Supă de legume cu orzo

Această rețetă face parte din Campania #21ZileCuSanoVita. Fii alături de noi în Provocarea de 21 de zile pentru meniuri plant-based, savuroase și sănătoase.
TIMP PREPARARE 60 minute
PORTII 2
TIP RETETA Prânz
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente:
- 15 ml ulei de măsline extravirgin
- 1/2 ceapă galbenă (tocată)
- 1 morcov (decojit, tocat)
- 1 tulpină țelină (tocată)
- 350 g dovleac (decojit, tocat)
- 2 căței de usturoi (tocați mărunt)
- 1 dovlecel (tocat)
- 100 g paste orzo sau quinoa (vezi detalii* mai jos)
- 6 g sare
- 1 g cimbru uscat
- 1 lingură amestec de legume uscat
- 1,4 l supă de legume
- 60 grame baby spanac
Mod de preparare:
- Încălzește uleiul la foc mediu într-o oală mare.
- Adaugă ceapa și gătește-o timp de aproximativ 5 minute, până când începe să se înmoaie.
- Adaugă morcovul, țelina, dovleacul și usturoiul și gătește încă 2-3 minute.
- Apoi pune dovleceii, pastele orzo deja fierte, sarea și cimbrul.
- Amestecă pentru a se combina, apoi toarnă supa de legume. După ce fierbe, acoperă cu un capac la foc mic.
- Mai lasă supa la fiert timp de 35 de minute.
- Încorporează baby spanacul și asezonează cu sare.
Observații:
- *Punem quinoa într-o sită deasă, pentru că boabele sunt foarte mici și pot ușor să treacă printr-o sită mai rară. O spălăm sub jet de apă rece, trecându-ne în mod repetat mâinile prin ea, agitând-o. Cam 20-30 secunde de clătire abundentă este suficientă ca să scăpăm de saponina amară. Apoi, scurgem bine quinoa de apă și o zvântăm.
- Supa se păstrează la frigider într-un recipient ermetic până la trei zile sau se poate congela până la două luni.
