Acasă Rețete Deserturi sănătoase Batoane de cereale

Batoane de cereale

0
Batoane de cereale

Batoane de cereale

Când diminețile tale sunt pline, batoanele de cereale sunt o variantă rapidă, convenabilă și yummy de gustare, pe care poți să o iei cu tine oriunde. Cu această rețetă, îți poți crea propriile batoane de cereale cu ingrediente sănătoase, pline de nutrienți și – la fel de important! – gustoase! Poți încerca și varianta noastră de batoane bio, dacă nu ai făcut-o deja și să afli mai multe despre despre batoanele nutritive aici.

TIMP DE PREPARARE   25 minute 

PORȚII  12 – 15 batoane

TIP REȚETĂ   Desert

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Fulgi de ovăz

Fulgi de ovăz cereale

Caise deshidratate

caise-deshidratate-250g

  Mod de preparare:

  • Se tapetează tava de cuptor cu foaie de copt. În ea se pun fulgii de ovăz, semințele de dovleac și migdalele și se introduce tava în cuptor la 180°C pentru 10 minute.
  • Se pun în blender caisele confiate, apa și siropul de arțar sau mierea. Se mărunțesc foarte bine, până se obține o pastă foarte fină.
  • Toate ingredientele rețetei se pun într-un vas mai adânc și se amestecă bine cu mâna.
  • Se tapetează forma dorită cu foaie de copt, se adaugă compoziția obținută, se presează foarte bine cu dosul unei linguri și se introduce în cuptor la 180°C pentru 20 minute.
  • După ce se scoate tava de la cuptor, se lasă la răcit compoziția. Batoanele se servesc reci.

  Știai că?

  • Caisele uscate sunt bogate în minerale, motiv pentru care ajută la combaterea anemiei provocate de lipsa fierului din organism.
  • Datorită conținutului bogat în betacaroten al caiselor, acestea pot fi consumate de persoanele cu pielea afectată de eczeme, acnee și alte infecții ale pielii. De asemenea, în cazul unei vederi slabe, vitamina A din aceste fructe uscate vine în ajutor.
  • Semințele de dovleac au mulți nutrienți, dar și calorii, cu un conținut deosebit de ridicat de grăsimi (în special acid linoleic și acid oleic), proteine, fibre dietetice și numeroși micronutrienți.
  • Merișoarele au efecte antiinflamatoare asupra sistemului cardiovascular, dar și asupra tractului digestiv. Fitonutrienții din merișoare sunt cei care reduc inflamația.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Batoane de cereale
Autor
Publicat la
Timp preparare
Articolul precedent Tort din arpacaș
Articolul următor Drob delicios și sănătos cu nuci pecan
Pasiunea pentru bucătăria vegană a început din dorința de a-și hrăni sănătos familia. Treptat, după o serie de cursuri de formare și multe ore petrecute în bucătărie, pasiunea a evoluat spre profesie. Chef Daniela iubește să combine gusturi, culori, arome și texturi. Dacă ai dileme legată de rețete, gust, asocieri culinare, forme de prezentare, Daniela este omul potrivit căruia să îi ceri o opinie. Și garantat ți-o va da abia după ce o va fi testat în bucătăria proprie, unde zilnic se întâmplă multă magie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.