Acasă Rețete Băuturi Orzo rece pentru o vară caniculară

Orzo rece pentru o vară caniculară

0
Orzo rece pentru o vară caniculară

În mod obișnuit, consumăm Orzo (orz măcinat şi prăjit) în anotimpurile reci, împreună cu apă sau lapte cald. Dar pot fi făcute combinații foarte potrivite și pentru vară. Chef Daniela Dan ne dă idei pentru o băutură răcoritoare savuroasă, naturală, fără cofeină sau alte substanţe excitante – deci poate fi consumată fără probleme de către oricine, inclusiv de către copii, femei însărcinate ori persoane cu probleme cardiace. Bonus: se prepară în 5 minute. Sună bine…?

TIMP DE PREPARARE   5 minute

PORȚII   4

TIP REȚETĂ   Băutură răcoritoare

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente rețetă băutură rece orzo

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Băutură instant din soia

LAPTE INSTANT PRAF DIN SOIA

  Mod de preparare băutură rece orzo

  • Într-un blender se pun 500 ml apă și tot laptele praf și se blendează 1 minut;
  • Se adaugă restul de apă și ingrediente, continuând mixarea încă 1 minut;
  • Se pune băutura în pahare/căni de servire, adăugându-se 3 cuburi de gheață.

  Știai că?

  • Orzo este un tip de băutură fierbinte, originară din Italia, făcută din orz măcinat. Este o băutură în stil espresso, iar atunci când este preparată direct din orz prăjit, poate fi obținută cu ușurință în espressoarele standard și în alte cafetiere. Familiile italiene tind, de obicei, să-l facă folosind o orzieră, un vas de moka special adaptat orzului.
  • Deși în mod tradițional considerat un înlocuitor al cafelei pentru copii, este o alegere din ce în ce mai des întâlnită în Italia și în alte locuri pentru cei care aleg să evite cofeina din motive de sănătate. Pâinea prăjită, servită împrună cu orzo, este un mic dejun tipic italienesc, combinaţia fiind perfectă și pentru copii.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Bautura Orzo rece
Autor
Publicat la
Timp preparare
Articolul precedent Tofu și ciocolată, împreună într-o plăcintă cremoasă
Articolul următor Pastele vegetale, perfecte pentru wrap si sandwich
Pasiunea pentru bucătăria vegană a început din dorința de a-și hrăni sănătos familia. Treptat, după o serie de cursuri de formare și multe ore petrecute în bucătărie, pasiunea a evoluat spre profesie. Chef Daniela iubește să combine gusturi, culori, arome și texturi. Dacă ai dileme legată de rețete, gust, asocieri culinare, forme de prezentare, Daniela este omul potrivit căruia să îi ceri o opinie. Și garantat ți-o va da abia după ce o va fi testat în bucătăria proprie, unde zilnic se întâmplă multă magie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.