Rulada de spanac si tofu
Fa si tu aceasta rulada de spanac si tofu daca ai renuntat la ingredientele de origine animala, postesti miercurea si vinerea sau dacă iti place mult spanacul! Aluatul exterior este unul pufos și aromat, deloc uscat, crema de de tofu vegana din interior este delicata si nelipicioasa, iar rezultatul final este o rulada de spanac si tofu usor de feliat, care arata extraordinar pe un platou de aperitive si care poate fi inclusa cu succes in pachetelul pentru birou sau pentru scoala al membrilor familiei tale.
TIMP PREPARARE 60 minute
PORTII 6
TIP RETETA AperitivMic dejun/Gustare
DIFICULTATE Medie
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente reteta Rulada de spanac si tofu
ALUAT
- ¼ cana aquafaba
- ½ cana faina de naut
- 1/3 cana faina de grau integrala
- 500 g spanac congelat
- 2 linguri ulei
- 1 lingura otet
- 1 cana apa
- 2 catei de usturoi
- 1 lingurita nucsoara
- 1 lingurita sare
UMPLUTURA
- 1 cana caju
- 180 g tofu natur
- 1-2 morcovi
- 1 ardei capia
- ½ pahar orez prefiert
- 3-4 lingurite hrean
- 1 lingura fulgi de nuca de cocos
- 2 linguri maioneza de post
- sare, dupa gust
- piper, dupa gust
[/vc_cta]
Mod de preparare reteta Rulada de spanac si tofu
- Pentru a pregati aceasta rulada de spanac si tofu, incepe prin a prepara aluatul: mixeaza aquafaba si otetul din cidru de mere cu ajutorul unui mixer, pana obtii o spuma tare, apoi acopera vasul si da-l la frigider.
- Pune apa la fiert, intr-un ibric.
- Intr-un bol incapator, adauga faina de naut si toarna deasupra ½ cana de apa, cand aceasta da in clocot; amesteca bine cu mixerul, adauga treptat restul de apa clocotita, pana obtii un aluat omogen; completeaza cu 1 lingura de ulei si incorporeaza-l in aluat.
- Preincalzeste cuptorul la 200o C.
- Pune la fiert orezul, in apa cu sare (cand s-a fiert, scurge-l de apa si lasa-l la racit complet); separat, fierbe usor morcovii si ardeiul capia (curatati de coaja si samburi, apoi taiati pe lungime) si apoi lasa-i la racit.
- Incinge restul de ulei intr-o tigaie, adauga spanacul congelat si lasa-l pe foc pana se evapora excesul de apa, apoi stinge focul.
- Pune spanacul intr-un tifon curat sau intr-o sita, scurge-l bine cu mainile, pana se elimina tot lichidul, apoi taie-l marunt si adauga-l peste aluatul deja preparat.
- Folosind un mixer, incorporeaza in aluat spanacul, usturoiul taiat marunt, sarea si nucsoara, apoi adauga spuma de aquafaba si incorporeaz-o cu o spatula de silicon.
- Cerne deasupra faina de grau integrala si incorporeaz-o si pe ea in amestecul verde.
- Tapeteaza o tava termorezistenta cu hartie de copt si intinde aluatul verde in ea, astfel incat sa ajunga o grosime de aproximativ 5 mm.
- Da tava la cuptorul preincalzit timp de 20-25 minute, apoi lasa aluatul sa se raceasca complet.
- Pregateste umplutura: intr-un blender vertical, amesteca tofu (taiat cubulete), orezul, nucile caju, hreanul (curatat si dat pe razatoarea mica), fulgii de nuca de cocos, maioneza de post, sare si piper (dupa gust).
- Intinde o folie de aluminiu pe blatul de lucru, intoarce aluatul de spanac cu hartia de copt in sus, indeparteaza hartia, intinde deasupra aluatului crema de tofu din vasul blenderului, aranjeaza morcovii si ardeii capia deasupra si ruleaza strans rulada, folosindu-te de folia de aluminiu sau folie alimentară strech.
- Da rulada de spanac si tofu la frigider timp de 12 ore, apoi indeparteaza folia de aluminiu si taie-o in felii de 1-2 cm grosime.
Observatii reteta Rulada de spanac si tofu
- Pentru aceasta rulada de spanac si tofu poti folosi si spanac proaspat – 800 g sunt suficiente.
Stiai ca?
- Spanacul este un aliment benefic pentru sanatatea parului, pielii si oaselor, oferindu-ti o multime de nutrienti (proteine, fier, calciu, magneziu si vitamine) la pachet cu foarte putine calorii?
- Spanacul contine un antioxidant numit acid alfa-lipoic, care poate reduce nivelul de glucoza din sange, creste sensibilitatea la insulina si preveni stresul oxidativ in cazul pacientilor care sufera de diabet?