Acasă Gătesc gustos 7 idei pentru un prânz de post sănătos: rețete ușor de preparat pentru un meniu diversificat și delicios

7 idei pentru un prânz de post sănătos: rețete ușor de preparat pentru un meniu diversificat și delicios

0
7 idei pentru un prânz de post sănătos: rețete ușor de preparat pentru un meniu diversificat și delicios

Chiar dacă este perioada în care mulți dintre noi țin post, nu trebuie să ne privăm de diversitate și de gust în mâncărurile pe care le gătim. Printre aceste 7 idei de rețete vei găsi atât supe, cât și unele dintre cele mai populare feluri principale, iubite de toată lumea. Așadar, poți prepara un prânz sănătos pentru întreaga familie, indiferent dacă postul pe care-l țineți are sorginte religioasă sau dietară.

Supe

Supă cremă de morcov

Atunci când ne gândim la morcovi, ne gândim mai degrabă la garnituri, salate sau ingrediente secundare din alte mâncăruri gătite – însă această legumă poate fi și ingredientul-vedetă al unui fel principal savuros și hrănitor. Servită caldă sau rece, pentru un prânz, o cină sau chiar o gustare rapidă, supa cremă de morcov reprezintă preparatul perfect pentru momentele în care vrei să mănânci ceva ușor, proaspăt și, cel mai important, gustos și plin de vitamine.

Supă de linte roșie cu legume

Această supă de linte roșie cu legume este un fel principal fără carne, care însă iți propune un aport bogat de proteine, fibre, vitamine si minerale. Toate împachetate într-o supă cu o culoare intensă (datorată lintei și turmericului), cu 6 legume aromate în compoziție și care îi poate convinge și pe cei mai mofturoși membri ai familiei tale să o încerce.

Supă cremă de broccoli

Deși mulți îl trec cu vederea, broccoli poate fi baza unor rețete cu adevărat senzaționale. De pildă – această supă cremoasă, fresh, care poate fi servită atât caldă cât și rece: supa cremă de broccoli cu cremă de caju. Supa este perfectă pentru cei care caută o sursă vegetală de fibre, grăsimi și proteine dar, mai ales, pentru cei care doar vor să-și prepare rapid ceva senzațional la gust.

Feluri principale

Șnițel de soia cu usturoi și rozmarin

Șnițelul este unul dintre felurile de mâncare care au prins cel mai mult în bucătăriile noastre în ultimul secol. De ce să nu punem cap la cap o rețetă de șnițel din soia, ne-am gândit noi? Împreună cu câțiva căței de usturoi – nici exagerat de mult, dar destul cât să dea acel gust intens – avem aici de față o variantă de post a șnițelului, adaptată la preferințele culinare românești.

Risotto cu drojdie inactivă și ciuperci

Poate că orezul simplu sau pilaful fac deja parte din bucătăria ta, dar tot la risotto apelezi când vine cineva special în vizită și vrei să impresionezi cu acest preparat mult mai „fin”. Iar când vorbești despre bucătăria italiană te gândești la risotto cu tot felul de delicatese – cu trufe, șofran sau anghinare. Noi îți propunem ceva mult mai simplu, dar tot cu un gust savuros adus de ciuperci și – micul nostru truc – fulgi de drojdie inactivă.

Lasagna vegană

Întotdeauna e loc pentru reinterpretarea unei opere de artă și pentru adaptarea ei la viziunea noastră. Iar gătitul nu face nici el excepție. Nu, nu renunțăm în niciun caz la lasagna, dar arătăm că putem avea parte de mâncărurile noastre preferate și în alte forme, folosind doar ingrediente de post.

Burgeri vegani din fasole cu chiflă neagră

Dacă ai vreo ocazie specială de sărbătorit, ai invitați acasă sau pur și simplu vrei să îi faci o surpriză partenerului sau partenerei de viață, burgerii sunt mereu o idee bună! Vorbim de burgerii făcuți acasă, pregătiți cu multă dragoste, imaginație și atenție pentru toate gusturile și preferințele. Și chiar dacă poate nu vor arăta ca de revistă, cu siguranță gustul acela de „făcut în casă” va impresiona și cei mai exigenți musafiri.

Când ai rețete delicioase, nici postul nu mai pare așa lung și îți dai seama că poți înlocui și în restul anului burgerii normali cu cei vegani și să te bucuri de gust. Această perioadă poate fi un pas către adoptarea unor noi obiceiuri și a unor mici schimbări ce pot continua și după post.

Prânzul este doar unul dintre momentele savuroase din zi. Dacă vrei idei și pentru restul meselor, citește recomandările noastre pentru un meniu de post de o săptămână!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.