Acasă Rețete Deserturi sănătoase Trufe cu afine si ciocolata

Trufe cu afine si ciocolata

0
Trufe cu afine si ciocolata

trufe cu afine si ciocolataAceste trufe cu afine si ciocolata au o culoare intensa si o textura diferita de cea a bomboanelor clasice de acest fel, fiind un desert mai sanatos, pe care il poti prepara simplu pentru familia ta: ai nevoie doar de 7-8 ingrediente, un blender vertical si de rabdare – pentru ca aceste trufe cu afine si ciocolata trebuie sa stea cateva ore bune la rece. Reteta de fata nu contine curmale (ingredient prezent, de obicei, in trufele vegane), in schimb avand la baza afinele proaspete. Bonus: poti modifica usor cantitatile de ingrediente, adaugand mai multi fulgi de ovaz sau mai putina nuca de cocos, in functie de preferinte.

TIMP PREPARARE   10 minute

PORTII   8

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Trufe cu afine si ciocolata

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Ulei de cocos ecologic

Ulei_de_cocos_200ml

Fulgi de nuca de cocos

nuca-de-cocos-250g

Fulgi de ovaz

fulgi-de-ovaz-1-kg

Miere de salcam

miere-salcam-jajin

Pudra proteica de orez

bioh-eco-obio-proteina-din-orez-premium-250g

  Mod de preparare reteta Trufe cu afine si ciocolata

  • Pentru a pregati aceste trufe cu afine si ciocolata, incepe prin a spala afinele si a le usca, folosind un servet curat de bucatarie.
  • Intr-un blender vertical, amesteca afinele, fulgii de nuca de cocos si de ovaz, uleiul de cocos topit, mierea si pudra proteica, maruntind totul bine; optional, poti adauga cateva picaturi de colorant alimentar mov.
  • Da vasul blenderului la frigider peste noapte sau timp de 1-2 ore, pana cand amestecul se intareste.
  • Tapeteaza o tava cu hartie de copt.
  • Topeste, la bain-marie, ciocolata menaj de post.
  • Folosind o lingurita, portioneaza amestecul de trufe, modeleaza in palme bilute de aceeasi marime si asaza-le in tava.
  • Dupa ce ai terminat de modelat trufele, inmoaie fiecare bomboana in ciocolata topita (cu ajutorul unei furculite), apoi pune fiecare trufa cu afine si ciocolata pe tava tapetata.
  • Da tava la frigider timp de 6 ore sau peste noapte.
  • Consuma aceste trufe cu afine si ciocolata imediat.

  Observatii reteta Trufe cu afine si ciocolata

  • Tine restul de trufe cu afine si ciocolata la frigider, intr-o caserola acoperita, deoarece contin ulei de cocos, care devine lichid la temperatura camerei.

  Stiai ca?

  • Trufele sunt un desert care are la baza o crema ganache, ce contine ciocolata si smantana? Pe exterior, trufele pot fi invelite in ciocolata, cacao pudra, fulgi de cocos, nuci, migdale sau alune de padure taiate marunt.
  • Trufele sunt, de obicei rotunde, dar pot arata si ca niste conuri, cuburi sau alte forme curbate?
  • Aceste bomboane de ciocolata sunt numite „trufe” dupa ciupercile omonime extrem de scumpe, care arata la fel, la exterior? Aceste ciuperci – care cresc in pamant, doar in perioada octombrie-decembrie si au fost initial culese cu ajutorul porcilor (si acum cu ajutorul cainilor) – sunt delicateste care au fost consumate timp de sute de ani doar de catre bogati; in prezent, 28 g de trufe negre costa in jur de 95 $, iar 28 g de trufe albe costa in jur de 168 $. Cea mai mare trufa din lume, vanduta in anul 2014, cu suma de 61.250 $, in cadrul unei licitatii a casei Sotheby’s (din New York), cantarea 1,88 kg si avea culoarea alba.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Trufe cu afine si ciocolata
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.