Acasă Rețete Deserturi 5 alternative la untul de arahide, facute in casa

5 alternative la untul de arahide, facute in casa

0
5 alternative la untul de arahide, facute in casa

unt de migdale si lavandaUntul de arahide poate fi o modalitate rapida de a consuma proteine si grasimi sanatoase. Dar nu doar arahidele pot sta la baza unui unt sanatos si hranitor: poti face foarte usor, chiar la tine in bucatarie, unt cremos de nuci, migdale, fistic, alune de padure sau caju, cu ajutorul unui blender vertical si a doar catorva ingrediente. Astazi iti prezentam 5 retete de unt cremos in care stii exact ce ai pus, poti experimenta cu aromele si poti combina orice tip de nuci si seminte vrei. Incearca-le si tu, pentru a pune pe masa familiei tale ceva bun, dulce si sanatos!

TIMP PREPARARE   5 minute

PORTII   10

TIP RETETA   Desert/Mic dejun/Gustare

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta 5 alternative la untul de arahide, facute in casa

UNT DE MIGDALE SI LAVANDA

  • 1 cana migdale
  • lavanda comestibila uscata
  • ½ lingurita esenta de vanilie
  • ½ lingurita miere
  • sare, dupa gust

UNT DE FISTIC SI CARDAMOM

UNT DE CAJU SI „DOVLEAC”

UNT DE ALUNE DE PADURE

UNT CU EXTRA PROTEINE

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Miere de salcam

miere-salcam-jajin

Sirop de curmale

sirop-de-curmale-330g

Pudra de roscove

pudra-de-roscove-250g

Seminte de canepa decorticate

seminte-de-canepa-decorticate-500g

  Mod de preparare reteta 5 alternative la untul de arahide, facute in casa

  • Preincalzeste cuptorul la 180o C si tapeteaza o tava termorezistenta cu hartie de copt.
  • Intinde nucile alese in tava, intr-un singur strat si da tava la cuptor timp de 5-15 minute (in functie de marimea nucilor) sau pana cand devin usor aurii; daca amesteci migdale cu seminte de floarea-soarelui, de exemplu, coace-le in tavi separate, pentru a te asigura ca se coc uniform si nu se ard.
  • Adauga nucile alese intr-un blender vertical, marunteste-le fin, pana obtii o faina si apoi pasta groasa; lasa blenderul pornit inca 10-15 minute (curatand periodic marginile vasului, cu o spatula), pana cand uleiurile naturale din nuci vor omogeniza untul din vas.
  • Adauga in blenderul vertical putina sare (dupa gust) si aromele alese (esente, condimente, indulcitori naturali), incorporeaza-le in amestec pornind blenderul pentru alte 1-2 minute si serveste imediat.

  Observatii reteta 5 alternative la untul de arahide, facute in casa

  • Poti pastra untul astfel obtinut timp de cateva saptamani, intr-un borcan acoperit, la temperatura camerei sau in frigider, pentru a proteja grasimile delicate din compozitie.
  • Poti sari peste coptul nucilor alese, dar acest pas le intensifica aroma si ajuta nutrientii din ele sa iasa la suprafata.

  Stiai ca?

  • Alunele de padure, fisticul, miezul de nuca, migdalele si nucile caju cont grasimi sanatoase (mono- si polinesaturate), fibre, proteine, vitamine si minerale: Omega-3, Omega-6, magneziu, Vitamina E?
  • 28 de grame de migdale contin 37% din doza zilnica recomandata de Vitamina E si 19% din doza zilnica recomandata de magneziu?
  • Un studiu din 2006 a desoperit ca o alimentatie in care 20% dintre calorii provin din nuci caju poate imbunatati tensiunea sangvina in cazul pacientilor care sufera de sindrom metabolic?
  • Cercetarile de specialitate indica faptul ca miezul de nuca consumat regulat poate reduce nivelul colesterolului total si „rau”/LDL din organism, poate mari colesterolul „bun”/HDL si poate imbunatati si alti factori legati de sanatatea cardiaca (tensiunea si circulatia normala a sangelui)?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
5 alternative la untul de arahide, facute in casa
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 24 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.