Sos de branza vegan
Incearca aceasta reteta facuta in casa de sos de branza vegan si de post si vei descoperi un gust delicios, o textura cremoasa si un aperitiv perfect pentru persoanele care sunt intolerante la lactoza ori au alergie la nuci si alune. Acest sos de branza vegan este numai bun pentru inmuiat in el tortilla, batoane de morcovi sau telina ori pentru turnat peste lasagna, pizza si piureuri de legume. In plus, se pregateste rapid, cu doar o mana de ingrediente si nu necesita nici macar un blender vertical!
TIMP PREPARARE 15 minute
PORTII 2
TIP RETETA Aperitiv/Mic dejun/Gustare
DIFICULTATE Scazuta
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente reteta Sos de branza vegan
- 2 linguri ulei de cocos
- 40 g faina de grau integrala
- 15 g fulgi de drojdie inactiva uscata
- 1 varf de cutit pudra de curry
- 1 varf de cutit pudra de paprika
- 1 varf de cutit pudra de usturoi
- 1 varf de cutit sare
- piper, dupa gust
- 120 ml apa
Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!
Mod de preparare reteta Sos de branza vegan
- Pentru a prepara aceasta reteta de sos de branza vegan ai nevoie de o singura cratita, in care pui prima data la topit, la foc mic, uleiul de cocos.
- Adauga sarea, piperul, pudra de curry, pudra de paprika si pudra de usturoi, incorporandu-le omoen, cu ajutorul unui tel termorezistent.
- Adauga si faina integrala, incorporand-o in sosul din cratita.
- Presara deasupra sosului fulgii de drojdie inactiva uscata si amesteca totul pana obtii un sos gros, plin de cocoloase.
- Toarna deasupra apa si amesteca din nou sosul de branza vegan, folosind telul, timp de cateva minute, pana lichidul capata consistenta dorita, apoi stinge focul.
Observatii reteta Sos de branza vegan
- Serveste sosul alaturi de tortilla din faina de porumb, batoane de morcov, ardei gras sau telina, toarna-l peste paste sau pizza cu legume.
- Daca ti se pare ca sosul de branza vegan ti-a iesit prea gros, poti adauga mai multa apa.
- Daca nu folosesti imediat sosul de branza vegan, acesta se va intari considerabil dupa racire si depozitare la frigider, prin urmare atunci cand il folosesti adauga-i din nou putina apa si incorporeaz-o in sos, cu ajutorul unui tel, pentru a obtine din nou consistenta dorita.
Stiai ca?
- Uleiul de cocos contine trigliceride cu catena medie, care nu se depun sub forma de grasime in organismul uman, ci se metabolizeaza imediat, fiind folosite sub forma de energie?
- Drojdia inactiva uscata (Saccharomyces cerevisiae) este fabricata din drojdie activa dezvoltata pe melasa de sfecla si trestie de zahar? Aceasta drodie activa este recoltata, spalata, pasteurizata si sterilizata (la o temperatura de 120o C, timpde 20 de secunde), care nu mai are abilitatea de a dospi faina, dar care pastreaza continutul nutritional si proprietatile benefice ale drojdiei (imbunatatirea digestiei, imunitate, par, unghii si piele sanatoase).
- Drojdia inactiva uscata contine proteine, vitaminele B1, B2, B6, B9 si B12, dar si zinc, magneziu, cupru si mangan?
- Drojdia inactiva uscata este folosita pe post de condiment (mai ales in cazul felurilor de mancare vegane, datorita gustului ei aromat, care aminteste de branza si nuci) sau ca agent de ingrosare a sosurilor si dressing-urilor de salata, a chiftelutelor, perisoarelor si drobului de post (fara oua)?
[…] Poti adauga peste omleta de tofu umpluta si sos de branza vegan. […]