Suc de pepene roșu, cu lămâie și mentă

Timp citire:

Suc de pepene rosu cu gheata și lime

Dacă e vară, e răsfăț cu pepeni – roșii sau galbeni, foarte dulci sau potriviți, dungați sau verzi. Piețele, tarabele, magazinele, pivnițele, beciurile, grădinile sunt pline până în toamnă de lubeniță sau lebeniță, pepene verde sau harbuz, cum i se mai spune prin Moldova.

De obicei, acasă îl savurăm în forma lui simplă și cărnoasă, însă fructul-vedetă al verii a stârnit imaginația bucătarilor din toată lumea și a fost prelucrat în timp în diverse preparate și combinații, de la foarte simple la foarte sofisticate. Chef Daniela Dan ne propune o rețetă pe care oricine o poate face acasă – un suc de pepene roșu, cu lămâie și mentă. Triplă misiune îndeplinită: hidratare, răcorire și vitaminizare.

TIMP DE PREPARARE   5 minute

PORȚII   3

TIP REȚETĂ   Băutură răcoritoare

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente rețetă suc de pepene roșu

  • 3 kg miez de pepene roșu
  • sucul de la 4 lămâi
  • 30g mentă proaspătă
  • gheață și lime (pentru servire)

  Mod de preparare suc de pepene roșu

  • Se îndepărtează semințele miezului de pepene și se taie în bucățele. Dacă ai un pepene mai mare, poți folosi restul cubulețelor și la alte rețete, cum ar fi deliciosul șerbet de pepene roșu.
  • Bucățelele se pun în robotul de bucătărie împreună cu sucul de lămâie și se amestecă pentru 1 minut.
  • Sucul trebuie apoi strecurat printr-un tifon într-un vas larg.
  • În vas se adaugă menta, după care se lasă pentru 2 ore la frigider, pentru a-și combina aromele.
  • Se servește rece, împreună cu gheață și o felie de lime.

  Știai că?

  • Pepenele este în mare parte apă, aproximativ 92%, și este plin de vitamina A, B6 și C, aminoacizi și antioxidanți.
  • De fapt, pepenele rosu este unul dintre alimentele cu cea mai mare concentratie de licopen (care dă și culoarea roșie), având un rol foarte important ca antioxidant în prevenirea mai multor afecțiuni ale organismului, cum ar fi cancerul de sân, cervical, de pancreas, de piele, de ovare, de stomac, deteriorarea vederii odată cu îmbătrânirea, cataracta sau bolile cardiovasculare. De asemenea, licopenul absoarbe atât radiațiile UVA, cât și UVB, astfel că pepenele roșu este un aliment cu potențial fotoprotector (află ce alte alimente au acest rol din acest articol).
  • Pepenele a fost cultivat prima oară în Africa, acum 5000 de ani pentru a fi folosit drept sursă de hrană și mâncare, iar pepenele de desert (cel pe care il consumăm noi acum) a apărut în țările mediteraneene acum circa 2000 de ani.
  • În Japonia fructele sunt considerate un lux și sunt des folosite drept cadouri. Acolo se cresc pepeni pătrați, crescuți special pentru a fi dăruiți.
  • Lămâile joacă un rol foarte important în prevenția pietrelor la rinichi, grație acidului citric. Acestea au un nivel crescut de vitamina C, care ajută la întărirea sistemului imunitar.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Daniela Dan
Pasiunea pentru bucătăria vegană a început din dorința de a-și hrăni sănătos familia. Treptat, după o serie de cursuri de formare și multe ore petrecute în bucătărie, pasiunea a evoluat spre profesie. Chef Daniela iubește să combine gusturi, culori, arome și texturi. Dacă ai dileme legată de rețete, gust, asocieri culinare, forme de prezentare, Daniela este omul potrivit căruia să îi ceri o opinie. Și garantat ți-o va da abia după ce o va fi testat în bucătăria proprie, unde zilnic se întâmplă multă magie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

spot_img

Postari recente

Cum să dai un gust și mai bun legumelor

Legumele, deși sunt supereroii alimentației, nu sunt plăcute de toată lumea. De cele mai multe ori sunt evitate fie pentru că nu mai satisfac...

Ghidul fructelor uscate

Fructele uscate sunt foarte des întâlnite în rețetele noastre. Acestea reprezintă topping-ul ideal al unor salate, ingredientul-cheie pentru deserturi, micul dejun plin de vitamine...

Cum convingem micii mofturoși să mănânce sănătos?

Mulți părinți cunosc scenariul: bucătăria este frontul, copiii sunt soldații, iar legumele sunt inamicii. Este posibil să fi trecut și tu printr-un moment în...

Articole din aceeasi categorie

Cum să dai un gust și mai bun legumelor

Legumele, deși sunt supereroii alimentației, nu sunt plăcute de toată lumea. De cele mai multe ori sunt evitate fie pentru că nu...

Ghidul fructelor uscate

Fructele uscate sunt foarte des întâlnite în rețetele noastre. Acestea reprezintă topping-ul ideal al unor salate, ingredientul-cheie pentru deserturi, micul dejun plin...

Cum convingem micii mofturoși să mănânce sănătos?

Mulți părinți cunosc scenariul: bucătăria este frontul, copiii sunt soldații, iar legumele sunt inamicii. Este posibil să fi trecut și tu printr-un...