Tocăniță de tofu și ciuperci
TIMP PREPARARE 35 min
PORTII 1
TIP RETETA Prânz/Cină
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente:
200 g tofu
2 linguri pastă de ardei roșu sau de tomate
1 ceapă mică, tocată fin
1 cățel de usturoi, tocat (opțional)
1 lingură ulei de măsline
150 ml apă sau supă de legume
½ linguriță boia afumată (sau dulce, după gust)
½ linguriță cimbru uscat
1 lingură fulgi de drojdie inactivă
Sare și piper după gust
Pătrunjel proaspăt pentru decor
50 grame ciuperci
Mod de preparare:
Taie tofu cubulețe sau dă-l pe răzătoare (în funcție de ce textură îți dorești).
Într-o tigaie, încinge uleiul de măsline și sotează ceapa până devine aurie. Adaugă usturoiul și amestecă 30 de secunde.
Adaugă tofu în tigaie și gătește-l 2-3 minute, amestecând ușor.
Pune pasta de ardei roșu, boia, cimbrul, fulgii de drojdie inactivă, sare și piper. Amestecă bine.
Toarnă apa sau supa de legume și lasă să fiarbă la foc mic 5-7 minute, până ce sosul scade și se îngroașă.
Presară pătrunjel proaspăt și te poți bucura de acest preparat cald, alături de orez, quinoa sau piure de cartofi.