Acasă Rețete Supe si ciorbe Supa de mazare galbena

Supa de mazare galbena

0
Supa de mazare galbena

Pentru multi dintre noi masa nu este completa daca nu incepe cu o supa sau o ciorba. Supa de mazare galbena este una dintre cele mai hranitoare si gustoase alegeri pe care le poti face pentru tine si intreaga ta familie: contine fibre, vitamine si minerale atat de necesare unei dezvoltari armonioase. Se va dovedi perfecta si pentru copiii in crestere si pentru adultii care depun efort fizic sau intelectual intens.

TIMP PREPARARE  45 minute

PORTII   8

TIP RETETA Supa

DIFICULTATE Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente reteta:

  • 1 cana mazare galbena
  • ½ cana orez brun
  • 1 cana telina taiata marunt
  • 1 cana morcov tocat
  • 1 ceapa mare tocata
  • 1 lingurita busuioc
  • sare de mare
  • putin tarhon
  • 6 ½ cani apa
  • 2 linguri ulei de masline

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Mazare galbena decorticata

Orez brun prefiert

orez-brun-prefiert-1-kg

Sare de mare

sare-de-mare-fina-iodata-1-kg

Mod de preparare:

  • Mazarea si orezul se pun la fiert in cele sase cani si jumatate de apa.
  • Dupa 5 minute de fiert, se adauga restul ingredientelor (legumele taiate marunt) și se mai fierb inca 30 de minute.
  • La final se adaugă busuiocul si tarhonul taiat marunt, uleiul si se potriveste de sare, dupa gust.

Observatii:

  • Asa cum ai observat, aceasta reteta de supa de mazare galbena contine foarte putina grasime, asadar ea este potrivita, consumata in cantitati moderate, si pentru persoanele care doresc sa scada in greutate si urmeaza, in acest sens, o dieta hipocalorica. Supa de mazare asigura o parte importanta din nutrientii de care corpul tau are nevoie si, in plus, iti ofera si un gust foarte bun.
  • Pentru a ajuta mazarea uscata in rehidratare, este indicat ca, inainte de preparare, sa o lasi peste noapte la inmuiat, in apa rece. Totusi, in cazul mazarii galbene, acest pas nu mai este necesar, intrucat ea fierbe mai repede decat mazarea verde sau legumele asemanatoare (soiurile de fasole).
  • Daca iti place mai mult supa crema, dupa ce toate legumele au fiert suficient, inainte de a adauga busuiocul, tarhonul si uleiul poti pasa toate ingredientele.
  • Mazarea galbena decorticata este un aliment raspandit mai ales in bucataria orientala sau indiana, dar si romaneasca, in special in zona sudica. Din ea se pot prepara supe, supe creme, tocanite, dar si delicioase pate-uri vegetale sau piureuri. 

     

Stiai ca?

  • Desi in gastronomie este tratata (inclusa in retete) ca o clasica leguma, mazarea este, in realitate, un fruct? Desi chiar si dictionarele moderne o descriu ca planta leguminoasa, din punct de vedere botanic ramane fruct: explicatia este aceea ca boabele de mazare se dezvolta direct din floare.
  • Mazarea galbena este o importanta sursa de proteine si fibre pentru organismul tau? Alaturi de linte, fasole sau naut, mazarea galbena iti aduce o serie de nutrienti de importanta majora pentru sanatate. Pe langa cele mentionate anterior, enumeram si vitaminele sau mineralele, cum ar fi acidul folic, cuprul, fierul, zincul sau manganul.
  • Mazarea galbena sprijina buna functionare a sistemului digestiv? Tocmai datorita continutului de fibre, aceasta planta leguminoasa combate constipatia, accelereaza tranzitul intestinal si  antreneaza eliminarea rezidurilor.
  • Mazarea galbena contine betacaroten si luteina, doua elemente benefice pentru  sanatatea ochilor?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Supa de mazare galbena
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 60 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.