Acasă Rețete Deserturi Tarta raw cu karob fara coacere

Tarta raw cu karob fara coacere

0
Tarta raw cu karob fara coacere

Tarta raw cu karob fara coacere reprezinta desertul ideal pe timp de vara: nu doar ca este un dulce delicios, care aduce, prin componentele sale, foarte multe beneficii sanatatii tale, dar nici nu va trebui sa folosesti, in prepararea sa, cuptorul, asadar gatitul devine simplu chiar si cand afara este canicula.

TIMP PREPARARE   60 minute

PORTII   8

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente reteta Tarta raw cu karob

BLAT:

CREMA:

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Fulgi de ovaz

Tarate de psyllium

Curmale fara samburi

curmale-fara-samburi-500g

Fulgi de cocos

nuca-de-cocos-250g

Sare de mare

sare-de-mare-fina-iodata-1-kg

Mod de preparare:

  • Curmalele se asaza toate intr-un ibric cu apa cat sa le acopere si se pun pe foc pana ce dau in clocot.
  • Dupa ce curmalele au clocotit cateva secunde, lasa-le putin sa se racoreasca, apoi toarna continutul ibricului in blender si mixeaza-l pana cand obtii un piure.
  • Fulgii de ovaz se rasnesc putin si se amesteca impreuna cu stafidele, jumatate din piureul de curmale, scortisoara si un varf de cutit de sare. Aceasta combinatie va constitui blatul tartei tale raw.
  • Intr-o forma de tarta (sau una de tort cu marginile detasabile), presari fulgi de cocos acoperindu-se fundul acestuia si marginile. In ea asezi apoi compozitia pregatita mai sus.
  • Ca si fulgii de cocos, blatul trebuie sa acopere nu doar fundul vasului, ci si marginile acestuia, lucru pe care il poti vedea si in fotografia noastra.
  • In continuare vei pregati crema pentru tarta raw: rasnesti migdalele grunjos si amesteci repede, atat cu jumatatea de piure de curmale ramasa, cat si cu restul ingredientelor.
  • Este necesar sa amesteci repede pentru ca, vei vedea, taratele de psyllium se vor intari rapid si risti sa nu se mai omogenizeze bine compozitia.
  • Se va obtine o crema care se toarna peste blat, se niveleaza, se orneaza si se pune la frigider.
  • Se serveste rece.

     

Observatii:

  • Iti recomandam sa lasi migdalele peste noapte la hidratat in apa cat sa le acopere. In acest fel, ele isi vor activa proprietatile nutritive. Daca le-ai lasat la inmuiat, inainte de a le rasni, va trebui sa le curati de pielita maronie, care poate fi usor amara si care devine, prin hidratare, elastica, asadar nu se va toca bine.
  • Dat fiind ca aceast tarta nu contine zahar daugat (gustul dulce fiind dat numai de karob, piureul de curmale si stafide), ea poate fi consumata si de catre persoanele care doresc sa elimine kilogramele in plus.

Stiai ca?

  • Datorita proprietatilor sale detoxifiante taratele de psyllium sunt supranumite popular si matura colonului? Numarul extrem de mare de fibre prezente in acest aliment aparent banal ajuta la miscrile peristaltice, favorizand eliminarea rezidurilor depuse pe peretii intestinelor, nu doar celor recente, dar chiar si a celor de data mai veche. Aceste reziduri ingreuneaza digestia si pot ajunge sa provoace infectii.
  • Un bun ajutor in digestia ta il constituie si curmalele? Introduse in alimentatie cu moderatie, aceste fructe actioneaza formidabil asurpa starii tale de sanatate, putand fi consumate chiar si de catre femeile insarcinate sau de cele care alapteaza.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Tarta raw cu karob
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 64 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.