Acasă Rețete Fel principal Quinoa risotto cu piure de fasole și broccoli

Quinoa risotto cu piure de fasole și broccoli

0
Quinoa risotto cu piure de fasole și broccoli

Aceasta este mai mult decât o simplă rețetă de post cu quinoa, este o experiență culinară care îți va încânta simțurile și îți va oferi o doză de energie și bună dispoziție pentru întreaga zi! Este o celebrare a simplității și a prospețimii, aducând împreună texturi și arome variate. 

TIMP PREPARARE  35 minute

PORTII   

TIP RETETA   Prânz/Cină

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente:

  • Câteva buchețele de conopidă și/sau broccoli
  • Ulei de măsline
  • sare și piper , după gust
  • 2 conserve medii de fasole albă
  • 15 ml de zeamă proaspătă de lămâie 
  • 1 linguriță drojdie inactivă uscată
  • 500 ml de supă de legume (sau apă)
  • 2 lingurițe cimbru proaspăt 
  • 250g quinoa clătită bine 
  • Pătrunjel proaspăt tocat

  Mod de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 200°C. Tapetează o tavă cu hârtie de copt și dă-o deoparte.
  2. Așază buchețelele mici de broccoli și/sau conopidă pe foaia de copt. Stropește-le cu 1 lingură de ulei de măsline și condimentează cu sare și piper. Pune tava în cuptor.
  3. Coaceți buchețelele până când marginile sunt uniform rumenite și crocante (întorcându-le din când în când), aproximativ 20-25 de minute. Pune-le deoparte.
  4. În timp ce buchețelele stau la cuptor, într-un blender, pasează fasolea albă cu sucul de lămâie, drojdia inactivă, 10 ml ulei de măsline și 75 ml din supa de legume. De îndată ce obții un piure cremos, oprește blenderul. Pune piureul de fasole deoparte.
  5. Încălzește 15 ml de ulei de măsline într-o crăticioară de dimensiuni medii, la foc mediu. Adaugă cimbrul proaspăt și amestecă până când se parfumează, aproximativ 1 minut.
  6. Adaugă quinoa în oală și amestecă bine. 
  7. Apoi, adaugă în oală restul de supă de legume și amestecă. Se aduce la fierbere, după care se lasă să fiarbă până când quinoa a absorbit aproape tot lichidul, aproximativ 15 minute.
  8. Se pune piureul de fasole albă în oală și se amestecă pentru a-l combina. Quinoa trebuie să aibă o consistență cremoasă, fără să arate uscat. Dacă pare uscată, adaugă un strop de supă sau de apă.
  9. Asezonează risotto-ul cu sare și piper.
  10. Adaugă jumătate din pătrunjel în oală și amestecă totul. Acoperă risotto cu buchețelele de broccoli sau conopidă și cu restul de pătrunjel. 

Poftă bună! 

Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Quinoa risotto cu piure de fasole și broccoli
Autor
Publicat la
Timp preparare
Articolul precedent Vitamina D și beneficiile ei pentru organism
Sabina Constantinescu este o tânără pasionată de nutriție, wellness și sănătatea generală. Este mereu la curent cu toate noutățle din domeniu, informații pe care le împărtășește cu cititorii SanoVita pe blog, în newsletter și pe paginile de social media. Crede cu tărie că alimentația este și medicament, și poate fi folosită pentru a preveni sau ameliora afecțiuni și a avea o sănătate de invidiat. Când nu se documentează sau scrie, pe Sabina o vei găsi și în bucătărie, unde îi place să experimenteze cu tehnici de gătire și combinații de ingrediente vegetale pentru a obține rețete plant-based echilibrate, delicioase și pline de nutrienți. Pe Sabina o motivează gândul că ceea ce creează aduce un strop de sănătate în farfuriile celor ce o citesc. Fire caldă și prietenoasă, ea este și prima care îți va sări în ajutor cu răspunsuri atunci când ne scrii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.