Quinoa risotto cu piure de fasole și broccoli
Aceasta este mai mult decât o simplă rețetă de post cu quinoa, este o experiență culinară care îți va încânta simțurile și îți va oferi o doză de energie și bună dispoziție pentru întreaga zi! Este o celebrare a simplității și a prospețimii, aducând împreună texturi și arome variate.
TIMP PREPARARE 35 minute
PORTII 3
TIP RETETA Prânz/Cină
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente:
- Câteva buchețele de conopidă și/sau broccoli
- Ulei de măsline
- sare și piper , după gust
- 2 conserve medii de fasole albă
- 15 ml de zeamă proaspătă de lămâie
- 1 linguriță drojdie inactivă uscată
- 500 ml de supă de legume (sau apă)
- 2 lingurițe cimbru proaspăt
- 250g quinoa clătită bine
- Pătrunjel proaspăt tocat
Mod de preparare:
- Preîncălzește cuptorul la 200°C. Tapetează o tavă cu hârtie de copt și dă-o deoparte.
- Așază buchețelele mici de broccoli și/sau conopidă pe foaia de copt. Stropește-le cu 1 lingură de ulei de măsline și condimentează cu sare și piper. Pune tava în cuptor.
- Coaceți buchețelele până când marginile sunt uniform rumenite și crocante (întorcându-le din când în când), aproximativ 20-25 de minute. Pune-le deoparte.
- În timp ce buchețelele stau la cuptor, într-un blender, pasează fasolea albă cu sucul de lămâie, drojdia inactivă, 10 ml ulei de măsline și 75 ml din supa de legume. De îndată ce obții un piure cremos, oprește blenderul. Pune piureul de fasole deoparte.
- Încălzește 15 ml de ulei de măsline într-o crăticioară de dimensiuni medii, la foc mediu. Adaugă cimbrul proaspăt și amestecă până când se parfumează, aproximativ 1 minut.
- Adaugă quinoa în oală și amestecă bine.
- Apoi, adaugă în oală restul de supă de legume și amestecă. Se aduce la fierbere, după care se lasă să fiarbă până când quinoa a absorbit aproape tot lichidul, aproximativ 15 minute.
- Se pune piureul de fasole albă în oală și se amestecă pentru a-l combina. Quinoa trebuie să aibă o consistență cremoasă, fără să arate uscat. Dacă pare uscată, adaugă un strop de supă sau de apă.
- Asezonează risotto-ul cu sare și piper.
- Adaugă jumătate din pătrunjel în oală și amestecă totul. Acoperă risotto cu buchețelele de broccoli sau conopidă și cu restul de pătrunjel.
Poftă bună!