„Bacon” din nucă de cocos

Credem că ai să iubești această rețetă de bacon din nucă de cocos – mai ales dacă nu îți plac mâncărurile grase sau dacă ești vegetarian! Dacă vrei să te bucuri de gustul sărat și de textura crocantă a baconului, această rețetă este pentru tine. Simplă și ușoară, gustarea nu necesită decât 6 ingrediente și 30 de minute de preparare. Rezultatul: niște fulgi crocanți și delicioși, numai buni de adăugat într-o salată sau consumați ca atare.
TIMP DE PREPARARE 30 minute
PORȚII 3 căni
TIP REȚETĂ Aperitiv / gustări
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZĂ REȚETA
Ingrediente:
- 3 ½ căni de nucă de cocos mare chips neîndulciți
- 2 linguri de fum lichid natural sau boia afumată
- 1 lingură sos de soia sau tamari
- 2 linguri sirop de arțar
- 1 lingură de apă
- 1 linguriță piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare:
- Pentru a începe, preîncălzește cuptorul la 150°C.
- Pentru a pregăti nuca de cocos, amestecă fumul lichid, siropul de arțar, sosul de soia (sau tamari), apa și piperul.
*Notă: Simte-te liber să experimentezi cu condimentele. Acest „bacon” este, de asemenea, foarte bun cu ½ linguriță praf de ceapă și ½ pudră de usturoi.
- Adaugă chipsurile de nucă de cocos în amestecul lichid și amestecă ușor pentru a acoperi complet fulgii.
- Pe o tavă antiaderentă (sau tapetată cu foaie de copt) așează amestecul și pune-l la cuptor. Lasă la copt timp de 15-20 minute sau până când acesta devine auriu. Atenție, în funcție de cuptor e posibil să difere timpul cu 1-2 minute, deaceea, la fiecare 5-6 minute amestecă cu o spatulă compoziția din tavă pentru a se coace uniform.
- Când este gata, se scoate din cuptor și se lasă să se răcească. Baconul din nucă de cocos se va păstra câteva zile… dar garantat îl vei consuma imediat!
Știai că?
- În Filipine există un palat realizat din nucă de cocos. Potrivit constructorilor, aproximativ 70% din structura sa este făcută din arbore de nucă de cocos.
- Fructele copacului vieții – așa cum mai este denumit cocotierul – sunt bogate în vitamine, în special cele din complexul B, minerale, antioxidanți, uleiuri de cea mai bună calitate, grăsimi bune și acizi grași esențiali.
- Denumirea nucii de cocos a fost dată de către portughezi, în 1700. Termenul de „coco” a fost atribuit după ce aceștia au realizat că cele trei puncte de pe nuca de cocos se aseamănă cu o față zâmbitoare.
- Cocosul întăreşte sistemul imunitar, ajută la reglarea metabolismului, creşte rezistența organismului la efort şi ameliorează stările de oboseală.
