Supă de roșii cu năut

Această rețetă face parte din Campania #21ZileCuSanoVita. Fii alături de noi în Provocarea de 21 de zile pentru meniuri plant-based, savuroase și sănătoase.
TIMP PREPARARE 25 minute
PORTII 4
TIP RETETA Prânz
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente:
- 1 l supă de legume
- 1/2 ceapă galbenă (tocată mărunt)
- 1 morcov (mic, curățat de coajă, tăiat mărunt)
- 2-3 căței de usturoi (tocați mărunt)
- 200 g năut (fiert, clătit)
- 200 g roșii tăiate cubulețe
- 1 g ierburi mediteraneene
- 6 grame sare de mare
- 100 grame fusilli (sau ce alte paste preferi)
- 30 grame spanac mic (tocat)
Mod de preparare:
- Adaugă puțină supă de legume într-o cratiță mare;
- După ce dă în clocot, adaugă ceapa, morcovul și usturoiul;
- Gătește timp de 3-5 minute sau până când ceapa s-a înmuiat și supa s-a evaporat în mare parte;
- Adaugă năutul, roșiile, ierburile mediteraneene și sarea; și mai lasă pe foc timp de 2-3 minute;
- Transferă aproximativ jumătate din amestecul de năut și legume într-un blender, împreună cu o treime din supa de legume rămasă;
- Amestecă până când devine aproape omogen;
- Transferă conținutul înapoi în oală pe foc, împreună cu supa rămasă, și amestecă pentru a le combina;
- După ce dă supa dă în clocot, adaugă pastele și gătește-le aproximativ 7 minute sau până când sunt al dente;
- Stinge focul, adaugă spanacul și asezonează supa cu sare și piper după gust;
Poftă bună!
