Supă cu năut și orez

Această rețetă face parte din Campania #21ZileCuSanoVita. Fii alături de noi în Provocarea de 21 de zile pentru meniuri plant-based, savuroase și sănătoase.
TIMP PREPARARE 30 minute
PORTII 6
TIP RETETA Prânz
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente:
- 120 grame orez brun
- 1 cană apă
- 2 tulpini de țelină (tocate)
- 2 morcovi (medii, curățați de coajă și tăiați)
- 240 g ceapă roșie (tocată)
- 6 usturoi (cățel mare, tocat mărunt)
- 5 g pătrunjel uscat
- 6 g sare (sau după gust)
- 1 gram mărar uscat
- 300 g de năut
- (fiert, clătit)
- 2 l de supă de legume
- 1 lămâie (tăiată în felii pentru servire, opțional)
Mod de preparare:
- Pune apa într-o oală la foc mediu-mare.
- Adaugă țelina, morcovul, ceapa și usturoiul și gătește timp de 8-10 minute sau până când morcovul și țelina încep să se înmoaie.
- Adaugă pătrunjelul, sarea, mărarul, năutul și amestecă bine. Gătește pentru incă 1-2 minute.
- Pune și supa de legume în oală și după ce dă în clocot, mai fierbe timp de aproximativ 20 de minute sau până când legumele sunt foarte fragede.
- Transferă aproximativ un sfert din supă într-un blender și mixează până când amestecul este cremos.
- Pune înapoi în oală și adaugă orezul fiert.
Observatii:
- Feliile de lămâie sunt opționale și le poți stoarce în bol, în timpul servirii.
- Se păstrează la frigider într-un recipient ermetic până la patru zile.
- Poți înlocui orezul brun cu cel alb sau cu quinoa, și năutul cu fasole albă sau cu linte.

Păcat că nu pot tipări rețeta …
Bună, Virgil! 🙂
Rețeta se poate tipări.
Zi cu soare,
Sabina