Quinoa Tacos

O rețetă rapidă, sănătoasă și potrivită pentru întreaga familie, din doar câteva ingrediente. Plină de nutrienți și de arome deosebite, cu siguranță – dacă o prepari – îi vei bucura chiar și pe cei mai mofturoși.
TIMP PREPARARE 60 minute
PORTII 4
TIP RETETA Prânz/Cină
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente:
- 1 cană de quinoa
- 1 cană de supă de legume (sau apă)
- 3/4 cană apă
- Sos salsa după gust
- 1 lingură de fulgi de drojdie inactivă uscată
- 2 lingurițe de chimen măcinat
- 2 lingurițe de pudră de chili măcinată (opțional)
- 1 linguriță usturoi mărunțit (opțional)
- 1/2 linguriță de sare și piper negru
- 1 lingură de ulei de măsline
- Coji de tacos sau tortilla wraps
Mod de preparare:
- Încălzește o cratiță medie la foc potrivit. Odată încinsă, adaugă quinoa clătită și rumenește-o timp de 4-5 minute, amestecând frecvent.
- Adaugă supa de legume și apa și las-o să fiarbă la foc mediu timp de aproximativ 25 de minute sau până când lichidul este complet absorbit. Ia-o de pe foc și las-o deoparte timp de 10 minute.
- Preîncălzește cuptorul la 190 C.
- Pune quinoa gătită într-un castron mare și adaugă restul ingredientelor (salsa, fulgii de drojdie inactivă, chimen, pudră de chili, pudră de usturoi, sare, piper și ulei). Amestecă pentru a se combina.
- Apoi pune compoziția într-o tavă de copt și las-o în cuptor timp de 20-35 de minute, amestecând o dată la jumătatea perioadei pentru a te asigura că se coace uniform.
- După ce se răcește puțin, este timpul să pui quinoa în cojile de tacos, peste care poți adăuga ceapa roșie tocată, felii de roșii cherry plus alte topping-uri preferate.
Poftă bună!





