Tort bundt de morcov
Acest tort bundt de morcov va transforma orice masa intr-una de sarbatoare, cu aspectul sau festiv si gustul sau delicios. In plus, nu contine ingrediente de origine animala (deci este potrivit in post sau pentru persoanele vegane) si se face foarte usor. Cu amestecul lui de condimente aromate si morcovi rasi, acest tort bundt de morcov este potrivit in lunile reci, de toamna si iarna, merge servit ca atare sau alaturi de o ceasca fierbinte de ceai si poate deveni rapid desertul preferat al familiei tale!
TIMP PREPARARE 60 minute
PORTII 12
TIP RETETA Desert
DIFICULTATE Medie
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente reteta Tort bundt de morcov
- 3 cani faina integrala de grau
- 450 g morcovi
- 2/3 cana fulgi de nuca de cocos
- 1 ½ cana zahar brut
- ¾ cana ulei de cocos
- 2/3 cana lapte de migdale
- 3 linguri seminte de in
- 1 lingurita esenta de vanilie
- ½ cana nuci pecan
- 1/3 cana stafide
- 2 lingurite scortisoara
- 1 ½ lingurite praf de copt
- 1 ½ lingurite bicarbonat de sodiu
- zahar pudra
- apa
- 1 lingurita sare
Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!
Mod de preparare reteta Tort bundt de morcov
- Incepe sa pregatesti aceasta reteta de tort bundt de morcov prin a macina semintele de in (descopera cum aici) si a le amesteca bine, intr-o cana, cu 9 linguri de apa rece; da cana la frigider, timp de 15 minute.
- Preincalzeste cuptorul la 180° C.
- Intr-un bol incapator, amesteca faina, scortisoara, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
- Incorporeaza in amestec morcovii (curatati de coaja si dati pe razatoarea mica) si fulgii de nuca de cocos.
- Pregateste un bol separat si adauga in el lichidul din cana data la frigider, zaharul, uleiul de cocos topit, laptele de migdale si esenta de vanilie; foloseste un mixer sau un tel pentru a bate bine toate aceste ingrediente, pana cand amestecul se deschide la culoare.
- Transfera ingredientele umede in bolul cu ingrediente uscate, adauga nuncile pecan (taiate bucati) si stafidele si incorporeaza-le cu ajutorul unei spatule.
- Toarna aluatul de tort de morcov intr-o forma de bundt antiaderenta si da-o la cuptorul preincalzit timp de 5-60 de minute.
- Scoate forma de tort bundt din cuptor si lasa la racit blatul timp de 15 minute.
- Cu ajutorul unui cutit de unt, inconjoara spatiul dintre blat si tava de tort, pentru a-l dezlipi uniform de aceasta.
- Lasa tortul de morcov la racit complet, apoi acopera-l cu zahar pudra, inainte de servire.
Observatii reteta Tort bundt de morcov
- In loc de zahar pudra simplu, poti acoperi tortul bundt de morcov cu un topping: amesteca, intr-un bol, ½ cana zahar pudra si 1-2linguri lapte de migdale, apoi toarna sosul obtinute peste tortul rece; presara deasupra o mana de fulgi de nuca de cocos trasi la tigaie si cateva nuci pecan taiate in bucati.
- Poti inlocui nucile pecan din reteta cu nuci obisnuite.
Stiai ca?
- Morcovii au o istorie indelungata (apar in documente istorice si picturi inca de acum 5.000 de ani), dar nimeni nu stie exact cand au aparut, pentru ca erau des confundati cu pastarnacul?
- 100 g de morcovi cruzi contin: 334% din doza zilnica recomandata de Vitamina A, 16% din doza zilnica recomandata de Vitamina K, 11% din doza zilnica recomandata de fibre, 10% din doza zilnica recomandata de Vitamina C, 9% din doza zilnica recomandata de potasiu si 7% din doza zilnica recomandata de Vitamina B6 si mangan?
De-abia astept sa-l incerc. Trebuie sa fie super delicios. Multumesc.
Spor la gatit si pofta buna!
Adineauri l-am scos din cuptor, e delicios.
Mulțumesc frumos pentru rețetă! 🙂
Pofta buna!