Acasă Rețete Aluaturi și Pâine de casă Pizza de post cu sos dulce-picant

Pizza de post cu sos dulce-picant

0
Pizza de post cu sos dulce-picant

Ai poftă de o pizza bună, de post, făcută în casă? Această rețetă de pizza este perfectă pentru tine. Ușor de făcut și foarte delicioasă – sigur va fi pe placul întregii familii.

TIMP PREPARARE   40 minute

PORTII   2

TIP RETETA   Prânz/Cină

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente pentru sos:

  • 2 linguri de ulei de nucă de cocos
  • 2 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 1 linguriță de oregano uscat
  • 1 ardei iute roșu proaspăt mic, tăiat în cubulețe (folosiți jumătate fără semințe dacă nu sunteți un fan al ardeiului iute)
  • 1 conservă de roșii tăiate mărunt (sos de roșii)
  • 4 linguri de sirop de arțar
  • 3 linguri de oțet balsamic
  • Sare Celtică
  • Piper
  • Topping la alegere (ciuperci, roșii cherry, ardei gras, busuioc proaspăt)

  Ingrediente pentru blat:

  • 280 g făină de ovăz
  • 1 linguriță drojdie uscată
  • 240 ml apă caldă 
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță Sare Celtică
  • 1 linguriță Xylitol

  Mod de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 200 de grade C.
  2. Prepară sosul dulce – picant. Pune uleiul de nucă de cocos într-o tigaie de mărime medie. Adaugă usturoiul tocat mărunt, oregano și ardeiul iute tăiat cubulețe în ulei și lasă-le la foc mic până când se înmoaie, aproximativ 1-2 minute. Ai grijă să nu lași usturoiul să se rumenească.
  3. Adaugă roșiile și siropul de arțar.
  4. În timp ce sosul se gătește, pregătește blatul de pizza. Într-un bol, amestecă făina cu drojdia uscată. Adaugă apa caldă amestecată cu sarea și cu xylitolul. Amestecă până se formează un aluat, apoi adaugă treptat uleiul. Lasă aluatul câteva minute la odihnit.
  5. Întinde aluatul pe o hârtie de copt și deasupra mai așază încă o hârtie de copt, ca să fie mai ușor să îl întinzi.
  6. Îndepărteaza foaia de copt de deasupra, după care pune tava cu aluatul la cuptor timp de aproximativ 10 minute.
  7. Scoate tava, adaugă sosul de roșii și restul ingredientelor, după care reintrodu tava în cuptor timp de încă aproximativ 20 minute.

  Observații:

  • Poti folosi frunze de busuioc pentru mai multă aromă pe care le poți adăuga pe pizza inainte de a o servi.

  Știai că?

  • Pizza este un fel de mâncare cu originea în Napoli, Italia. Este o pâine plată, de obicei rotundă, acoperită cu sos de roșii și alte topping-uri, preparată la cuptor. Pissa este un termen latin, apărut în secolul IX, care înseamnă „pâine plată”.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Pizza de post cu sos dulce-picant
Autor
Publicat la
Timp preparare
Articolul precedent Pâine din hrișcă și semințe de chia
Articolul următor Ce este soia: beneficii, proprietăți, contraindicații și cum se consumă
Sabina Constantinescu este o tânără pasionată de nutriție, wellness și sănătatea generală. Este mereu la curent cu toate noutățle din domeniu, informații pe care le împărtășește cu cititorii SanoVita pe blog, în newsletter și pe paginile de social media. Crede cu tărie că alimentația este și medicament, și poate fi folosită pentru a preveni sau ameliora afecțiuni și a avea o sănătate de invidiat. Când nu se documentează sau scrie, pe Sabina o vei găsi și în bucătărie, unde îi place să experimenteze cu tehnici de gătire și combinații de ingrediente vegetale pentru a obține rețete plant-based echilibrate, delicioase și pline de nutrienți. Pe Sabina o motivează gândul că ceea ce creează aduce un strop de sănătate în farfuriile celor ce o citesc. Fire caldă și prietenoasă, ea este și prima care îți va sări în ajutor cu răspunsuri atunci când ne scrii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.