Acasă 21 de zile cu SanoVita Supă de roșii cu năut

Supă de roșii cu năut

0
Supă de roșii cu năut

Această rețetă face parte din Campania #21ZileCuSanoVita. Fii alături de noi în Provocarea de 21 de zile pentru meniuri plant-based, savuroase și sănătoase.

TIMP PREPARARE   25 minute

PORTII   4

TIP RETETA   Prânz

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

  • 1 l  supă de legume 
  • 1/2 ceapă galbenă (tocată mărunt)
  • 1 morcov (mic, curățat de coajă, tăiat mărunt)
  • 2-3 căței de usturoi (tocați mărunt)
  • 200 g năut (fiert, clătit)
  • 200 g roșii tăiate cubulețe
  • 1 g ierburi mediteraneene
  • 6 grame sare de mare
  • 100 grame fusilli (sau ce alte paste preferi)
  • 30 grame spanac mic (tocat)

Mod de preparare:

  1. Adaugă puțină supă de legume într-o cratiță mare; 
  2. După ce dă în clocot, adaugă ceapa, morcovul și usturoiul; 
  3. Gătește timp de 3-5 minute sau până când ceapa s-a înmuiat și supa s-a evaporat în mare parte; 
  4. Adaugă năutul, roșiile, ierburile mediteraneene și sarea; și mai lasă pe foc timp de 2-3 minute;
  5. Transferă aproximativ jumătate din amestecul de năut și legume într-un blender, împreună cu o treime din supa de legume rămasă;
  6. Amestecă până când devine aproape omogen; 
  7. Transferă conținutul înapoi în oală pe foc, împreună cu supa rămasă, și amestecă pentru a le combina;
  8. După ce dă supa dă în clocot, adaugă pastele și gătește-le aproximativ 7 minute sau până când sunt al dente;
  9. Stinge focul, adaugă spanacul și asezonează supa cu sare și piper după gust; 

Poftă bună!

 

 

Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Sua de rosii cu naut
Autor
Publicat la
Timp preparare
Articolul precedent Green Energy Smoothie
Articolul următor Salată de linte și porumb
Sabina Constantinescu este o tânără pasionată de nutriție, wellness și sănătatea generală. Este mereu la curent cu toate noutățle din domeniu, informații pe care le împărtășește cu cititorii SanoVita pe blog, în newsletter și pe paginile de social media. Crede cu tărie că alimentația este și medicament, și poate fi folosită pentru a preveni sau ameliora afecțiuni și a avea o sănătate de invidiat. Când nu se documentează sau scrie, pe Sabina o vei găsi și în bucătărie, unde îi place să experimenteze cu tehnici de gătire și combinații de ingrediente vegetale pentru a obține rețete plant-based echilibrate, delicioase și pline de nutrienți. Pe Sabina o motivează gândul că ceea ce creează aduce un strop de sănătate în farfuriile celor ce o citesc. Fire caldă și prietenoasă, ea este și prima care îți va sări în ajutor cu răspunsuri atunci când ne scrii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.