Acasă Rețete Fel principal Tagliatelle cu rosii si masline

Tagliatelle cu rosii si masline

0
Tagliatelle cu rosii si masline

tagliatelle cu rosii si maslineAceasta reteta de tagliatelle cu rosii si masline este potrivita in post, pentru vegani sau de fiecare data cand nu ai la indemana prea multe ingrediente si totusi vrei sa gatesti ceva rapid, dar gustos. Cu doar cateva legume, paste tagliatelle, putin sos pesto si 20 de minute petrecute in bucataria proprie, vei obtine un fel principal satios si aromat, care te va trimite pe taram italian cu gustul ei delicios.

TIMP PREPARARE   20 minute

PORTII   4

TIP RETETA   Fel principal

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Tagliatelle cu rosii si masline

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Seminte de floarea-soarelui

seminte-de-floarea-soarelui-500g

Fulgi de drojdie uscata

fulgi-de-drojdie-uscata-100g

Ulei de floarea-soarelui

ulei-presat-la-rece-din-sem-floarea-soarelui-1l

Sare de mare

sare-de-mare-fina-iodata-1-kg

  Mod de preparare reteta Tagliatelle cu rosii si masline

  • Pentru aceasta reteta de tagliatelle cu rosii si masline va trebui, in primul rand, sa pregatesti sosul pesto.
  • Pune, intr-un blender vertical, busuiocul, semintele, usturoiul curatat, zeama de lamaie, drojdia inactiva si sarea (dupa gust); marunteste-le bine, pana obitii o pasta groasa si omogena.
  • Adauga 2 linguri de ulei vegetal, picurandu-l incet in amestec, in timp de blenderul este pornit, apoi completeaza cu apa, pana obtii un sos pesto de consistenta dorita.
  • Pastreaza 2 linguri din sosul pesto, pentru reteta de tagliatelle cu rosii si masline; depoziteaza restul la frigider (intr-un borcan sau o caserola acoperita, timp de maxim 7 zile) sau la congelator (turnat in tavita de cuburi de gheata, timp de pana la 30 de zile).
  • Incinge restul de ulei intr-o tigaie antiaderenta, la foc mediu, apoi adauga ardeiul (spalat, curatat de taiat feliute) si rosiile spalate si taiate (daca folosesti rosii cherry, taie-le in jumatati; daca folosesti rosii clasice, taie-le in cuburi mari).
  • Adauga sare si piper, dupa gust, si lasa-le pe foc 8 minute, zdrobindu-le cu spatele unei linguri de lemn, dupa ce s-au inmuiat destul.
  • Fierbe pastele tagliatelle, conform instructiunilor de pe ambalaj.
  • Adauga in tigaia cu sos maslinele negre (poti folosi masline kalamata) si cele 2 linguri de sos pesto preparat anterior.
  • Scurge pastele de apa, adauga-le in tigaie si serveste imediat aceste delicioase tagliatelle cu rosii si masline.

  Observatii reteta Tagliatelle cu rosii si masline

  • Pentru aceste tagliatelle cu rosii si masline poti folosi si 2 linguri de pesto de patrunjel.
  • Poti inlocui uleiul din sosul pesto cu apa, daca vrei sa reduci pe cat posibil continutul de ulei.
  • Poti inlocui semintele de floarea-soarelui cu seminte de pin sau miez de nuca.
  • Poti servi aceste tagliatelle cu rosii si masline cu o lingura de parmezan vegan presarat deasupra, peste fiecare portie.

  Stiai ca?

  • Rosiile contin licopen si vitamine, o singura rosie putand avea in jur de 40% din doza zilnica recomandata de Vitamina C? In plus, iti ofera Vitamina A (care sprijina sistemul imunitar, sanatatea pielii si ochilor), Vitamina K (care este benefica oaselor) si potasiu (un nutrient-cheie pentru functionarea inimii, contractile musclulare si mentinerea unei tensiuni sanatoase).
  • Pastele nu au fost inventate in Italia, ci in China, unde erau consumate inca din anul 5.000 i.Hr.? Exploratorul Marco Polo este cel despre care legenda spune ca a adus noul fel de mancare in Italia, in secolul XII, desi dovezile istorice indica prezenta pastelor in civilizatia etrusca locala inca din anul 500 i.Hr.
  • Deoarece rosiile nu sunt originare din Europa, combinatia de paste si sos de rosii nu a aparut decat dupa anul 1519, cand exploratorul spaniol Hernan Cortez a adus aceste legume din Mexic?
  • Conform Organizatiei Internationale a Pastelor, in lume se produc peste 600 de rme diferite de paste?
  • Sosul pesto este originar din Genova (Italia) si are stramosi de pe vremea romanilor, care mancau o pasta din usturoi, sare, branza, ierburi, ulei si otet numita „moretum”?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Tagliatelle cu rosii si masline
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 26 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.