Supa crema de conopida si linte
Incearca sa faci si tu aceasta supa crema de conopida si linte, pentru un fel principal aromat, care te va incalzi in zilele reci, cu gustul ei de curry si culoarea ei solara intensa! Cremoasa, usor de facut, plina de nutrienti (fibre si proteine) si delicioasa, aceasta supa crema de conopida si linte este la fel de gustoasa si reincalzita, poate fi facuta in avans si congelata timp de pana la 1 luna si nu vei murdari decat o singura oala in timpul prepararii ei.
TIMP PREPARARE 40 minute
PORTII 4
TIP RETETA Supa
DIFICULTATE Scazuta
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente reteta Supa crema de conopida si linte
- 1 conopida
- ½ cana linte rosie decorticata
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 1 tulpina de telina
- 1 ½ lingurita ghimbir proaspat
- 2-3 catei de usturoi
- 6 linguri crema de cocos
- 4 cani supa de legume
- 2 lingurite ulei
- 2-3 lingurite pudra de curry
- 1-2 fire de patrunjel proaspat (optional)
- 4 lingurite seminte de dovleac (optional)
- sare, dupa gust
- piper, dupa gust
Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!
Mod de preparare:
- Pentru a pregati aceasta supa crema de conopida si linte, incepe prin a incinge uleiul intr-o oala incapatoare, la foc mediu.
- Curata, spala si taie cubulete ceapa, morcovii si telina, apoi adauga in oala legumele si lasa-le la sotat timp de 4-5 minute, amestecand din cand in cand.
- Adauga ghimbirul (curat de coaja si dat pe razatoarea mica) si usturoiul (curatat si zdrobit cu o presa speciala) in oala, amesteca totul si lasa pe foc alte 2-3 minute, pana cand ultimele doua ingrediente adaugate isi elibereaza aromele.
- Adauga conopida spalata si taiata in bucatele, pudra de curry, supa de legume, lintea rosie decorticata, sare si piper (dupa gust).
- Lasa supa de conopida si linte la fiert, la foc mediu; dupa ce amestecul da in clocot, redu focul la minim, pune un capac peste oala si lasa totul la fiert timp de 15 minute, pana cand conopida si lintea se inmoaie.
- Adauga 2 linguri de crema de cocos si marunteste toate ingredientele cu ajutorul unui mixer vertical, pana cand obtii o supa crema de conopida si linte omogena (daca nu au un mixer vertical, poti turna tot continutul oalei intr-un blender vertical si marunti totul cu ajutorul acestuia).
- Gusta supa crema de conopida si linte, adauga condimente suplimentare, daca este cazul (sare, piper, pudra de curry) si mai las-o cateva minute la foc mediu.
- Serveste-o imediat, decorand fiecare farfurie cu o lingura de crema de cocos, patrunjel proaspat si seminte de dovleac.
Observatii:
- Pentru a curata usor ghimbirul de coaja, poti folosi o lingura: razuieste coaja cu lingura tinuta strans in mana, cu partea concava spre tine si tragand in jos, pe radacina.
- Poti pastra aceasta supa crema de conopida si linte la frigider, intr-o oala cu capac, timp de 3-4 zile sau o poti congela (intr-o caserola acoperita) timp de pana la 1 luna.
Stiai ca?
- Conopida este o leguma din specia Brassica oleracea, care mai include si broccoli, varza, varza kale si varza de Bruxelles?
- Conopida este bogata in Vitamina C (care sprijina imunitatea, repara ADN-ul si contribuie la productia de colagen si serotonina), colina (necesara pentru un sistem nervos sanatos) si Vitamina K (care contribuie la formarea oaselor)? In plus, contine antioxidanti, putine calorii (putand inlocui cu succes alimente mai calorice si mai bogate in carbohidrati, ca orezul, cartofii si faina).