Acasă Sport și fitness Sapte metode simple si eficiente de prevenire a durerilor din zona lombara

Sapte metode simple si eficiente de prevenire a durerilor din zona lombara

0
Sapte metode simple si eficiente de prevenire a durerilor din zona lombara

fitnessAlimentatia este importanta, dar si miscarea are o valoare mare pentru sanatatea ta. Ritmul  de  munca  din  zilele noastre, lipsa sportului si tendinta spre o dieta haotica si  nesanatoasa zadarnicesc toate mecanismele naturale de lupta cu stresul pe care le poseda organismul uman. Si alimentele pe care le consumi sunt importante. Alege cat mai multe fructe si legume in stare cruda! Inainte de fiecare masa, consuma o salata – contine fibre, care ajuta la eliminarea mai rapida a toxinelor si a grasimii! Renunta definitiv la bauturile carbogazoase de orice fel, la mezeluri si la produse de patiserie, care genereaza grasime!

Durerile de spate pot aparea si ca urmare a sarcinii, iar remediile pe care vi le propunem au drept scop inclusiv ameliorarea acestora.

  • Hidratarea este un aspect important in procesul de preventie, ameliorare sau vindecare a durerilor de spate. Incepe chiar de azi sa consumi un pahar de apa la doua ore, pentru a hidrata discurile intervertebrale!
  • Iata cateva miscari care te vor ajuta:

In timpul dusului, lasa jetul de apa calda sa cada pe coloana vertebrala!

Inspira si indreapta coloana, imaginandu-ti ca cineva te trage de varful capului in sus!

Mentine timp de 3 secunde, relaxeaza si repeta de 10 ori! E recomandat sa faci exercitiul acesta zilnic.

gimnastica

  • La birou, evita sa stai picior peste picior! Foloseste o cutie sau o ladita pe care sa sprijini talpa in asa fel, incat genunchii sa fie la acelasi nivel cu bazinul! Astfel, protejezi si relaxezi zona lombara.
  • La cumparaturi, foloseste caruciorul sau tine sacosele in ambele maini, pentru a mentine corecta pozitia corpului!
  • Daca stai mai mult timp in picioare, executa cateva ridicari pe varfuri, apoi balanseaza soldurile de cateva ori in stanga si in dreapta!
  • Acasa, adopta o pozitie de relaxare foarte eficienta! Culcat pe spate, cu picioarele ridicate pe perete, mentine 10 secunde, trage  genunchii  inspre piept, mentine 3 secunde si revino cu picioarele pe perete! Repeta exercitiul de 30 de ori intr-un ritm lent!
  • Cand ridici ceva de jos, este obligatoriu sa indoi genunchii. Nu apleca trunchiul in fata, ca sa-ti protejezi zona lombara!

 

Autor:  Florentina Opris

Florentina Opris este realizatoarea emisiunilor Sport, Dieta & o Vedeta si Sport cu Florentina, Prima TV.

Florentina va da mai multe sfaturi pe florentina.ro

Articolul precedent Mitul proteinelor
Articolul următor Secretele fibrelor alimentare
Viziunea SanoVita este că, promovând hrana sănătoasă, nu doar vom asista la o îmbunătățire a sănătății românilor, ci, mai mult de atât, vom fi unul dintre factorii care participă activ la schimbarea în bine. Ne dorim să contribuim la o lume mai bună, mai conștientă de ceea ce mănâncă, de oportunitățile care există în cămara fiecăruia și să dăm idei pentru o alimentație sănătoasă și, în același timp, gustoasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.