Avocado Guacamole
Sigur ai auzit de renumitul Guacamole. Este un preparat de origine mexicană foarte gustos. Îl poți consuma ca sos și poate fi o umplutură numai bună pentru cartofii copți. Poți întinde pur și simplu sos de guacamole pe o felie de pâine prăjită sau pe niște rondele de grâu. Și pe lângă gust, te bucuri și de câteva avantaje – avocado este un fruct sănătos și foarte bogat în grăsimi benefice, vitamine și nutrienți. Îți recomandăm acest preparat într-o seară de vizionat filme cu prietenii sau într-o dimineață în care simți că ai nevoie de mai multă energie.
TIMP DE PREPARARE 10 de minute
PORȚII 1-2
TIP REȚETĂ Aperitiv
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZĂ REȚETA
Ingrediente:
- 1 avocado mare sau 2 avocado medii (bine copt/coapte)
- 1 roșie mică tăiată mărunt
- ¼ ceapă roșie tăiată mărunt
- 1 cățel de usturoi tocat mărunt sau zdrobit
- 2 linguri suc de lămâie
- 1 ½ linguriță fulgi de drojdie
- ¼ linguriță sare
- Opțional: 2 lingurițe sos dulce de ardei iute
Mod de preparare:
- Taie avocato în jumătăți și, cu grijă, îndepărtează sâmburele.
- Scoate pulpa de avocado cu lingura și zdrobește cu furculița adăugând imediat sucul de lămâie și restul ingredientelor.
- Amestecă bine și poți să servești imediat.
Știai că?
- Gustul și textura fructului avocado depinde de regiunea din care provine. Avocado cultivat în Florida are un conținut mai scăzut de grăsime și mai ferm, în timp ce avocado Hass, din Mexic, este perfect pentru piure.
- Avocado poate fi un înlocuitor pentru unt. Îl poți pisa și întinde pe pâine, îl poți adăuga în rețete. În plus, fiind verde, poți da o notă cromatică mai simpatică preparatelor în care-l incluzi.
- Drojdia inactivă conține complexul de vitamine B, minerale și aminoacizi. Se folosește pentru a îmbunătăți valoarea nutritivă și gustul mâncărurilor, având un gust asemănător brânzeturilor. Se poate folosi și ca agent de legare (înlocuitor de ou).
- Un avocado poate produce până la 500 de fructe/an, dar media este de 150.