Acasă 21 de zile cu SanoVita Supă de legume cu orzo

Supă de legume cu orzo

0
Supă de legume cu orzo

Această rețetă face parte din Campania #21ZileCuSanoVita. Fii alături de noi în Provocarea de 21 de zile pentru meniuri plant-based, savuroase și sănătoase.

TIMP PREPARARE   60 minute

PORTII   2

TIP RETETA   Prânz

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

  • 15 ml ulei de măsline extravirgin
  • 1/2 ceapă galbenă (tocată)
  • 1 morcov (decojit, tocat)
  • 1 tulpină țelină (tocată)
  • 350 g dovleac (decojit, tocat)
  • 2  căței de usturoi (tocați mărunt)
  • 1 dovlecel (tocat)
  • 100 g paste orzo sau quinoa (vezi detalii* mai jos)
  • 6 g sare
  • 1 g cimbru uscat
  • 1 lingură amestec de legume uscat
  • 1,4 l supă de legume
  • 60 grame baby spanac

Mod de preparare:

  1. Încălzește uleiul la foc mediu într-o oală mare. 
  2. Adaugă ceapa și gătește-o timp de aproximativ 5 minute, până când începe să se înmoaie.
  3. Adaugă morcovul, țelina, dovleacul și usturoiul și gătește încă 2-3 minute.
  4. Apoi pune dovleceii, pastele orzo deja fierte, sarea și cimbrul. 
  5. Amestecă pentru a se combina, apoi toarnă supa de legume. După ce fierbe, acoperă cu un capac la foc mic. 
  6. Mai lasă supa la fiert timp de 35 de minute.
  7. Încorporează baby spanacul și asezonează cu sare.

Observații:

  • *Punem quinoa într-o sită deasă, pentru că boabele sunt foarte mici și pot ușor să treacă printr-o sită mai rară. O spălăm sub jet de apă rece, trecându-ne în mod repetat mâinile prin ea, agitând-o. Cam 20-30 secunde de clătire abundentă este suficientă ca să scăpăm de saponina amară. Apoi, scurgem bine quinoa de apă și o zvântăm.
  • Supa se păstrează la frigider într-un recipient ermetic până la trei zile sau se poate congela până la două luni. 

Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Supa de legume cu orzo
Autor
Publicat la
Timp preparare
Articolul precedent Clătite cu hrișcă și ananas
Articolul următor Salată de paste cu linte
Sabina Constantinescu este o tânără pasionată de nutriție, wellness și sănătatea generală. Este mereu la curent cu toate noutățle din domeniu, informații pe care le împărtășește cu cititorii SanoVita pe blog, în newsletter și pe paginile de social media. Crede cu tărie că alimentația este și medicament, și poate fi folosită pentru a preveni sau ameliora afecțiuni și a avea o sănătate de invidiat. Când nu se documentează sau scrie, pe Sabina o vei găsi și în bucătărie, unde îi place să experimenteze cu tehnici de gătire și combinații de ingrediente vegetale pentru a obține rețete plant-based echilibrate, delicioase și pline de nutrienți. Pe Sabina o motivează gândul că ceea ce creează aduce un strop de sănătate în farfuriile celor ce o citesc. Fire caldă și prietenoasă, ea este și prima care îți va sări în ajutor cu răspunsuri atunci când ne scrii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.