Acasă Rețete Aperitive și gustări sănătoase Saratele (crackers) integrale, cu seminte

Saratele (crackers) integrale, cu seminte

0
Saratele (crackers) integrale, cu seminte

saratele crackers integrale cu seminteFa si tu, in casa, saratele/crackers integrale, cu seminte, pentru a descoperi cat de usor se prepara si pentru a consuma gustari mai sanatoase decat cele din comert, ambalate si care au o lista lunga de ingrediente (care pot include ulei hidrogenat, emulgatori si diversi aditivi). Aceasta reteta de saratele (crackers) integrale, cu seminte este – practic – una de paste de casa, fara oua, care se prepara intr-un singur vas. Poti manca aceste saratele (crackers) integrale ca atare sau le poti combina cu humus, unt din alune de padure sau sosurile preferate (pesto de patrunjel sau sos de branza), le poti servi alaturi de o supa crema sau o salata.

TIMP PREPARARE   45 minute

PORTII   16

TIP RETETA   Aperitiv

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Saratele (crackers) integrale, cu seminte

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Faina de grau integrala

faina integrala de grau

Seminte de susan alb

seminte-de-susan-decorticat-100g

Ulei de floarea-soarelui

ulei-presat-la-rece-din-sem-floarea-soarelui-1l

Seminte de susan negru

bioh-eco-seminte-de-susan-negru-200g

Seminte de in

seminte-de-in-1-kg

  Mod de preparare reteta Saratele (crackers) integrale, cu seminte

  • Primul pas pentru a pregati aceste saratele (crackers) integrale, cu seminte este preincalzirea cuptorului la 230º C si pregatirea a doua tavi termorezistente.
  • Amesteca toate semintele, intr-un vas.
  • Intr-un bol incapator, cerne faina integrala, zaharul si sarea, apoi toana uleiul vegetal si apa, amestecand pana la incorporare; lasa aluatul sa se odihneasca 10 minute.
  • Adauga in bol praful de cop si zeama de lamaie, care vor crea bule de aer si vor conferi textura cunoscuta a saratelelor.
  • Imparte aluatul in doua si intinde fiecare jumatate intre doua fasii de hartie de copt, intinzandu-l intr-un strat foarte subtire (3 mm), cu un sucitor.
  • Da la o parte hartia de copt de deasupra, presara jumatate din cantitatea de seminte, pune la loc hartia de copt si, folosind sucitorul, apasa semintele in aluat, pentru a te asigura ca nu cad de pe saratele, dupa ce acestea s-au copt.
  • Da la o parte hartia de copt de deasupra, taie aluatul in formele doite (patrate, dreptunghiuri, romburi) folosind un cutit ascutit, dar nu separa saratelele.
  • Inteapa saratelele astfel obtinute cu o furculita, din loc in loc, apoi transfera hartia de copt pe una dintre tavile pregatite.
  • Repeta procesul cu a doua jumatate de aluat.
  • Da tavile la cuptorul preincalzit timp de 12-15 minute, pana cand saratelele devin aurii (daca saratelele de pe margine se coc mai repede, scoate-le din tava si lasa-le la racit).
  • Transfera saratelele pe un gratar si lasa-le la racit complet.
  • Serveste imediat aceste saratele (crackers) integrale, cu seminte sau deppoziteaza-le timp de pana la 1 saptamana, intr-o caserola acoperita, la temperatura camerei.

  Observatii reteta Saratele (crackers) integrale, cu seminte

  • Poti adauga in aluat, pentru a da si mai multa aroma acestor saratele, condimente si ierburi uscate – usturoi pudra, coriandru, rozmarin, fenicul, cimbru.
  • Poti folosi, in loc de susan si seminte de in, mixul de 4 seminte pe care il gasesti in magazinul online Sano Vita.

  Stiai ca?

  • Semintele de susan sunt o sursa buna de energie datorita continutului ridicat de grasimi bune (polinesaturate si Omega-6)? In plus, susanul contine fibre, fier, calciu, magneziu si fosfor, care cresc nivelul de energie.
  • Semintele de susan sunt o sursa buna de energie datorita continutului ridicat de grasimi bune (polinesaturate si Omega-6)? In plus, susanul contine fibre, fier, calciu, magneziu si fosfor, care cresc nivelul de energie.
  • Susanul negru este unul dintre cele mai vechi condimente folosite de om? Este omniprezent in bucatariile din India, Coreea si Africa si te ajuta sa lupti impotriva imbatranirii, constipatiei, indigestiei, osteoporozei, hipertensiunii si chiar cancerului.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Saratele (crackers) integrale, cu seminte
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 27 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.