Băutură din caju – cum o poți prepara acasă
Ce răsfăț e să te întorci acasă după ce ai umblat ore bune prin căldură și să găsești în frigider băutura din caju pregătită chiar de tine! E o bunătate, mai ales dacă are acea aromă care îți place ție mult: banană, miere, scorțișoară sau, de ce nu, roșcove! Băutura din caju este o băutură cremoasă, plină, cu o aromă ceva mai subtilă decât băutura de migdale. O poți bea așa cum e, ca înlocuitor de lapte de origine animală, o poți folosi într-un smoothie în combinație cu cereale integrale sau împreună cu musli-ul preferat. O rețetă marca Chef Daniela Dan!
TIMP DE PREPARARE 3 minute
PORȚII 4
TIP REȚETĂ Băutură
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZĂ REȚETA
Ingrediente lapte din caju:
- 150 g caju crud (hidratat în apă cel puțin 3 ore)
- 700 ml apă
- 5 curmale fără sâmburi (sau orice alt îndulcitor natural)
- 1 praf de sare
Mod de preparare băutură din caju:
- Toate ingredientele se mixează în blender până se obține o consistență omogenă și lăptoasă.
- Pentru o consistență mai lichidă se poate adăuga mai multă apă.
- Lichidul obținut se poate strecura pentru o consistnță catifelată.
- Opțional pentru gust: o banană, scorțișoară, miere, cafea din cereale, carob (pudră de roșcove)
- Se consumă imediat sau se păstrează la frigider, însă nu mai mult de 3 zile.
Poftă bună!
Știai că?
- Băutura din caju nu conține colesterol și are o concentrație scăzută în grăsimi saturate.
- Nu are zaharuri rafinate adăugate.
- Este benefic pentru diabetici.
- Are conținut de proteine, fibre, vitamine și minerale, spre exemplu potasiu și magneziu, doi nutrienți care pot stimula sănătatea inimii și ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare.
- Nu în ultimul rând, băutura din caju contribuie la creșterea imunității și îmbunătățirea sănătății ochilor și a pielii.