g tofu natur
  • 6-7 ciuperci champignon
  • 6-7 masline negre, fara samburi
  • 1 ceapa mica/verde
  • 5-6 linguri ulei vegetal
  • 3-4 fire de marar proaspat
  • 2 linguri de susan
  • sare, dupa gust

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Ulei de floarea soarelui

ulei-presat-la-rece-din-sem-floarea-soarelui-1l

Sare de mare

sare-de-mare-fina-iodata-1-kg

  Mod de preparare reteta Pateuri cu ciuperci, marar si tofu

  • Intr-o tigaie antiaderenta, incinge 1 lingurita de ulei si prajeste usor ceapa (taiata marunt) si ciupercile (taiate in felii mari).
  • Cand amestecul s-a patruns, stinge focul.
  • Da branza tofu pe razatoarea mare si adaug-o in tigaia calduta, amestecand bine.
  • Completeaza umplutura din tigaie cu mararul tocat marunt, maslinele feliate si cata sare consideri necesara.
  • Preincalzeste cuptorul la 200C.
  • Cand umplutura s-a racit, poti incepe sa asamblezi pateurile: foloseste 3-4 foi de placinta odata, pentru fiecare rulou pe care il vei obtine (in total, la final vei crea patru rulouri pe care le vei taia in doua, deci opt pateuri individuale).
  • Asaza pe blatul de lucru o foaie de placinta, unge-o cu ulei pe alocuri (folosind o pensula de silicon) si apoi adauga deasupra celelalte foi, repetand procesul; ultima foaie trebuie unsa cu ulei doar pe margini (de jur imprejur) si de la mijloc spre stanga; asaza o patrime din umplutura in dreapta foilor suprapuse, pe latime, apoi ruleaza foile strans, spre stanga, avand grija sa presezi bine lateralele, pentru a nu iesi umplutura.
  • Repeta procesul cu toate foile de placinta ramase, asaza-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt, unge-le cu uleiul ramas, presara deasupra susanul si da tava la cuptor timp de 25 de minute sau pana cand pateurile devin aurii.
  • Scoate tava din cuptor, taie pateurile ierbinti in doua si serveste-le imediat.

  Observatii reteta Pateuri cu ciuperci, marar si tofu

  • Poti reincalzi pateurile a doua zi la cuptor, timp de cateva minute, pentru a le savura calde.
  • Pateurile cu ciuperci, marar si tofu pot fi depozitate intr-o caserola acoperita de un capac si mancate in 1-2 zile de la preparare (dar nu vor rezista atat, iti garantam!).

  Stiai ca?

  • Ciupercile champignon au putine calorii, dar sunt o sursa excelenta de fibre si proteine, continand in plus si seleniu, potasiu, cupru, vitaminele D si cele din grupul B?
  • Maslinele nu sunt comestibile nici cruzi, nici coapte, prin urmare sunt tratate dupa cules, pentru a indeparta gustul amar?
  • Maslinele contin in jur de 20% ulei?
  • Dovezile arheologice indica faptul ca maslinii exista de acum 20-40 de milioane de ani (Oligocen), in zona bazinului est-mediteraneean? Cultivarea lor de catre om, pentru masline si uleiul de masline, a inceput acum 7.000 de ani.
  • Unele specii de maslin dau prima recolta de masline dupa 2 ani de la plantare, altele chiar si dupa 5-12 ani?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Pateuri cu ciuperci, marar si tofu
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 60 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.