Laptele din caju – cum îl poți face acasă

Timp citire:

Ce răsfăț să te întorci acasă după ce ai umblat ore bune prin căldură și să găsești în frigider laptele din caju pregătit chiar de tine! E o bunătate, mai ales dacă are acea aromă care îți place ție mult: banană, miere, scorțișoară sau, de ce nu, roșcove! Laptele din caju este o băutură cremoasă, plină, cu o aromă ceva mai subtilă decât laptele de migdale. O poți bea așa cum e, o poți folosi într-un smoothie ori la micul dejun, în combinație cu cereale integrale. O rețetă marca Chef Daniela Dan!

TIMP DE PREPARARE   3 minute

PORȚII   4

TIP REȚETĂ   Băutură

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente lapte din caju:

Vrei să pregătești reteta? Cumpără produsele!

Caju crud

CAJU CRUD 500G SANO VITA
Caju crud pentru reteta de lapte din caju

Curmale fără sâmburi

CURMALE FARA SAMBURI 500G SANO VITA
Curmalele dau gust laptelui din caju pregatit acasa

  Mod de preparare lapte din caju:

  • Toate ingredientele se mixează în blender până se obține o consistență omogenă și lăptoasă.
  • Pentru o consistență mai lichidă se poate adăuga mai multă apă.
  • Lichidul obținut nu se mai strecoară.
  • Opțional pentru gust: o banană, scorțișoară, miere, cafea din cereale, carob (pudră de roșcove)
  • Se consumă imediat sau se păstrează la frigider, însă nu mai mult de 3 zile.

Poftă bună!

  Știai că?

  • Laptele din caju nu conține colesterol și are o concentrație scăzută în grăsimi saturate.
  • Nu are zaharuri rafinate.
  • Este benefic pentru diabetici.
  • Este bogat în proteine, fibre, vitamine și minerale, spre exemplu potasiu și magneziu, doi nutrienți care pot stimula sănătatea inimii și ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare.
  • Nu în ultimul rând, laptele din caju contribuie la creșterea imunității și îmbunătățirea sănătății ochilor și a pielii.
Daniela Dan
Pasiunea pentru bucătăria vegană a început din dorința de a-și hrăni sănătos familia. Treptat, după o serie de cursuri de formare și multe ore petrecute în bucătărie, pasiunea a evoluat spre profesie. Chef Daniela iubește să combine gusturi, culori, arome și texturi. Dacă ai dileme legată de rețete, gust, asocieri culinare, forme de prezentare, Daniela este omul potrivit căruia să îi ceri o opinie. Și garantat ți-o va da abia după ce o va fi testat în bucătăria proprie, unde zilnic se întâmplă multă magie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

spot_img

Postari recente

Cum să dai un gust și mai bun legumelor

Legumele, deși sunt supereroii alimentației, nu sunt plăcute de toată lumea. De cele mai multe ori sunt evitate fie pentru că nu mai satisfac...

Ghidul fructelor uscate

Fructele uscate sunt foarte des întâlnite în rețetele noastre. Acestea reprezintă topping-ul ideal al unor salate, ingredientul-cheie pentru deserturi, micul dejun plin de vitamine...

Cum convingem micii mofturoși să mănânce sănătos?

Mulți părinți cunosc scenariul: bucătăria este frontul, copiii sunt soldații, iar legumele sunt inamicii. Este posibil să fi trecut și tu printr-un moment în...

Articole din aceeasi categorie

Cum să dai un gust și mai bun legumelor

Legumele, deși sunt supereroii alimentației, nu sunt plăcute de toată lumea. De cele mai multe ori sunt evitate fie pentru că nu...

Ghidul fructelor uscate

Fructele uscate sunt foarte des întâlnite în rețetele noastre. Acestea reprezintă topping-ul ideal al unor salate, ingredientul-cheie pentru deserturi, micul dejun plin...

Cum convingem micii mofturoși să mănânce sănătos?

Mulți părinți cunosc scenariul: bucătăria este frontul, copiii sunt soldații, iar legumele sunt inamicii. Este posibil să fi trecut și tu printr-un...