Tocăniță marocană de năut
Această rețetă face parte din Campania #21ZileCuSanoVita. Fii alături de noi în Provocarea de 21 de zile pentru meniuri plant-based, savuroase și sănătoase.
TIMP PREPARARE 20 minute
PORTII 4
TIP RETETA Prânz
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente:
- 120 ml supă de legume
- 2 cepe galbene (medii, tăiate în cubulețe)
- 300 g de năut (fiert, clătit)
- 9 g sare de mare
- 3 g turmeric
- 1 g scorțișoară
- 1 g cardamom
- 0,5 g piper Cayenne
- 3 roșii (mari, tăiate cubulețe)
- 30 grame pătrunjel
- 50 grame curmale fără sâmburi (tocate)
Mod de preparare:
- Adaugă supa și ceapa într-o oală la foc mediu. Gătește timp de aproximativ 3 minute, până când ceapa începe să se înmoaie. Adaugă năutul, sarea, turmericul, scorțișoara, cardamomul și piperul cayenne. Continuați să gătiți încă 3 minute.
- Adaugă roșiile, pătrunjelul și curmalele în oală și amestecați pentru a le combina. Redu focul la temperatura scăzută și acoperă oala cu un capac. Gătește timp de 10 minute, amestecând din când în când.
- Împarte în boluri și poftă bună!