Tapioca cu lapte de cocos si vanilie
Tapioca cu lapte de cocos si vanilie este o reteta care va cuceri imediat intreaga familie. Se prepara rapid si se mananca la fel de rapid, calda sau rece, dupa gust si sezon. Combinatia dintre aroma delicata a cocosului si cea dulce a vaniliei va face din acest desert unul dintre preferatele tale. Este suficient sa il pregatesti o singura data si apoi nu te vei satura proband combinatii de fructe, dupa specificul fiecarui anotimp.
TIMP PREPARARE 25 minute
PORTII 4
TIP RETETA Desert
DIFICULTATE Scazuta
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente reteta Tapioca cu lapte de cocos si vanilie
- 2 cani apa
- 1 cutie crema de cocos
- 1/2 cana tapioca perle
- 1/2 cana zahar brut/miere
- esenta vanilie/cacao/fulgi de cocos
Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!
Mod de preparare reteta Tapioca cu lapte de cocos si vanilie
- Se pune apa la fiert (de preferat intr-o craticioara din material special antiaderent). Focul trebuie sa fie moderat, nu puternic.
- Cand apa clocoteste, este momentul sa adaugi perlele de tapioca in ploaie, amestecand energic si continuu, pentru ca perlele de tapioca sa nu se lipeasca intre ele.
- Continui sa fierbi preparatul, aproximativ 10-15 minute. Vei sti ca este gata in momentul in care ai sa vezi ca perlele devin transparente, ca sticla. In acest punct se incorporeaza crema de cocos. Preparatul va avea o consistenta moale, insa in timp ce se raceste, se va mai ingrosa.
- Se ia de pe foc tapioca si se lasa 2-3 minute sa se racoreasca putin, amestecand in continuare.
- Adauga zaharul brut sau mierea dupa gust, impreuna cu esenta de vanilie si/sau praful de cacao.
- Torni budinca de tapioca cu lapte de cocos si vanilie in boluri si o lasi la racit.
- O poti servi si calda, dar ideal se servește rece, ornata cu fructe proaspete și fulgi de cocos.
Observatii reteta Tapioca cu lapte de cocos si vanilie
- Poti pregati tapioca cu orice bautura vegetala sau chiar si cu apa, iar daca vrei sa iti determini copiii sa nu mai faca mofturi la mancare, trebuie sa incerci neaparat si reteta noastra de budinca de tapioca cu jeleu multicolor.
- Daca nu ai fructe proaspete, poti sa folosesti si fructe congelate, bine scurse sau chiar fructe din compot. Totusi, daca te decizi sa pregatesti tapioca folosind fructe din compot, trebuie sa fii atent la continutul de zahar, eventual sa renunti la zaharul adaugat suplimentar de tine, pentru ca fructele din compot sunt, la randul lor, indulcite.
- Dupa gust, poti sa pui acest delicios desert in boluri in straturi: unul de budinca de tapioca, unul de fructe, apoi din nou unul de budinca, pana cand umpli recipientul. In acest caz, este de efect sa folosesti un bol sau un pahar transparent.
Stiai ca?
- Boabele de tapioca sunt obtinute din radacinile unui arbust care creste in tarile calde, sud-africane?
- Tapioca are in compozitie amidon, proteine, vitamine si apa, dar nu contine deloc gluten, inlocuind cu succes faina, atat in preparate dulci, cat si sarate?
- Faina de tapioca ramasa, dupa formarea perlelor din procesarea radacinilor arbustului de manioc, se foloseste in Statele Unite ale Americii ca finisaj la hainele de bumbac si ca adeziv?
- 100 gr tapioca contin: 351 calorii, 0 proteine, 0,2 g lipide, 85 g glucide?
- Tapioca insumeaza o serie importanta de beneficii, cum ar fi imbunatatirea digestiei, a circulatiei sangelui prevenirea bolii Alzheimer?
- Singurele contraindicatii pentru tapioca sunt diabetul zaharat si obezitatea?