Acasă Rețete Deserturi Batoane din curmale uscate cu migdale și cocos

Batoane din curmale uscate cu migdale și cocos

0
Batoane din curmale uscate cu migdale și cocos

De câte ori nu ai cotrobăit prin bucătărie într-o seară din timpul săptămânii sau o după-amiază de weekend pentru un desert gustos? Probabil că de prea multe ori. Noi îți propunem o gustare hrănitoare, mai sănătoasă și perfectă pentru a-ți potoli pofta de „ceva dulce” – batoanele din curmale, cu migdale și cocos. În plus, se prepară ușor și le poți depozita pentru mai mult timp la frigider sau congelator.

TIMP DE PREPARARE   15 de minute (o oră așteptare) 

PORȚII  8 – 10

TIP REȚETĂ  Deserturi

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

Mod de preparare:

  • Pune curmalele fie în apă fierbinte, fie în suc de portocale timp de 5 minute sau până când se înmoaie. Scurge curmalele înainte de a le folosi.
  • Pune migdalele în bolul unui robot de bucătărie și mixează până când compoziția devine fină. Apoi lasă deoparte.
  • Adaugă curmalele înmuiate și fără sâmburi în robotul de bucătărie și mixează-le până obții o pastă. Adaugă banana și extractul de vanilie (extractul de migdale funcționează la fel de bine în această rețetă) și pulsează de câteva ori compoziția pentru a amesteca totul.
  • Adaugă amestecul de curmale astfel obținut în migdalele mărunțite mai devreme. Dacă dorești, adaugă un vârf de sare de bună calitate, cum ar fi fleur de sel. Aceasta va oferi un contrast interesant între gustul sărat și cel dulce. Amestecă bine pentru ultima dată.
  • Presară pe fundul unei tăvi mici un strat subțire de nucă de cocos. 
  • Cu o spatulă, așază ușor amestecul de curmale peste nuca de cocos, câte o lingură. Întinde amestecul în mod uniform peste nuca de cocos. Dacă vrei, îți poți folosi palmele pentru a întinde compoziția mai ușor, mai ales dacă mâinile sunt reci și puțin umede.
  • Presară pe partea de sus a compoziției un strat uniform din nuca de cocos rămasă, apăsând ușor pentru a o ajuta să se lipească.
  • Pune tava la frigider sau la congelator pentru cel puțin o oră, pentru a se întări și pentru a fi mai ușor de tăiat. Aceste batoane de curmale sunt la fel de bune servite atât reci, cât și la temperatura camerei.
  • Când amestecul din tavă este ferm, se taie bucăți și batoanele se servesc sau se împachetează individual în folie de plastic și se păstrează la congelator.

Recomandare:

  • *Caju sau alte tipuri de nuci funcționează la fel de bine în această rețetă. De asemenea, poți folosi un amestec egal de migdale și nuci caju. Nucile caju dau amestecului o textură puțin mai moale.
  • **Câteva linguri de pudră de cacao și o mână de bucăți de ciocolată neagră pot fi folosite în loc de sâmburi de cacao, dar fulgii de cacao adaugă o textură ușor crocantă acestor batoane delicioase.

Știai că?

  • Originare din bazinul mediteraneean, migdalele sunt recunoscute pentru beneficiile aduse sănătății inimii, fiind un aliment extrem de sănătos și versatil. Ca multe alte nuci, migdalele au un conținut ridicat de grăsimi, însă nu este vorba despre grăsimile dăunătoare organismului, ci despre grăsimile mononesaturate și polinesaturate.
  • La originea termenului de „curmală” stă cuvântul grecesc „daktylos”, care înseamnă „deget”. Curmalele pot fi chiar un energizant natural. În cazul stărilor de epuizare, aceste fructe pot acționa eficient, încât pot fi consumate atât de copii, cât și de tinerii care traversează perioade de efort fizic și intelectual.
  • Cocosul întăreşte sistemul imunitar, ajută la reglarea metabolismului, creşte rezistența organismului la efort şi ameliorează stările de oboseală.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Batoane din curmale uscate cu migdale si cocos
Autor
Publicat la
Timp preparare
Articolul precedent 9 lucruri pe care le putem face pentru a evita risipa de alimente
Articolul următor Pastă de curmale
Pasiunea pentru bucătăria vegană a început din dorința de a-și hrăni sănătos familia. Treptat, după o serie de cursuri de formare și multe ore petrecute în bucătărie, pasiunea a evoluat spre profesie. Chef Daniela iubește să combine gusturi, culori, arome și texturi. Dacă ai dileme legată de rețete, gust, asocieri culinare, forme de prezentare, Daniela este omul potrivit căruia să îi ceri o opinie. Și garantat ți-o va da abia după ce o va fi testat în bucătăria proprie, unde zilnic se întâmplă multă magie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.