Acasă Rețete Deserturi Porridge cu 5 cereale

Porridge cu 5 cereale

0
Porridge cu 5 cereale

porridge cu 5 cerealeDaca vrei sa incerci ceva nou la micul dejun sau o gustare diferita in seara asta, atunci acest porridge cu 5 cereale este solutia! Teoretic, acesta este un porridge cu 3 cereale (orez, mei, ovaz) si 2 pseudocereale (quinoa, amarant), dar ce este important aici nu e numele, ci gustul… Amestecul fiert la foc mic rezulta in 4 portii cremoase, decorate colorat, care nu contin zahar adaugat sau alti indulcitori – deci constituie un fel de mancare sanatos, plin de fibre, proteine, vitamine si minerale.

TIMP PREPARARE   60 minute

PORTII   4

TIP RETETA   Mic dejun/Gustare/Desert

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Porridge cu 5 cereale

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Orez brun prefiert

orez-brun-prefiert-500g

Tarate de ovaz

tarate-de-ovaz-500g

Chips-uri de cocos

cocos-chips-200g

  Mod de preparare reteta Porridge cu 5 cereale

  • Pentru a pregati acest porridge cu 5 cereale, incepe prin a turna apa intr-o oala incapatoare, a o sara, a adauga orezul, quinoa, amarantul, meiul si taratele de ovaz si a astepta ca amestecul sa dea in clocot, la foc mediu.
  • Cand amestecul de porridge incepe sa fiarba, redu focul la minim, acopera partial oala cu un capac si las-o pe foc (amestecand periodic) timp de 40-50 de minute sau pana cand toata apa a fost absorbita de cereale.
  • Stinge focul si serveste acest porridge cu 5 cereale imediat, decorat cu chips-uri de nuca de cocos si seminte de rodie.

  Observatii reteta Porridge cu 5 cereale

  • Daca vrei sa obtii un porridge cu 5 cereale si mai aromat, seveste-l alaturi de o garnitura de mere si scortisoara: prajeste chips-urile de nuca de cocos intr-o tigaie antiaderenta, alaturi de 1 lingura ulei de cocos, timp de 2 minute (apoi varsa-i intr-un bol); adauga in tigaie 1 mar taiat in felii subtiri, ¼ lingurita scortisoara si 2 linguri miere; cand merele devin aurii si se inamoaie, stinge focul; toarna peste fiecare portie de porridge cu 5 cereale un sfert din cantitatea de garnitura din tigaie si din cea de chips-urile de nuca de cocos, din bol.

  Stiai ca?

  • Porridge-ul este asociat in mod traditional cu Scotia, dar se consuma in numeroase tari europene si africane?
  • Acest porridge cu 5 cereale este bogat in fibre, vitamine (B-uri, E) si minerale (mangan, magneziu, fosfor, fier, cupru, zinc, seleniu)?
  • Amarantul este o planta ornamentala populara, ale carei seminte, frunze si radacina sunt folosite in alimentatie? Trei specii de amarant sunt cultivate pentru semintele lor comestibile si hranitoare: Amarantus cruenus, Amarantus hypochondriacus si Amarantus caudatus.
  • Genul Amarantuscuprinde peste 60 de specii diferite de plante, care se incadreaza in grupa pseudocerealelor?
  • Quinoa absoarbe foarte mult lichid in timpul fierberii, marindu-si pana la de 4 ori volumul?
  • „Codita” care iese din semintele de quinoa dupa gatire este, de fapt, germenele, care se separa usor de restul semintei?
  • Exista in jur de 120 de varietati de quinoa, dar cel mai des sunt comercializate quinoa alba, quinoa rosie si quinoa neagra?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Porridge cu 5 cereale
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.