Orzo rece pentru o vară caniculară
În mod obișnuit, consumăm Orzo (orz măcinat şi prăjit) în anotimpurile reci, împreună cu apă sau lapte cald. Dar pot fi făcute combinații foarte potrivite și pentru vară. Chef Daniela Dan ne dă idei pentru o băutură răcoritoare savuroasă, naturală, fără cofeină sau alte substanţe excitante – deci poate fi consumată fără probleme de către oricine, inclusiv de către copii, femei însărcinate ori persoane cu probleme cardiace. Bonus: se prepară în 5 minute. Sună bine…?
TIMP DE PREPARARE 5 minute
PORȚII 4
TIP REȚETĂ Băutură răcoritoare
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZĂ REȚETA
Ingrediente rețetă băutură rece orzo
- 1 l apă rece
- 8 linguri lapte instant praf din soia
- 3 linguri miere
- 3 linguri Orzo solubil
- 3 cuburi gheață
Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!
Mod de preparare băutură rece orzo
- Într-un blender se pun 500 ml apă și tot laptele praf și se blendează 1 minut;
- Se adaugă restul de apă și ingrediente, continuând mixarea încă 1 minut;
- Se pune băutura în pahare/căni de servire, adăugându-se 3 cuburi de gheață.
Știai că?
- Orzo este un tip de băutură fierbinte, originară din Italia, făcută din orz măcinat. Este o băutură în stil espresso, iar atunci când este preparată direct din orz prăjit, poate fi obținută cu ușurință în espressoarele standard și în alte cafetiere. Familiile italiene tind, de obicei, să-l facă folosind o orzieră, un vas de moka special adaptat orzului.
- Deși în mod tradițional considerat un înlocuitor al cafelei pentru copii, este o alegere din ce în ce mai des întâlnită în Italia și în alte locuri pentru cei care aleg să evite cofeina din motive de sănătate. Pâinea prăjită, servită împrună cu orzo, este un mic dejun tipic italienesc, combinaţia fiind perfectă și pentru copii.